29 november, 2009

Min dag i bilder

Vaknade kl 10.30 i morse något förbryllad över att min stegräknare i mobilen stod på 2.917 steg. Innan jag hade klivit ur sängen. Eftersom jag inte är någon sömngångare måste det betyda att jag kom hem efter kl 24.00 igår. Jag var dessutom tokbakis, vilket stärker denna teori ytterligare.

Jag och kollegan hade, projektledare som vi är, gjort en lång lista på vad vi skulle hinna se och göra i Bangkok de två helger vi är här. Kollegan har rest väldigt mycket i Asien och kan Bangkok utantill. "Vi går på andra sidan gatan, det finns papperskorgar där så jag kan slänga mitt tomma cigg-paket". På den nivå kan han Bangkok liksom.

Så här såg vår att göra-lista ut:

- Åka båt på floden
- Besöka slottet och guld-Buddhan
- Äta seafood vid floden
- Shoppa på MBK
- Shoppa på Pantip
- Äta middag på RR & B högst upp på hotellet
- Sy upp en kostym
- Ta en fotmassage
- Shoppa grejer till dammiga rummet
- Besöka helgmarknaden
- Bli jättefulla

Igår bockade vi av en av aktiviteterna.

Det värsta jag vet är att vara bakis. Det näst värsta jag vet är att shoppa, och idag hade jag alltså nöjet att kombinera båda dessa aktiviteter. Bara att bita ihop, kung på kvällen, kung på morgonen liksom.

Så iväg till Pantip. Redan utanför hotellet ser jag den här tröjan. En tröst som ger mig lite energi, och tre flaskor mandarinjuice senare är jag faktiskt hyfsat pigg.Och sedan började vi gå. Och gå och gå.Tills vi till slut kom fram till ett jultorg. Men julstämningen infann sig inte riktigt, trots nya flaskor mandarinjuice. Men jag passade ändå på att köpa en julklapp till frugan. (Försöker få till något roligt här om Fasching och hans jättepaket, men kommer inte på något)När vi nästan var framme höll vi på att svimma av värmen, och vi flydde in i den enda butiken som hade A/C. En BH-butik. Här kände jag mig lite obekväm och det gjorde nog expediten också. Dock ej kollegan, som prompt skulle köpa en BH till sin fru när han ändå var där. I storlek 40D. Han ljög nog.Sen kom vi äntligen fram till Pantip, och jag köpte... ingenting. Kollegan köpte ett vattenpass. Som säkert också finns rakt över gatan där vi bor, men ändå, vi behövde promenaden.På väg hem gick vi rakt in i en Korea-festival. Oklart varför den befann sig i Bangkok, men festival var det. Med trummor.Tydligen hade ryktet om min briljanta blogg spridit sig ända dit, för vi blev stoppade av några ytterst fnissiga koreaner som absolut ville fota oss. Så vi tog ett foto av dom också.Åt gjorde vi också. I Bangkok är fan all mat god, precis all. Fantastiskt gott!Och tror ni inte på fan att vi fick syn på en guld-Buddha också! Inte den riktiga, men tillräckligt stor för att vi ska kunna bocka av den aktiviteten på listan. Nice.Imorgon ska jag träna och sedan åka till MBK och shoppa. På kvällen åker vi till saltgruvan igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Buhu, din stackare. Behöva gå runt i Thailand, iklädd shorts, och shoppa samtidigt som du är bakis. Hur fixar du det?
Jag ska bajsa dig i strupen då du kommer hem!

Ps. Koreanen, som står närmast bredvid dig, är ditt största fan va? Han ser verkligen sååå avslappnad och lycklig ut över att äntligen ha fått träffa sin idol!

Ewa sa...

Tycker att han som står breve inte riktigt får nån plats Lite hoptryckt.
Punkten som avverkats och inte bestod i en guldbuddha kan ju skrivas till mer än en gång!
Hälsning från regniga Gônnerske