31 augusti, 2009

Platsbiljett

Om man köper en biljett på X2000 så får man sig tilldelad en plats. På biljetten står det vilken vagn och vilken plats som reserverats för resenären. Det står till och med vilken vagn som går var i tåget på stora skyltar på perrongen, så man slipper springa runt och leta efter vagnen när tåget väl kommer in till stationen.

Så praktiskt... ...det hade kunnat vara om inte alla, utom jag, är idioter. Kompletta, spritt språngande jävla idioter och analfabeter.

För VARENDA gång ett tåg kommer in till stationen utbryter tumult. Lilla tanten som ska till vagn 6 står vid loket och har en tiominuterspromenad till sin vagn. Och det medelålders paret med 4 resväskor var, såg just sin vagn med nummer 2 svischa förbi åt vänster i en väldig fart bara för att till slut stå och stirra på vagn 9 när tåget väl har stannat. Så nu ska alla byta plats.

Inget jätteproblem för mig, som klok som jag är placerat mig exakt där min vagn stannar. Men sen brakar det riktiga helvetet igång. Och då menar jag inte idioterna som går på vagnen i fel ände och som sedan ska böka sig fram till andra änden, bara för att på mitten möta de andra idioterna som gjort samma sak.

Nej det som jag aldrig kan vänja mig vid, det som alltid gör mig fullständigt tokig är naturligtvis det faktum att det 9 gånger av 10 redan sitter någon jävla dåre på min plats. Hur fan nu det är möjligt eftersom den är min. Som idag för 20 minuter sedan till exempel. Jag närmar mig min plats, från rätt ände av vagnen, men redan gravt irriterad för att jag VET att det kommer att sitta någon där. Och visst. Där sitter en man, djupt försjunken i en bok.

- "Ursäkta, har du den här platsen, jag tror nämligen att det är min plats?"
- "Jaha, nej jag ska inte sitta här, jag har plats 8."

Och här vill jag göra en av två saker:

1. Döda mannen.
2. Säga något i stil med "MEN VARFÖR SITTER DU INTE PÅ PLATS 8 DÅ? DITT DUMMA JÄVLA HELVETE!

Eller allra helst, först 2, och sedan 1.

Jag fattar faktiskt inte. Jag KAN inte begripa. Vad är traumat med att sätta sig på den plats som står på biljetten?

6 kommentarer:

Articuno sa...

Där skiljer vi oss åt lite du och jag. Jag vill döda först och sedan skrika. För att puckot inte ska hinna säga något som får mig att tänka om.

(Lite skojigt att ordverifieringen till det här var muzzle - se definition på Urban Dictionary. Det skulle jag vilja kunna göra med den som snor min plats på tåget. Det eller döda.)

OSLOSKÅNSKAN sa...

...och så ser vissa så otroligt förvirrade ut? Va? Nämen? Suck o stön. Idioter.

Anjo sa...

Kan bara hålla med. Jag förstår inte varför folk köper en platsbiljett om man absolut inte tänker utnyttja den.

Annars är mina favoriter de som sätter sig i tyst avdelning och börjar ringa. De gillar jag verkligen. Åh, vad jag gillar dem.

Anonym sa...

Som bondflicka förstår jag inte vad ni pratar om?

Den hemska tvillingen sa...

När du blir berömd kan du skaffa egen rymdfärja så slipper du trängas med den dumma pöbeln som inte fattar hur man bär sig åt när man åker tåg.

Sofie sa...

Hahaha! ;) Så jäkla rätt! Samma visa var gång man åker tåg... När ska de lära sig??