04 februari, 2010

Hej på er

Skrev ett långt inlägg om mina tankar om döden, tankar som många nojiga medelålders män som jag tänker på oftare än vad man tror. Eller det vet jag egentligen inte, men jag har åtminstone gjort det till och från ända sedan jag fyllde 40. Men det blev ett så rörigt, förvirrat och patetiskt inlägg så jag tog ut det på bakgården och sköt det. Så jävla dåligt var det. Ber att få återkomma i ärendet.

Idag var jag på jobbet en sväng, och det var naturligtvis inte alls lika jobbigt som jag hade fantiserat om. Jag tror jag lägger ned det där med fantasier helt, hittills har de ju inte haft en siffra rätt så varför ödsla den tiden?

I övrigt är vi fortfarande pigga och mår bra alla fyra. Vi, eller åtminstone jag, skjuter upp allt mörkt till begravningsdagen. Det är rätt skönt att kunna göra det, men den dagen är det antagligen en hel del som ska ut. Men som sagt, det tar jag då.

Jag har, för att på ett direkt halsbrytande sätt byta ämne, noterat att min 'soon to be very famous' cheesecake tilldragit sig en del kommentarer på bloggen, och en person (tack snälla!) har frågat om receptet. Så det tänkte jag minsann dela med mig av. Vad gör man inte för sina läsare? (Och för att få tänka på något annat.)

Receptet finns faktiskt redan på bloggen, från tiden då jag levde det där andra livet som jag inte riktigt kan komma ihåg nu, och ni hittar det här.

Så se nu till att få ändan ur vagnen och baka en cheesecake i helgen! Ni kommer inte att bli besvikna. Och skulle ni bli det så skulle ni ju ändå inte våga berätta det för mig, så jag har inget att förlora.

Lycka till.

21 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Nä. Ska handla och skruva garderober i helgen, samt flytta in i nya sovrummet tillsammans med Maken - hej igen öronproppar.

kapten Haddock sa...

Utmärkt idé! Kan jag säga, eftersom jag ska på jobbinternat hela helgen och kan därmed inte göra en cheeeescake. Men det kan min sambo. Och tapetsera klart källaren. Och lite annat smått och gott jag planerat in för helgen åt honom nu när jag ändå är bortrest. Så, nu ska jag plita dit cheeeesecake också på listan.

I wish.

(Whish? Jag kan tamejtusan aldrig lära mig stava det ordet korrekt).

ps. Tror Kapten Haddock får stå för det här inlägget....

Barbabitch sa...

.......har följt din blogg ett tag nu.........Jag lovar på heder och samvete att jag definitivt ska göra denna cheesecake i helgen!!
MUMS!!!

Gabriella sa...

Tack för receptet! Så himla roligt och välskrivet. Ja, och gott verkar det också ... Du borde bli matskribent/ståuppare på en och samma gång. Vet ju iofs inte vad du jobbar med IRL.

Fortsatta styrkekramar från mig!

Anonym sa...

Mumsa! Vad det låter gott! Få se hur långt orken räcker den här helgen, kanske får jag rumpan ur och gör en cheesecake!

Tankar många Tuija

Knaada sa...

Jag har fått ändan ur vagnen och bakat kladdkaka i veckan, det får räcka för min del. Första baket i mitt nya kök på ett helt år.
Ser jag inga klagomål här framöver så kanske jag provar ditt recept nästa år.

Sus sa...

Det där låter farligt gott =)
Skönt att läsa att ni mår okej.

Anonym sa...

Fattar du vilken tröst du är för oss andra???
Förstår du vad innebär för oss andra skräckslagna föräldrar att inse att man kan skämta i din situation??
(och med det menar jag självklart inte på något sätt att det skulle vara någon mening med det som drabbat dig. Äh.. det där vet du redan...)
Tack. Från det innersta djupet av min
själ och mitt hjärta. Tack.

Den hemska tvillingen sa...

Nixpix, det blir ingen cheescake för mig inte. Hade tänkt att bli lite mindre (hemskt, Näää aldrig)

Gott att du sagt adjö till fantasierna. De gör ju i regel ingen människa lycklig.

Och så skoj att se Haddock igen, förstår ju att du hänger här under riktigt namn men det känner jag inte till...Har allt saknat dig din gamla sneseglare.

Skruttet sa...

Nu är det exakt 35 dagar sedan jag gjorde din cheescake senast. Berättade jag att det blev succé?
Det börjar bli hög tid för ett nytt försök... mmm!

Titti sa...

svenskanamn.se säger...

"Martin,
mansnamn, med latinskt ursprung. Den äldre formen Martinus betyder "tillhörig Mars" efter krigsguden Mars i den romerska mytologin, och i överförd betydelse "krigisk" eller "stridbar". "

Så kriga på min vän.
Du står så stark och fin vid dina tre flickors sida.

Jag önskar er alla fyra lite extra styrka när ni nu ska segla igenom det här med begravningen. Linus finns med er som en varm vind i ryggen.

Christina sa...

Jag kan gå i god för Martins cheesecake. 100%. Det finns ingen cheesecake som smakar som hans. Och det säger jag inte bara för att göra honom glad. Det är liksom helt sant.

mormoranne.blogg.se sa...

Skönt att ni mår bra och tack för receptet, ska testa att göra den efter helgen...för det är fullt upp med fotbollen fre-lör och söndag.
Kramar till er alla...<3

Ann Jolby- Solander sa...

Cheesecake får de bli i helgen.

Varm kram Ann

Melker sa...

Åh, fy tusan va gott!
Det blir till att baka cheesecake i helgen, helt klart! :-)
Kram

Maria S sa...

Åhh, jag bara älskar cheesecake!!!! Ska absolut baka efter ditt recept, dock inte i helgen eftersom vi ska iväg på kalas och därmed kommer att få i oss tillrckligt mycket onyttigt, får bli en annan helg....eller vecka! :-) Har aldrig ätit på Veniero´s i NY, får bli nästa gång vi ska dit då. Däremot har jag ätit på The Cheesecake Factory lite varstans i USA, love love love!!!

Ha det gott, och tack för att vi får följa ditt liv efter Linus. Kämpa på!!!

// Maria

Klankis sa...

Tack för att du delar med dig, av allt. Det blir cheesecake vilken dag som helst, den bara måste testas! Ska bli intressant att se om den slår Leilas variant med blåbär.

Kotte sa...

Nädu, den godaste cheesecaken är fryst och serveras på Lias Elmkvist i Östermalmshallarna! Med hallonsås.

Har aldrig förstått mig på den ugnsbakade sorten. Men jag förstår mig inte på uppståndelsen över bakverk i övrigt heller... Inte min grej. Mammas nybakta kanelbullar är det enda i bakväg som lockar. Jo, och choklad och ahllonmoussetårtan som finns på Chokladfabriken!

Kan dock tänka mig att provbaka din cheesecake, för baka tycker jag är kul, och slicka bunken likaså. Mannen brukar uppskatta det som kommer ut ur ugnen, så han får sätta betyget. :)

Göran sa...

Martin,
jag är så glad att du verkar ta dig framåt. Med risk för att vara påträngande vill jag bara tipsa om att Dylan Moran kommer till stan, i april. Så det så.
Ha det så bra du bara kan. Jag tänker på dig/Göran R

Pretamarelo! sa...

Vad glad jag blir av att titta in här nu och hitta länken:). Jag har följt bloggen långt innan november men minns inte just det inlägget.
Kramar på hela familjen. Imorgon skall det bakas cheesecake här hemma!

Anonym sa...

Underbara Martin, vi tänker på er hela tiden. Massa kramar till er!

Sara O