29 november, 2009

Sömnlös

Jag gick och la mig kl 21.00 igår, helt slut. Planen var att gå upp tidigt, utvilad och fräsch, äta en rejäl frukost och sedan träna. Och ändå hinna med lite shopping innan det blir dags att lämna stan för den här gången.

När jag vaknade kändes det som att planen gått i lås, jag var sådär riktigt härligt utvilad. Men klockan var inte 07.30, klockan var 00.30 och jag hade bara sovit lite drygt tre timmar. Halvkatastrof, jag var hur pigg som helst men det var 7 timmar kvar till frukost. Tid jag ägnat åt El Classico med Zlatan (vilken jävla killer han är!) på TV, och så har jag läst era bloggar. Och nu tänkte jag svara på lite frågor. Bli intervjuad liksom. Det blir ju rätt mycket sånt när man är briljant som jag, en intervju har jag redan klarat av. Fortsättning följer dessutom. Det går bra nu.

Alltså. Skruttet undrar:

Varför vill du ha frågor? Ingen aning, jag försökte bara runda av Mymlan-intervjun på ett snyggt sätt. Och så har jag hybris. Då blev det så här.

Varför Bankok? Det är faktiskt en rätt bra fråga. Bangkok ligger inte ens på vägen till det lilla dammiga rummet dit jag tvingas åka ibland. Men min uppdragsgivare har bestämt att vi bara får åka dit med vissa flygbolag varav Thai är ett, och min kollega befann sig redan i Thailand så den här gången fick det bli Bangkok. Blir det fler resor, vilket det blir, så ska jag åka en annan, betydligt kortare väg.

Vad tycker du är din hittills största bedrift? Mina barn. De är jag jävligt nöjda med! Trevliga, trygga och sociala. Fast jag vet inte hur det gått till, jag misstänker att min fru haft ett finger med i spelet.

Vilken är den konstigaste kurs du gått? Jag gick en jongleringskurs en gång, är det konstigt? Sen har jag gått en väldig massa kurser på Försvarets Materielverk. De flesta ytterst konstiga.

Vad tror du är meningen med livet? La Tache var det någon som sa i en kommentar, och jag är beredd att hålla med. "Att vara lycklig" säger min livsnjutargranne och det låter ju också rimligt. Men det måste vara mer än så. Något mer konkret. Det stör mig att inte veta.

Vad har du för fysiska anomalier? Utöver mina förvuxna biceps så saknar jag ett stycke gallblåsa, bortopererad av en trevlig kirurg från Bosnien. Jag har världens minsta lilltånaglar, och mina ögonbryn är gjorda av ståltråd.

Vilken typ av person var du i lekis? Blond och oerhört gullig.

Varför har du inte varit i Paraguai? Har inte haft vägarna förbi. Jag har missat hela den kontinenten faktiskt. Borde man åka dit? Är maten bra?

När var du senast skräckslagen? Jag blir sällan skräckslagen. Bara när spindlar är inblandade. Sist jag var skräckslagen blev jag attackerad av en enorm spindel som bodde i vår källare. Jag lyckades till slut kasta en handduk över den och sedan stampade jag runt på handduken medan jag skrek som en liten flicka. Min fru fick ordna upp det där senare, jag vägrade lyfta på den där handduken.

Varför skulle jag anställa dig? Det borde du inte, såvida du inte vill ha ditt studentrum omgjort till en testcentral för avancerade flygande system, för det har jag faktiskt blivit riktigt bra på.

Har du nån gång tappat synen? Tappat synen? Kan man tappa den? Nej det har jag nog inte gjort, men ibland kanske det skulle vara praktiskt. Som i morse när jag såg mig själv i spegeln t.ex. Det var ingen vacker syn, den hade jag gärna tappat.

Varför vill du inte göra fler intervjuer, trots att de är toppen? Tack! Men det var rätt jobbigt att skriva dom där, den senaste tog en månad att värka fram, och jag är en mycket, mycket lat person.

Fiffi vill veta volymen av kartongen på bilden.
Ja Fiffi, jag vet inte riktigt. Jag hävdar att den är tillräckligt stor för att rymma en lagom stor man i sina bästa år. Något större än den de tänkte kidnappa Anna-Greta Leijon i.

Anonym har följande fråga:

Vad är det för likhet mellan din blogg?

Svar: Den kan varken cykla.

Articuno undrar om det ekar bra, om man sitter i en båt mitt på sjön och skriker "Urban" så högt man kan?

Nu har inte Articuno rökt på, som ni kanske tror. Det är så att hon upplevt detta som barn, att någon, förslagsvis hennes äldre bror, roade sig med att prova ekot på sjön Stora Aspan i Dalarna. Och ja, det gör det. Det ekar väldigt bra, och just Urban är helt rätt sak att skrika.

Hank har tagit en kort paus från sitt Mafia Wars och ställer följande fråga:

Hur stort mod krävs det för att göra ett karikatyrporträtt på huvudstråket i Las Vegas, med tusentals människor runt omkring som tittar, ler, och sen ler igen på ett sätt som skulle kunna misstas för ett skratt?

Well, jag hade någon dag tidigare gift om mig med min fru med Elvis som präst och dansat hela gången fram till altaret. Inför häpna bröllopsgäster. Efter det kan man göra vad som helst. Men karikatyrporträttet blev riktigt bra, jag ska lägga upp en bild på det när jag kommer hem.

Sådär! Nu är det frukost! Må så gott i vintermörkret.

1 kommentar:

Osloskånskan sa...

Zzzzlaotann e skeåning! Mer behövorr mann ente sajj åmm den saoken.