14 januari, 2010

Mot mörkret och kylan. Och bacon.


Gris är gott. Det märks redan efter ett par dagars vistelse i den här delen av världen. Man saknar liksom grisen, och då framförallt bacon.

Jag flyger hem i natt och kliver innanför dörren strax efter 23.00 på fredag kväll, och då ska jag min själ steka ett paket bacon och koka lite makaroner. Lite ketchup och ett glas Bourbon till det och jag tror minsann att fredagsmiddagen är ett faktum.

Om jag nu inte fryser ihjäl mellan taxin och ytterdörren, för man vänjer sig vid värmen lika snabbt som man börjar sakna bacon.

Sedan är det snart dags för februari, vilket betyder att maj inte kan vara långt borta. Och i maj är det dags för Sundsvallshelgen, för sjunde året på raken. Grovplaneringen startar redan i helgen, men efter så många år börjar det gå på rutin. Förra årets planering kan ni läsa om här, den var mycket seriös och uppdelad i tre olika scenarior (-er? -os? seminarium?).

I år kan möjligen delar av grundplaneringen komma att behöva ändras eftersom frugan hotat att följa med. Inga större förändringar, men den där tolvan whisky framåt tre-rycket kanske måste stryka på foten. Å andra sidan har den alltid känts lite oplanerad sådär. Och frukost lär hon väl tvinga i mig men annars kör vi nog på som vanligt. Utom Brandstationen som faktiskt inte var något vidare förra året, även om sällskapet var hur kul som helst.

Jag återkommer, som alltid, med den spikade detaljplaneringen.

I övrigt tycker jag gott att ni kan flexa imorgon och ta långhelg. Varför inte? Det är helt ok för mig.

12 kommentarer:

Knaada sa...

Bacon låter gott, själv tar jag och kokar mig ett par Sibyllakorvar, inte fy skam det heller...

Fasching sa...

Sibyllakorvar! Min absoluta favvokorv! För du menar väl den på burk? Ok, skippar baconet och kör Sibylla istället. Ååååh va gott!

Markattan sa...

Jamen vad snällt av dig, långhelg it is.

Kan min chef ringa och stämma av det med dig, eller tar du ev löneavdrag på ditt konto?

Bra så!

Markattan

Fasching sa...

Be chefen ringa, no problems. Jag sitter visserligen på ett flygplan och kan inte svara, men jag pratar in ett myndigt meddelande på mobilsvaret där det klart och tydligt framgår att du har beviljats fredagsflex. Så ta du en whisky ikväll, det är lugnt.

Markattan sa...

Härligt!

Markattan, sippar vällustigt

kapten Haddock sa...

Bacon. Du vet inte vad du pratar om förrän du provat RIKTIGT bacon från köttboden.

Du vet, utan vatten, RÖKAROMER och annat fusk.... Jag skojar inte, det är sjuuukt gott, så om du gillar slaskbaconet som säljs i vanlig butik så kommer du att bli besatt av äkta bacon och får söka vård på nåt behandlingshem för missbrukare så småningom. Kom förbi och prova vettja, så ses vi på bänken om nåt år, där våra respektive får langa bacon istf sprit....

Fasching sa...

Skål på dig Markattan, det här får vi göra igen.

Haddock: Du och din jävla köttbod. Men ok, jag kommer. Efter den där ryggbiffen för några år sedan är det omöjligt att motstå. Köttboden rular, som mina barns skulle ha sagt. För tio år sedan.

Vad dricker man till bacon?

Den hemska tvillingen sa...

Finns det ingen här som känner något som helst ansvar? Flexledigt, bacon och spritdrickande nästan mitt i veckan! Jösses vilket förfall. Har ni inte fattat att det är ARBETSLINJEN som gäller?

Den hemska tvillingen sa...

För att inte tala om Sibyllakorvar.

Sassicaia sa...

Jag her löst problemet med frugan till Sundsvall. Jag lämnar helt enkelt min dito i Kyrkbyn och ansluter till Sällskapets årliga sundsvallsresa. Behöver man kvala in till detta illustra sällskap så tar vi det en helg i mars/april. Tjohoo!

Anonym sa...

Glöm inte att packa solbrillorna, då du drar till Sundsvall!

kapten Haddock sa...

NeelyBittle pratar konstigt.