09 oktober, 2009

Middag

Ikväll blev det gris till middag. Helst hade jag velat göra det här, eller det här, men jag hade inte riktigt tid. Så det blev gris, underbart god gris som rullats i mjöl, ägg, ströbröd och Parmesan, the Mother of all osts.

Foodie Sthlm, bästa matbloggen hittills.

Under hela tillredningsprocessen sneglade jag på de där två Amarone-flaskorna jag fick av svägerskorna när jag fyllde år. Guud så gott det hade varit. En liten (stor) bit parmesan, tugga tugga, och så skölja ned med nämnda Amarone. En topp-tio upplevelse i livet, tro mig.

Apropå parmesan: Jag försökte köpa en parmesanost i Italien en gång. Jag stegade in i en liten ostaffär i Spoleto och frågade "Do you have parmesan?" Med amerikanskt uttal, typ "Pärmesään". Dom tittade på mig som om jag var dum i hela huvudet, vilket de faktiskt hade helt rätt i eftersom parmesan heter parmiggiano på italienska, det står till och med på förpackningarna.

Nåväl. Jag stålsatte mig från att gå lös på Amaroneflaskorna, jag har ju ändå en vit månad.

Så det fick bli ett glas Chardonnay istället.

Och apropå alkoholism: Har ni köpt den här boken ännu? Det har jag, och sträckläst den. Peter Jungerfelt berättar om sin alkoholism och vägen tillbaka till ett normalt liv. Jättebra, jätteläskigt och jätteintressant.

Morgondagen består av tre aktiviteter:

1. Fira Articunos och Manihanks 18-åriga dotter.
2. Träna.
3. Danmark-Sverige på storbildsskärm.

Var lite försiktiga när ni går in på Articunos blogg bara, hon verkar inte helt i balans. Bland annat har hon startat en hatkampanj mot Astrid Lindgren av alla människor. Stabilt? Ich don't think so. (Vart tog den bloggen vägen förresten? Han som uppfann det uttrycket? Var inte han på 1000 apor?)

Skit samma. Trevlig helg på er!