21 februari, 2010

En ok helg

Hade det varit för ett par månader sedan så hade den här helgen varit fantastiskt bra, snudd på perfekt. Men så är det ju inte längre, "hyfsat ok" och "ganska pigg och lugn" är det bästa jag kan må nu. Men det är ju bra så, klart bättre än hur jag mår för det mesta.

I fredags körde vi in Linda och hennes kompis Lisa till Grand Hotel där snälla vänner ordnade in dom till spa-sviten bestående av torrbastu, ångbastu, jacuzzi och två hudterapeuter rustade till tänderna för diverse behandlingar. Det var både Linda och Lisa värda. Mamma, pappa och Malin fick snällt vänta i Cardier baren, och det finns ju sämre väntsalar än så.

Efter det åkte jag direkt hem till Ulrik och I för vin, mat och poker, något som varit ett återkommande jippo sedan något år tillbaka. Den här gången låg väl fokus mer på att öva mig på att umgås snarare än att öva mig på poker, men jag lyckades bra med båda uppgifterna tycker jag. Och så fick jag en av de finaste presenter jag någonsin fått. Men eftersom Ulrik är en sansad person som inte gärna framhäver sig så berättar jag inte vad det var, men den ligger i vinkällaren, har årgång 1995, och jag kommer nog aldrig att kunna öppna den.

Igår firade vi Ickas 40-årsdag med kaffe, tårta och boeuf bourgignon men inte i den ordningen. Viss besvikelse över utebliven cheesecake, något som är standard när Icka firar något, men ok då, med tanke på omständigheterna. Lite (ganska mycket faktiskt) portvin och en massa ostar. Och fan vet om jag inte tog en Lagavulin också. Denna tjäraosande gudomliga dryck. Men bara en, alkohol är inte vad min kropp, eller själ för den delen, är bäst på att hantera just nu.

På kvällen levererades också ett komplett helg-kit av Malins kompis Jessica och hennes föräldrar. Ripasso, ost, kex, choklad, nötter, you name it. Och tidigare hade Bitte varit här med nybakat bröd, frukt och juice. Och Lola och Bosse med hallongrottorna jag så skamlöst tiggde till mig här på bloggen. Hallongrottorna, som måste vara bland det godaste jag någonsin ätit, ackompanjerades av soppa, frukt, grönsaker, bröd och... cheesecake! Som var utmärkt, men givetvis inte lika bra som min. Ingen cheesecake kan vara det nämligen. Inte ens om den ÄR bättre så är den bättre. Hårda bud kan tyckas, men så är det.

Och nu söndag morgon. Inget inplanerat och hela dagen vikt åt att softa.

En perfekt helg, om jag inte befann mig i den Bizarro-world jag lever i numera. Men den var ok, det var den. Veckan i övrigt drar jag ett tjockt svart streck över. Den har passerat, och det är bra.

16 kommentarer:

Magnus aka Knyttet sa...

Gott så, jag önskar dig fler bra dagar. Om man får påpeka som petig lingvist heter det väl "vigd åt" och inte "vikt åt"... ;)
Keep fighting!

Osloskånskan sa...

Det du beskriver är ju också en del av livet. BRA :-)

Valterego sa...

Det låter som att du hittar dina ljus i livet, M, och det gläder mig.

Själv sitter jag på ett hotell och bevakar Europatouren i Poker. Spännande, men en väldigt surrealistisk värld långt, långt från vardagen. Jag känner mig som en bystander som tittar in i ett akvarium trots att jag är mitt i det.

Lola sa...

Räcker gott och väl med -utmärkt när du skriver så vackra ord om mina simpla hallongrottor =)

Tigg bara tigg(no shame what so ever) det är det minsta jag kan göra för er.

Kram

Anonym sa...

Så småningom infinner sig ett inre lugn; ingen äger någon egentlig kontroll över tillvaron här på jorden, människor vi älskar kan försvinna ( men de finns ändå kvar , jag skulle inte känna det som om min dotter varit borta länge om hon idag steg in genom dörren och sa " hej, här är jag igen", det skulle vara som att pauseknappen trycktes ut igen. Hon har aldrig känts långt borta.)

Jag rekommenderar en dokumentär som gick på svt nyligen " Herr Rakowski", finns på svt Play, en dokumentär om livet, relationer, sorg och saknad och oändlig kärlek.
Otroligt bra och äkta!

Kram7 Annika

Pillargontanten sa...

Fler såna helger! Och mer lagavoulin!
Drycken, som är en lisa för själen, och gommen, men bara lite... Smaken på läpparna räcker :O)

stort och smått sa...

Håll fast vid de goda vännerna! Och njut lite extra de dagar livet faktiskt ler mot dig.

Thorun sa...

Skriver några rader och raderar för att skriva lite igen eftersom det är så svårt att finna orden. Det låter gott att läsa dina "vanliga" beskrivningar av hur en helg kan se ut med god mat och goda vänners sällskap. (blir lite sugen på dom där omtalade hallongrottorna).
Önskar dig och din familj allt gott. Kram

Anonym sa...

Toppen att du och din familj har så hjälpsamma och generösa vänner. Det är guld värt.
Betr 95an så är det väl rätt tillfälle att öppna den nu. Det är NU som du och edra vänner behöver ett riktigt gott vin.
Farfar.

Fredrik sa...

Nu blev jag sugen på en lite virrepinne:)

Anonym sa...

En stor, fet kram från Ingela till dig Martin!


Och samtidigt vill jag genom dig skicka
Ett stort, stort Grattis och hurra till Icka på hennes stora dag!!

En stor fet kram till henne oxå!!

erica sa...

hoppas också på fler bra dagar för dig, helgen låter me rän ok=) Min helg var också toppen, ända tills idag då jag fick mitt livs värsta migränanfall- någonsin!
Hoppas du får en toppenvecka!
Kram Erica

Lisas mamma sa...

Tack för den fina spa-upplevelsen som Lisa fick, uppskattades verkligen. Skönt att läsa att det finns ljusglimtar i era liv. Vet att ni kommer att gå vidare med eran fina familj, även om det går med små, små steg.
Åsa

Ulrik sa...

Du är otroligt mycket bättre på att umgås än att spela poker. Även under de jobbigaste personliga omständigheterna, matchat med år av pokerträning, är du bättre på att umgås än på poker. Ibland måste man vara ärlig och ta ur dig eventuella illusioner.

Ewa sa...

Härligt med ett sånt nätverk av vänner som ni verkar ha runt er.
Skönt att höra att du kämpar, då menar jag verkligen kämpar.
Kramar i massor

Spanska blomman sa...

Hej på dig.
Jag vill bara säga att DU har fått en utmärkelse av mig som finns att hämta i min blogg.. Inget tvång.. Bara vill att du ska veta att du skriver och berör många och inte minst mig.
Kram till dig och familjen.