06 februari, 2010

Lördag


Ikväll ska jag öva mig på att gå på middag. Hos calle, min livvakt. Och med våra vänner från helsingborg. Och som om inte det sällskapet var bra nog så kommer även Ch Giscour på besök. Ett hyfsat övningsvin, sorg och insomningstabletter har ju hindrat mig från den sortens konsumtion under de veckor som gått. Men ikväll tänkte jag vara Martin för ett tag.

Mycket må förändras framöver, men goda vänner och goda viner tänker jag fortsätta att umgås med.

Wish me luck.

23 kommentarer:

Emelie sa...

Hej Martin! Linus pappa.
Jag har tänkt på att komma på begravningen, eftersom jag hade en riktigt bra koppling till Linus för 1-2 och 3 år sen.

Vi var ett gäng tjejer som ofta var hemma hos er och drack té och umgådes både utomhus och inne. Elin och Victoria heter tjejerna som var "bäst" kompis med Linus om man kan säga så, men jag och Felicia Jakobsson var också med väldigt många gånger. Colin var också med i vårt lilla gäng, eller hur man nu ska säga. Jag vet inte alls hur jag ska formulera mig..
Jag vill komma förbi er och hälsa, för det känns som om jag måste det, innan begravningen.

Jag är nämligen inte alls säker på att någon av er (Du, Linda, Malin & Ia) känner igen eller kommer ihåg mig. Desvärre kommer tyvärr inte att hinna komma förbi.. Men jag hoppas, från djupet av mitt hjärta, att ni på något sätt kommer ihåg mig och de andra tjejerna. Vill lämna en kommentar så ni vet att jag kommer på begravningen. Om ni inte känner igen mig eller kommer ihåg mig så har du där uppe iallafall en bakgrung om varför jag kommer på begravningen.

Det som har hänt är inte en verklighet. Det kan det absolut inte vara. Det är en ren mardröm som har drabbat och drabbar så himla många människor. Men jag hoppas att ni vet, och alla andra, att Linus ande aldrig kommer att lämna oss. Han finns här vid oss. Hela tiden. Han vakar över oss. För sån var han. Han var och är en underbar och omtänksam kille som bara körde sitt egna race. Helt otrolig är han. Linus Wååk.

Jag vet inte vad jag ska säga. Har så mycket som måste ut.. Alla tankar och känslor ligger hos er familjen Wååk.
Linus älskar oss alla och vi älskar honom. Så oändligt mycket. Han vakar över oss, och vi vakar över honom.
Vi kommer snart ikapp honom.

Ta hand om varandra!

/ Emelie Waldemark
( en liknande kommentar kommer jag skicka till syster Linda och syster Malin)

Fasching sa...

Hej Emelie! Ni är hjärtligt välkomna på begravningen!

Anonym sa...

Hej Martin
Lycka till med provningen. Ch Giscours går ju att pina ner:-).
Jag skall också gå på en provning i kväll. Hoppas att allt går bra.
Farfar

Melker sa...

Lycka till! Och njut av vinet! :-)
Kram

Lola sa...

Good luck :) Hoppas att ni får en trevlig afton!!

Mr.Jopilu sa...

Hej Martin.
Har följt din blogg den senaste tiden. Har inte kommenterat någonting för jag vet ärligt talat inte vad jag skulle säga. Tänker mycket på er. Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll med både vinet och sällskapet.

karibien sa...

Lycka till!

Det är viktigt att få njuta, skratta, vara sig själv, för en stund.

Njut så mycket du kan.

Sorgen tar så mycket tid och energi den behöver, så det är viktigt att tanka goda känslor och minnen som ger energi.

Själv har jag funnit att några timmars livsnjutande då jag lägger sorgen på hyllan oftast följs av en gråtattack och kanske grubbel om hur det kunnat vara om inte om fanns - men i slutändan är det mer plus än minus!

Den hemska tvillingen sa...

Jag är alldeles säker på att er kväll blir/är/var trevlig och god. Med sådant sällskap kan det väl inte gå fel.

L8 sa...

Hoppas du får en trevlig kväll och att vinet smakar gott!

När vår H dog kunde/ville jag inte dricka vin på flera månader. Och jag som älskar vin och i vanliga fall dricker det varenda helg och ibland annars också. Tror jag var rädd för att tappa kontrollen. Som jag egentligen inte hade ändå. Den här världen hade blivit så förändrad och jag hade ett behov att vara här och nu. Även om jag egentligen inte ville. Var nog rädd för vad som skulle hända om jag blev lite flummig. För vad vet jag inte. Detta har ju inget som helst med dig att göra. Men jag berättar ändå. Som jag inledde så hoppas jag du får en bra kväll. Upplever du också hur nära det är mellan gråt och skratt?

Annelise sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
hanna sa...

lycka till!

liselotte sa...

Hoppas ni får en trevlig kväll tillsammans. Tänker på er dagligen, ni som är främlingar, men ändå inte. Genom din underbara blogg har ni kommit att beröra mig så mycket, På tisdag tänder jag ett ljus i mitt fönster för Linus.
Kramar ämnade att ge styrka skickar: Liselotte

Pillargontanten sa...

Att vara Martin, tycker jag du gör alldeles rätt i :O)
Kram till er, och hoppas ni får en härlig kväll!

Mångmamma sa...

Håller tummarna för en avkopplande afton.

Knaada sa...

Stort Lycka Till!

Osloskånskan sa...

Kos deg!

Farbror Blå sa...

The best of Luck!

Och ett tips på ett (i min smak) himmelskt gott rött vin;

Villa Antinori (varunr. 2300 på bolaget)...till det facila priset av 139 spänn buteljen, men värt varenda krona:)

mormoranne.blogg.se sa...

Lycka till eller rättare sagt hoppas att ni har/haft en trevlig kväll... jaa vänner kan man aldrig få för mycket och nog av...känner mej även ganska lugn sen jag pratat med Emma... sköt om er och många många kramar... anne

Anonym sa...

Hoppas ni får en riktigt skön kväll. Hälsa alla från mig!
Kram Pernilla

Anonym sa...

Fasching, skönt att höra att du är i "stan". Som vi säger, vi som bor här, hoppas det blir bra.

Behöver du någon att prata med, så hör av dig. Jag vet vad ni går igenom. Jag kollar min mail hela dagen. Vill du och behöver du så skriv, lämna nummer så hör jag av mig. Vill inte skriva ut mitt nummer här.

Ha en bra helg! Och kram till er alla!

emma sa...

så vad gör man då? min kompis blev påkörd av en bil inatt, min andra kompis pratade med henne i telefonen och hörde bromsljudet på asfalten, ett skrik och en duns på motorhuven. 19 år och så pang bara borta? och ingen har ringt föräldrarna än. fulkomligt ogreppbart. tänker på dig och din familj varje dag och har vaknat varje morgon de senaste veckorna och varit så tacksam att jag inte är i samma mardrömssituation, men nu då?

Fasching sa...

emma: Så ledsen för din skull. Jag tror att det är viktigt att du äter och dricker till att börja med. Kontakta din husläkare så snart du kan som kan ordna en kurator som du kan prata med. De kan också berätta vad som är viktigt att tänka på i den här situationen. Försök att omge dig med din familj och dina vänner den närmaste tiden.

Fatta inga drastiska beslut, och var inte rädd för dig själv.

Kram!

stort och smått sa...

Hoppas att du hade en riktigt trevlig kväll igår!