25 oktober, 2009

Svininfluensa

Expressen hade ett jättereportage om svininfluensan igår. "Nu sprider sig smittan, 5097 döda", och "död efter 12 timmar". Det sista citatet syftade på att två personer dött på fläcken så fort de fått vaccinet i sig.

Smittan sprider sig tydligen som en löpeld och om man vaccinerar sig så dör man. Jaha? Vad fan gör vi nu då?

Expressen hade också två helsidor om "Svaret om vaccinet" där de ställde den ena frågan dummare än den andra till någon stackars utredare på läkemedelsverket. En stackars utredare som antagligen är jävligt less på att svara på tidningarnas frågor vars enda syfte är att skapa panik och sälja lösnummer.

Jag föreslår att utredaren är lika oseriös som journalisten nästa gång. (Frågorna är faktiskt på riktigt. Expressen ställde de verkligen till den stackars utredaren)

Kommer ni att stoppa vaccineringskampanjen nu?

Ja, direkt. Om vi kan vill säga, vaccinet har ju gått ut till vårdcentraler i hela landet och försök komma fram på telefon till en vårdcentral liksom, haha.

Ska hjärtsjuka eller andra i riskgrupperna vara rädda för att ta vaccinet nu?

Ja naturligtvis, och inte bara riskgrupperna. Alla som kommer i kontakt med det här vaccinet är antagligen rökta.

Kan man ta Alvedon efter att man vaccinerat sig eller tar det bort effekten av vaccinet?

Ja det kan man göra, om man hinner. Så slipper man åtminstone huvudvärk innan man dör. Men Alvedon tar inte bort effekten av vaccinet tyvärr, sån tur hade vi naturligtvis inte.

Många är oroade över att kvicksilver används som konserveringsmedel i vacccinet. Är kvicksilvret i vaccinet farligt?

Skojaru? Kvicksilver är ett av de farligaste gifter som finns här på jorden och nu skjuter vi det rakt in i kroppen på folk. Klart som fan det är farligt. Vet inte riktigt hur vi tänkte där egentligen.

Hur går vaccinationen till?

Först smular man ner vaccinet i tobak som man sen laddar i en vattenpipa. Efter det sätter man patienterna i en ring på golvet i väntrummet och så röker de i sig skiten.

Osv, osv, osv.

Heder åt alla inom vården som står ut med oss.

6 kommentarer:

Markattan sa...

Här tränas det intervjuteknik ser jag...

Det är dock inte lätt att veta hur tusan man ska bära sig åt, vaccinera eller inte. Jag lutar åt inte.

Markattan

Ewa sa...

Tar nog vaccin jag........om det finns nåt kvar

kapten Haddock sa...

Hahaha! Se bara upp så inte någon på Aftonbladet ser din blogg och tänker: shit, vilken bra intervju, den plankar jag rakt av och drar en källhänvisning till Expressen!

För övrigt anser jag att man ska ge fan i att läsa Expressen och Aftonbladet.

Den hemska tvillingen sa...

Och jag ser redan rubikerna framåt veckan..."Toppchef på Läkemedelsverket hotar journalister" Underrubriken lyder "Jag inspirerades av bloggare". Uppföljning nästa dag då Fasching med påse över huvudet låter sig intervjuas och avslutar det hela med salvan "Detta borde lära er att sluta med katastrofrapporteringen. Ni kan gott ha det!"

Anonym sa...

Snälla ni, ta inte vaccinet. Ni hör ju hur tokigt det är.. Kvicksilver det har vi i batterier inte i människor.. Nina

Kvistlena sa...

Om det vid nåt tillfälle finns en kvällstidning i mitt hus ser jag till att inte sonen, 10 år, får den i handen. Jag tror ärligt att det är farligare för honom än att spela WoW.