10 november, 2009

8 November

Kolla här då! Internet! Åtminstone några timmar till, men tillräckligt för att kunna klämma ur mig ännu ett briljant inlägg. Jag har också anammat idén om att blogga varje dag trots brist på uppkoppling, för att sedan kunna kräkas upp alltsammans här på bloggen när jag är hemma igen. Bra va?

Nedan följer således mitt blogginlägg för den 8 November. Nästa inlägg kommer att inledas med "9 November...", så det här är rejält genomtänkt som ni ser.


Viktiga regler man bör känna till när man ska gå på en mat&vinmässa.1. Stanna aldrig mitt i gången. Fortsätt att gå. Även om du inte vet vart du är på väg. Vi är 20.000 personer i lokalen och om de två som råkar gå först plötsligt får för sig att stanna och prata lite, så går ju allting åt helvete. Begrip det.

2. Ta inte med barn på mat och vinmässan. För i helvete. Om man på allvar tror att barn tycker det är kul att gå runt en hel dag bland montrar med franska ostar och knäckebröd från Gotland så är man dum i huvudet. Skaffa barnvakt. Eller ännu bättre, skaffa inte barn.

3. Vin&matmässan är inte världens största pub. Det kan man kanske tro, om man är ett pucko, men så är det inte. I en pub kan man stå kvar vid bardisken och dricka sin öl. Det kan man inte på en mat&vinmässa. Där går man istället fram till disken, får sina 4 cl vin i glaset, GÅR EN BIT DÄRIFRÅN, och provar sitt vin. Står man kvar vid disken så kan ingen annan komma fram och prova nämligen. Står man kvar en kvart och babblar så tar det, har jag räknat ut, drygt 208 dygn innan besökare nummer 20.000 kommer fram och får prova. Det är rätt lång tid det.

4. Försök inte dissikera vinerna framför näsan på de i montern. De har nämligen antingen importerat eller producerat vinet. De vet hur det smakar. Move on.

5. Ta inte en grabbnäve av de små laxsnittarna vid Ölands Fisk&Chark-monter. Det är smakprov, inte Färjan-buffé.

6. Drick dig heller inte redlöst berusad genom att konsumera 40 st 2 cl prov av Xanté Päroncognac. Det ger dig ett rätt ointelligent intryck faktiskt.

I övrigt var mässan bra, speciellt vertikalprovningen av Ch Musar, som den gode Ulrik fixade in mig på.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Kanske ska du sälja denna "Guide till mässbesökare" till de stora mässarrangörerna? :-)Den påminner mig för övrigt varför jag inte gillar att besöka mässor.
/hon i Bryssel

Den hemska tvillingen sa...

Det här är ju fusk (fast trevligt fusk förstås).
Här trodde man att vi skulle kunna hållas i två veckor med att prata skit om Fasching bakom hans rygg och så sitter han och har internet iallafall...Ger mig fan på att han bara har mörkat det där med att han är i radioskugga. Han sitter och tjuvläser och så kan han inte låta bli att publicera sina små alster ändå och hävdar att han högst tillfälligt har åtkomst till nätet.

Markattan sa...

Om jag nu skulle komma på en liknande mässa så ska jag hålla listan i huvudet. Åtminstone en stund in i provsmakandet. Efter ca 80 cl päroncognac tror jag att jag skiter i såväl din som andra listor.

Markattan

Anonym sa...

Vertikalprovning?
Innebär det att man dricker ur flaskorna med sugrör? Så de behåller sitt vertikala läge.
Eller att man dricker stående. Så länge man kan, alltså. Sen övergår man till horisontalprovning.
Eller kanske...nej, jag går bet på den.
/Gamla chefen

kapten Haddock sa...

Gamle chefen! Jag tror du är inne på något där! Jag tror nämligen att chef Musar (vem fan det nu är) helt enkelt provade hur många vinprovningar Ulrik och Fasching kunde genomföra och fortfarande stå upp efter att de intagit sina 40 X 2 cl Xanté! Säkert är chef Musar en känd vertikalprovare som åker runt och vertikalprovar folk på vin&sprit-mässor, så han är nog en riktig kändis i de där kretsarna varför Ulrik är en hjälte som fixade provningen.

Eftersom Fasching är frånvarande så lägger jag in hans svar med en gång: fler snillen som vill spekulera i ämnet?

kapten Haddock sa...

Gamla? Gamle? Hehe.... Hoppsan.

kapten Haddock sa...

ps. Jag gillar inte att min avatar halkar ner i listan över "följare". Kan man på något sätt köpa in sig på att hamna högre upp? Hur bestäms rangordningen? Borde inte vi som varit med längst hamna överst? Va? VA? Jag bara frågar!