18 oktober, 2009

Mission Impossible

Idag försökte jag förstå mig på min fru. Men det gick inget vidare den här gången heller.

Allt började med att vår diskmaskin (från Electrolux) gick sönder för fjärde gången på drygt två år. Med detta tog för övrigt diskmaskinen ledningen över kylskåpet (från Electrolux) som bara gått sönder tre gånger under samma period. Eftersom det var samma fel som vid de tidigare tre tillfällena, så gav jag upp. Electrolux vinner, jag orkar inte med att fler klåpare från Electrolux servicebolag (efter tre veckors väntetid) kommer hit och "lagar" den igen.

Så idag åkte jag och köpte en ny diskmaskin, en Miele. Vidrigt dyr var den, men på sikt betydligt billigare än något från Electrolux som ju kräver två reparationer per år.

När jag kom hem och berättade vad den kostade tittade min fru på mig som om hon misstänkte att jag till slut hade tappat det sista lilla förstånd jag eventuellt haft kvar. När jag dessutom berättade att den var vit, och inte en rostfri variant undrade hon först om jag skämtade. Sen blev hon galen.

Så här långt är jag med. Än så länge finns det en logisk kedja som jag kan följa. Idiot köper en diskmaskin som kostar en förmögenhet, och så är det dessutom fel färg på den. Absolut, jag fattar. Jag hänger med.

Men efter det hänger jag faktiskt inte med längre. För nu åker hon tillbaka till butiken, häver köpet (ok, där kan jag alltså aldrig mer visa mig igen) och sedan köper hon en rostfri Miele istället. För en tusenlapp MER. Dessutom tycker hon fortfarande att jag är en idiot när hon kommer hem.

Eh? Va?

Jag köper en diskmaskin som är för dyr och är därmed en idiot.
Min fru lämnar tillbaka den och köper en ännu dyrare diskmaskin och jag är fortfarande en idiot?

Här någonstans blir det svårt. Trots att jag tänker både hårt och länge så fattar jag faktiskt inte. Men så är det väl med idioter, de gör ju sällan det.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Så här ligger det till:
Din fru tycker ju att du är en idiot, vare sig du köper dyra diskmaskiner eller inte. Detta har alltså ingenting med köpet att göra!

Ewa sa...

Ja du Det är inte lätt att förstå sej på oss kvinnor alla gånger. Samma som det inte är lätt att förstå sej på er karlar heller.
Lycka till med köpet iallafall. :O)
Rätt märke dessutom, vit eller rostfri, fast jag hade nog valt en vit.

karibien sa...

Jag fattar. Eller, åtminstone utifrån det förhållande jag levt i, fattar.

Som individ i en tvåsamhet har du ett visst handlingsutrymme, även ekonomiskt. Du kan krasst räknat slänga ut exempelvis femtusen spänn utan att få på moppe. Allt därutöver kräver gemensamma beslut. Diskmaskin för sjutusen på egen hand = du är en idiot. Diskmaskin för sjutusen OCH fel färg = du är inte bara en idiot, du tror att hon är det också. Hon byter till diskmaskin i rätt färg, må så vara en tusenlapp dyrare = hon rättar till ditt misstag och du är fortfarande en idiot.

Ber om ursäkt för att jag slänger invektiv omkring mig.

Kommentera lystern i den rostfria fronten, beröm hennes goda omdöme, ge henne en kyss och handla det nya kylskåpet tillsammans.

*disclaimer - att jag kärat ner mig i en åttatusenkronors rostfri Miele har förstås inget med mina råd att göra*

/k

kapten Haddock sa...

Jag tycker det är glasklart.

Markattan sa...

Hm, det där var klurigt. Låt se nu, hur kan du fixa det här? Ja att frugan tycker du är en idiot alltså.

Jag tycker nog att du får se det så här, du tröttnar på trasig maskin och köper en ny, dyrare, vit.

Frun vill alls inte ha en vit och kan alltså tänka sig en rostfri för tusen spänn till.

Det är ju bara att krypa till korset här och be om ursäkt för att du inte fattade att du borde ha köpt en rostfri. Ge henne cred för att hon för blott en tusenlapp öppnat dina ögon. 1000 spänn för att få dig att inse dina begränsningar, dina tillkortakommanden och brist på färgkänsla. Det är billigt det.

Markattan, som fattar alla ekonomiska beslut i familjen...

Pillargontanten sa...

Jag fattar grejen, lägger man ut mycket pengar, ska den ju duga även färgmässigt, därför är du fortfarande en idiot:)

Ulrik sa...

Ni gör det alla mer komplicerat än det är. Fasching är en idiot. Hans visa fru letar bara anledningar att få honom att inse detta faktum.

Det har ingenting med diskmaskinen att göra. Han kunde lika gärna spenderat ytterligare en timme i trädgården - effekten hade varit densamma.

Sedan vill jag bara påpeka att Miele använder barnarbetare, och släpper ut gifter i 3:de världen. Detta tyska bolag stödde även Hitler under 2:a världskriget. Långt in under kalla kriget faktiskt, vilket kan tyckas konstigt och senfärdigt, men så är det.

Articuno sa...

Självklart ska man ha vit Miele-diskmaskin till rostfri kyl och frys. Snyggast så.

Men du är antagligen ändå en idiot.

Sofia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Knaada sa...

Lyssna noga nu, jag tänkte ge dig ett dyrbart tips!

När din fru står på knä och med blödande knogar polerar sin rostfria diskmaskin. När din fru gråter för att du åter har kladdat av dina fingeravtryck på den.

Säg ingenting. Gå därifrån. Å säg ingenting.

Skruttet sa...

Absolut inte idiot, men kanske lite fast i 90-talet?

Äh. Förresten. Jag tar tillbaka det där. Om nu kyl- och frys är i rostfritt så håller jag nog med mobben.

Fasching sa...

Nämen, en kvinna till. Som håller med min fru. Så överraskande. En konspiration är vad det är.

K-O-N-S-P-I-R-A-T-I-O-N. Och nu är ni avslöjade.

Anonym sa...

Jag förstår verkligen inte heller. Om du nu har en fru, varför behöver du en diskmaskin...?

Anonym sa...

Håller med föregående "Anonym".

Fasching sa...

Hahaha, men varför är ni anonyma? Hur kan det komma sig?

pelleh sa...

Varför diskar du inte själv - utan diskmaskin ??