28 maj, 2011

Mustaschkampen. The Aftermath.

Jaha ja, här loggar Sveriges Mustaschmästare in på bloggen som en helt vanlig man.

Efter att ha sovit ut efter en lång festkväll har jag nu bestämt mig för att ta den här vinsten som en riktig man. Och således vara totalt odräglig i alla sammanhang under resten av året. På bloggen, i hemmet, på arbetsplatsen. Jag ser mycket fram mot detta.

Återigen vill jag tacka alla er som bidragit till denna skräll. En skräll av samma dignitet som när Sverige slog Kina i pingis med 5-0 på bortaplan, eller när jag förlorade femkampen på midsommarafton 1999. Jag har ägnat kvällen åt att försöka begripa hur allt det här gick till, men det lyckades jag väl bara sådär med. Och man måste ju inte begripa allt här i världen, Cancerfonden har i maj fått in flera miljoner till forskningen kring prostatacancer varav drygt 72.000 kr kom från oss. Det räcker långt, och är ju naturligtvis det viktiga. Att vi sedan kan vara hopplöst malliga, överdrivet dryga, och allmänt jobbiga ända till maj nästa år är ju bara en bonus.

Jag är oerhört tacksam för att ni tog er tid och pengar för allt detta, och jag ska bära denna titel värdigt och åt oss alla!

Jag vill också tacka min fru lite extra för att hon stått ut med att jag sett ut som en idiot i tre veckor och dessutom haft näsan i datorn varje kväll och natt under större delen av maj. Hon har också varit storsint nog att mycket aktivt ordna bidrag till denna insamling trots den ångest min mustasch alstrat hos henne.

Tack också till mina barn. Ni kan komma hem nu, jag har rakat mig.

Här är de sista bidragen till vår insamling. Många bidrag kommer från människor jag inte känner, tror jag, och ni får gärna förtydliga er i kommentarsfältet om jag har fel:

Marcus W. Marcus Wallenberg är mindre troligt, så jag tror att det här bidraget kommer från någon med en lite mindre omfångsrik ekonomi än vad han har. Vilket avgränsar urvalet till resten av Sveriges befolkning, vilket i sin tur gör det lite svårt för mig att komma vidare med undersökningen. Men min fru har bättre koll och meddelar att detta är hennes kollega Åsa-Nisses sambo. Måste vara jobbigt att ha en flickvän som heter Åsa-Nisse. Nästan värre än att ha en man med en ful mustasch.

Ingela Näslund. Ännu ett bidrag från en i min favorit-Ingela-trio. Tack Ingela, we did it!

Fredrik Hallgren. Skådespelare och bloggläsare sedan lång tid tillbaka. Starring i bland annat Oskyldigt dömd och Höök. Tack för att du var med i den här såpan också!

Farfar. Den här är kul! Min svårt blödige far tyckte det var så himla fint när Persson-barnen inkl deras kusiner gav bort hälften av sina månadspengar till insamlingen, totalt 1130 kronor, så han gjorde som Pappa Tobias och matchade hela rasket. Kort därefter dök det även upp en anonym gåva på exakt samma belopp så det verkar som att någon annan tänkt precis likadant. Detta innebär att Kajsa, Lisa, Niklas, Martin, Simon, Elin och Tilda direkt och indirekt bidragit med 3.390 kr till vår insamling! Häftigt!

Dubbelörnen. Även detta en gammal bloggbekant. Bor på gård i Sörmland när hon inte är i Frankrike och dricker vin. Planerar ni en Frankrikesemester är det här expertbloggen ni letat efter. Tack snälla Dubbelörn.

Anders och Albin W. Sara W, hon med pokerfacet ni vet, aktiverade även man och barn! Bra jobbat Sara och tack Anders och Albin!

Lena Adomat. Detta är med stor sannolikhet insamlingens första kändis! Jag har svårt att tro att det finns fler än en Lena Adomat vilket innebär att vi har OS-deltagare i insamlingsgänget. Kolla in filmen nedan, imponerande! Sådär kan tex inte jag göra. Gillar framförallt det omvända brysselsteget på slutet. Tusen tack Lena!Maria Persson. Maria tror jag inte att jag känner, men hon har antagligen varit med i OS hon också. Tack Maria!

Karin K. Ännu en OS-deltagare. Tyvärr hittar jag ingen film på henne så jag kan inte bevisa den tesen, men ni kan å andra sidan inte bevisa motsatsen, så låt mig vara. Karin lade en hel bombmatta av 50 kronorsbidrag och täckte en hel sida på insamlingen! Coolt! Tack!

Familjen Bryhnja. Var börjar man? Berit, Ove, och Bobben Bryhnja lade också en bombmatta och mest troligt var det Ove som sms:ade in bidragen från en sunkig pub på Mariatorget. Han brukar göra så nämligen. Berit har en blogg, som jag vägrar att länka till av såväl etiska som estetiska skäl, googla på egen risk. Bobben är den mest normala i familjen och står redan vid tre års ålder för mer än hälften av familjens samlade intelligens. Men det kan ju inte dom rå för. Tusen tack kompisar!

Sanna Popovski. Jag har för mig att jag hört "Popovski" förut i något sammanhang, men det kan ju vara ett vanligt namn också. Sanna är antagligen ytterligare en i raden av alla OS-deltagare som läser den här bloggen. Tack Sanna!

Frederik Von Sterneck. Sorry, jag hittar ingen koppling till Frederik. Men jag deppar inte över det eftersom han bidrog starkt till insamlingen och till att jag nu kan gå runt och kalla mig svensk mästare i mustasch. Tack för det Frederik!

Malin Back. Ännu ett bidrag från en av de arbetsplatser som på allvar utmanat Friskis & Svettis i Halmstad i grenen "mest aktivitet under en prostatainsamling". Arbetsplatsen är givetvis min frus. Intressant är också att Malin är gift med min personliga tränares chef, vilket öppnar för oanade möjligheter i min paradgren "hämnd". Tack Malin!

Ninnibeth. Ännu ett bidrag från en av de mest engagerade i denna insamling. Hon och jag twittrade under de sista minuterna av insamlingen, samtidigt som vi uppdaterade Cancerfondens hemsida med ungefär 20 Hertz. Det var skönt att hålla någon i handen när vi närmade oss Vacchi med stormsteg på slutet! Tack Ninnibeth!

Tjoet in Heaven, Bless be. En gåva som faktiskt fick mig att stanna upp lite i kaoset, och minnas mitt förra liv. Gåvan kommer från "Gammeltjoet" i himlen, vidarebefordrat av deras två barn här nere, Rain och Renja. En av dom är min svärmor. Tusen tack ska ni ha alla fyra!

Jonas Petersson. Hockey-Jonas! Jag fick ett mail av honom med en timme kvar av insamlingen: "Tjena, fick en länk av Patrik om någon slags mustaschtävling, vad ska jag göra?" Så jag berättade vad han skulle göra och så gjorde han det. Svårare än så är det inte att bli Mustaschernas Konung. Jonas bygger lite på sitt hus som beräknas bli klart inom kort, under förutsättning att 15 år ryms inom definitionen kort. Stolt medlem i Whiskyklubben Paddy är han också! Tack Jonas!

Ingela Näslund. Igen! Det verkar som att hon följde utvecklingen med samma intresse som jag. Tack igen Ingela.

Emfilus. Det var faktiskt hon som startade hela lavinen med ett bidrag på 50 kr när insamlingen var alldeles nyöppnad och min mustasch fjunig som en liten fågelunge. Åker idag till NYC för att föra budskapet vidare om vem som vann Mustaschkampen i Sverige i år. Tack, och trevlig resa!

DHT S. Det står för DHT's Närbo fast uttryckt på Sundsvallsmål. Tack snälla Närbo, påminn mig om att bjuda dig och en hemsk tvilling på öl och Minttu på Daltons när någonting går av stapeln någon gång!

Elenor Svensson. Känner både min fru och jag igen, men kommer inte på så mycket mer. Det kan bero på att både hon och jag firade segern med Pálinka igår vilket utöver röda ögon och sträv tunga också har biverkningen att hjärnan typ försvinner. Men tack Elenor!

Fredrika Trollby. Ingen aning om vem detta är tyvärr. Min fru framförde en osammanhängande teori om Västerås, men sedan somnade hon i soffan så detta förblir ett mysterium. Tack Fredrika!

Jennie och Henrik Jonsson. Okända även dom, men lika delaktiga i den här osannolika triumfen som alla andra såklart. Tack ska ni ha!!

Lotta M. Min tredje svägerska i den här insamlingen. Jobbar med något IT hokus pokus när hon inte sjunger gospel i kör. Och i badrum, i kök, i bil och i sömnen. Lagar en magisk Spaghetti Carbonara som hon gärna hade fått bjuda mig på om jag inte hamnat i klorna på den där kostrådgivaren. Tack Lotta!

Rain Richardsson. Min svärmors bror och hela släktens elektriker. Det vore kul att räkna ihop hur mycket min frus släktingar bidragit med till den här insamlingen, men då blir dom antagligen så malliga att min egen mallighet riskerar att hamna i skuggan, och hur skulle det se ut? Så det lilla projektet lägger vi ned. Tack Rain med familj!

Efvas Mamma och Pappa. Berit Bryhnjas föräldrar, och två oerhört luttrade föräldrar kan jag tänka mig. Och när Berit flyttade hemifrån och lugnet äntligen skulle infinna sig så dök Ove, Berits sambo, upp som otippad svärson. Shit happens liksom. Tack för bidraget!

Hannah. Vill fortfarande gärna tro att detta är Hannah i Sundsvall. Jag tänker lite på henne ibland, och undrar då främst om hon återhämtat sig från den där lilla brännskadan hon åsamkade sig. Av pannkakssmet. På näsan. Snacka om att vara intensiv när man lagar mat. Tack Hannah!

Robert Parker. Han har jag faktiskt träffat! På riktigt! Nu är det här givetvis inte den riktiga Robert M. Parker Jr, Bordeaux-gurun som uppfann 100 poängsskalan där man av någon anledning aldrig sätter betyg understigande 50 poäng om det så är vinäger man dricker, utan antagligen någon annan som flörtar med mitt vinintresse. Men för 5.000 kr går det bra att flörta hur mycket som helst! Det här bidraget fick mig att sätta mig käpprak upp i stolen och börja tro att vi faktiskt kunde ta hem hela rasket. Jag ska nu tillsätta en utredning om vem denna person är.

Ove Från. Mariatorget? Sista viktiga pusselbiten saknas tyvärr så jag kommer inte längre än så här. Men tusen tack Ove!

Anonym. Det är sekunder kvar av insamlingen och vi ligger 6.000 kr efter Vacchi när det här bidraget kommer in. Här blir det ju plötsligt ohyggligt spännande och trots att placeringen i Mustaschkampen aldrig varit viktig tidigare så är den det nu! Just där och då finns det inget jag hellre vill än att vinna! Vi går upp i ledning kl 11:59 och min telefon får tuppjuck av alla tweets från Twitter. Kanonkul! Tack! Och även du ingår i den där Robert Parker-utredningen, bara så du vet.

Hanna. Okänd bidragsgivare, som lämnat bidrag tidigare under samma namn. Tack snälla Hanna!

Wayne Nilsson. Bloggikon och redaktör för "Veckans Djur". Wayne lämnade tidigt ett bidrag och kom nu tillbaka för att sluta cirkeln, knyta ihop säcken och saka biffen. Vilket han gjorde med bravur, i vanlig ordning. Tack Wayne!

Sicily M Sambo. Thailands-Sicily med sambo kastar in ett bidrag med sekunder kvar av tävlingen och ytterligare 275 kr landar i insamlingen. Ohyggligt spännande nu! Tack snälla!

Mr Elway. Springsteenalbum-killen hinner också med ett nytt bidrag! Tack så himla mycket!!

Perssons Pack. Enligt igår onyktra källor är detta pack från Täby Kyrkby och var åtminstone tidigare synnerligen aktiva i IK Frej, denna utmärkta idrottsförening. Tack för bidraget, ni hann precis!

Mattias Öhman. Okänd åtminstone för mig, men hann också med ett bidrag innan tävlingen avslutades. Bra precision där! Tack!

Joakim R. Sista registrerade bidraget till insamlingen, och saken är klar! Tack Joakim, du och alla andra har nu chansen att vinna en Bologna-resa!

Phew!!

Så där gick det alltså till när vi vann hela Mustasckampen 2011. En fullständigt obegriplig prestation, och jag har inte tillräckligt med superlativer i mitt ordförråd för att beskriva den tacksamhet jag känner. TACK!

I veckan återkommer jag med information om hur lotteriet av den andra biljetten till Bologna går till. Detta dock under förutsättning att jag överlever grillkvällen hos Kungen av Småland ikväll.

Nu ska jag till Farfar och fira hans födelsedag! Ha en fantastisk helg, så hörs vi morgon!

12 kommentarer:

Anonym sa...

...å här sitter jag och gråter över det enorma engagemang som visats!
Ett varmt tack för att du startade detta och 72835 tack till alla som bidragit till att fortsatt forskning kan ske kring denna jävla sjukdom.

Med önskan om en trevlig helg!

Red Scream sa...

Helt fantastiskt! Jättegrattis!

Malde sa...

Det är härligt vilket engagemang du har lagt ner i denna insamling!

Stort Grattis till Farfar på hans födelsedag.

Må så gott, hela familjen Fashing

Markattan sa...

Men va?
Fyller farfar år?
Eller fyllde han igår?

Stort grattis till både dig och Farfar

Ny tävling sa du?
Ska vi få vara med och välja ut ditt resesällskap?
Reglerna frågar jag efter....

Markattan

Anonym sa...

Tack Malde o Markattan för grattiset.
Egentligen fyller jag 17/5 vilket är anledningen till alla parader i Norge men då fyller mitt bonusbarnbarn Nora också år så det är bara att maka på sig.
Detta leder osökt till frågan: "Hur många personer behövs för att sannolikheten skall vara över 50% att 2 pers (eller fler) skall ha samma födelsedag?"
Farfar

Emilia/ emfilus sa...

Här kommer en hälsning från lobbyn på Trump Soho i New York. Tack för hälsningen och tusen tack för ditt engagemang i denna oerhört viktiga kamp. Min pappa är en prostatacancer-överlevare så det ligger mig varmt om hjärtat. Att stödja din utveckling från fjun till muskig mustasch var således ett lätt beslut. Jag lovar att jag ska sprida ordet om din bedrift så mycket jag bara kan. Jag tänker flygblad och sån där sandwich-board?

Fira du din bedrift riktigt ordentligt! Du är värd att vara odräglig en stund.

Ulrik sa...

22, om man både med och utan skottår i beräkningen.

Anonym sa...

Ulrik
Jag förstår att du har en orolig natt så du har svaret när det är natt här.
Du har så nästan rätt att du får en guldstjärna. Skall man vara petig (och det är jag) är det rätta svaret 23.
Ha det bra
Farfar

Markattan sa...

Åh vad bra med 17/5, lätt att komma ihåg.
Precis som Söta halvans dag 18/5, ja han är lite efter....:-)

Markattan, skojar bara ju

Ninnibeth sa...

Hjärtat slår dubbelslag fortfarande! :)

Fantastiskt bra jobbat!

Anonym sa...

Grattis!!!
Säger hon i Bryssel

Fasching sa...

Tack alla! Och grattis själva!