3 flaskor Mersault
2 gula lökar
3 burkar Creme Fraiche
Krossade tomater
1,5 kilo fisk
1 purjolök
2 pkt saffran
1 kilo köttfärs
Vitlök
1 liter grädde
1 burk löjrom
Keldas Ostsås
Såna där lyxräkor på glasburk
Snus
Tabasco
Vad ska det där bli för något? (Snuset är till kocken och ingår inte i menyn.)
🤎🧸🍂
2 år sedan
10 kommentarer:
Pizza? Eller lyxig pytt i panna...
Nej, ingen aning faktiskt :O) Här ska det bli friterad kyckling mer ris och Currysås, Yummy!
Förrätt: Löjromstoast
Huvudrätt: Fiskgryta
Efterrätt: Köttfärssås
Allt verkar jättegott, förutom köttfärssåsen. Och Kelda Ostsås, va fan är det för smörja?
Alltså, köttfärssås är gott, men inte till efterrätt.
Du är väl inte på Tasteline och hittar recept? Som sjömannen sa häromdagen: "är du på tasteline? UT därifrån! Gå bort!"
Hyfsat bra där Haddock.
Förrätt: Räkor stekta i olja och Tabasco. Tänkte först en löjromstoast men ångrade mig. Otur för dig. Ett fel.
Huvudrätt: Inte fiskgryta. I Täby äter vi inte grytor. Vi äter fisksoppa. Två fel.
Efterrätt: Ingen. Tre fel.
Köttfärs och ostsås är till lasagnen till barnbordet, naturligtvis.
Tre fel av tre möjliga är ändå rätt bra för att vara dig.
Ville bara säga att jag inte har varit här och läst idag heller...
Pillargontanten: Det borde jag också ha gjort. Den där fisksoppan smakar fiasko och om en halvtimme kommer gästerna. Hjälp!
Knaada: Jag har inte käst din blogg heller. Framförallt har jag inte gissat när barnet kommer.
Kelda ostsås ger dig så många minus att du aldrig lär komma upp på plus.
Här kommer ett recept på fiskSOPPA som är en utmärkt grund och som man sedan kan lattja till lite, som man önskar.
Grund för 4 pers, ca.
Hacka en lök eller 1/3 purjo (gärna det gröna). Hacka några klyftor vitlök och en chili. Fräs detta i olja tillsammans med några matskedar tomatpuré och dom kryddor man tänkt sig, tex körvel och andra torkade örter. Släng i en buljongtärning om så önskas.
Fräs tills det blivit en schysst gegga, dvs när löken mjuknat fint.
Spä på med en skvätt vin och/eller kokande vatten, typ lagom vätska för en SOPPA för 4 pers.
Kasta i ett par, tre delade potatisar, några morötter som skivats och/eller andra önskvärda rotfrukter.
Låt allt koka mjukt, typ 10-15 min. Dela fisken, tex torsk, lax eller nåt annat, i munsstora bitar och släng i SOPPAN på slutet. Låt koka upp och puttra en kort stund, fisken blir klar snabbt.
Smaka av med salt och peppar. Kan behövas ganska mycket salt trots ev buljongtärning, men potatis suger upp ganska mycket.
Från detta kan man sedan variera: kasta i halva körsbärstomater i början, häll i en skvätt grädde för att mjuka upp det hela, tomatisera rubbet med tomatkonserv, lägg i musslor, räkor, olika sorters fiskar, rör ner saffran (men inte om du tomatiserat...) etc etc.
Omöjlig att misslyckas med, inte ens Fasching kan göra det.
Haddock; Jodå, Fasching kan misslyckas även med detta. En man som använder Kelda ostsås istället för att göra egen till lasagnen...vad fan ska man säga om en sån?
Hur gör du lasagne utan lasagneplattor? Eller du tar bara med valda delar av ingredienserna?
I så fall. Gissa menyn:
Krossade tomater
pilgrimsmusslor
olivolja
vin till kocken.
Fasching verkade vara lite dålig på att gissa min meny.
1) Fräs pilgrimsmusslorna i olivoljan - inte för länge då blir de bara sega. Nyckeln med p-musslor är konsistensen, så de ska bara snabbt ned i stekpannan.
2) Ta fram glass och mjölk.
3) Häll i glass, mjölk, pilgrimsmusslor och tomat i en mixer och kör till en jämn smet.
4) Håll upp i ett stort glas och garnera med jordgubbar.
Voilá: Milkshake!
Det var väl inte så svårt att gissa?
Skicka en kommentar