15 september, 2009

Informativ reklamVad Vårdguiden säger:

Den nya influensan liknar vilken influensa som helst. Man får feber, hosta och ont i kroppen. Men eftersom ingen av oss har haft den förut finns det risk för att många blir sjuka samtidigt. Om du misstänker att du har den nya influensan, kontakta Vårdguiden för att få veta vad du ska göra.

Vad Vårdguiden borde sagt:

Hur mycket du än inbillar dig att du fått just svininfluensan så har du ändå ingen aning eftersom du inte har ett medicinskt labb hemma. Dessutom spelar det fan ingen roll vilken influensa du har eftersom alla influensor är likadana. Är du vanligtvis frisk och stark, vila dig tills febern gått över, och gör den inte det på en vecka så ring doktorn. Precis som vanligt alltså. Idioter.

Jag lovar att den informationen hade fastnat bättre.

6 kommentarer:

OSLOSKÅNSKAN sa...

Mycket troligt :-/

Ulrik sa...

Kan någon förklara varför jag ska bry mig om svininfluensan mer än någon annan influensa?

Jag har tom frågat läkare utan att kunna få ngt svar som gör att jag ska vaccinera mig.

Någon?

Skruttet sa...

Du är ett geni, Fasching, allvarligt talat!
Det här kan bli ditt verkliga breakthrough inom reklambranchen. Sälj in din slogan till Vårdguiden och bli rik! Telefonnumret har du ju: 08-320 100

Sen blir vi alla glada om du bloggar om dina påföljande framgångar...

Lycka till!

kapten Haddock sa...

Jag tror att Vårdguiden snarare skulle ha skrivit något i stil med detta:

Jo, hejsan allihopa! Nu är det så att Gunsan och Tore på avdelning S-JUK fick lite panik tidigare i år, så dom drog igång hela den här cirkusen och så fick dom dessutom chefen, Bosse, att haka på hela grejen. Nu får vi liksom låtsas som ingenting och åka med och hålla på och tjoa med lite reklam. Så, ni kan väl vara bussiga och hamstra handsprit och Tamiflu och vara lite lagom hysteriska ett tag? Skulle du bli sjuk i influensan, så gäller allt precis som vanligt, bara det att smittan kommer från en gris istället för i från något fjärran östern fjäderfä. Mår du riktigt risigt för länge, ring en doktor. Tja, over and out, gott folk!

viva-la-nina sa...

Till Ulrik, du klarar dig om du är fult frisk.. Det ända själet till att vaccineras är för att inte smitta ner dem som kan DÖ av denna flunsa. Denna riskgrupp är dem som har njursvikt, skrump- lever, har hepatit, diabetes, canser och med liknande åkommor.. Alltså de som har dåligt immunförsvar. Och denna riskgrupp får absolut inte vaccinera sig, men ändå rådgöra med en läkare. De som ska vaccineras är ju dem som är friska och dem som jobbar inom långvården, sjukvården, Lss, och skolor. Än så länge är denna vaccin på provning just nu i Sverige av en grupp försökskaniner och den har inte kommit ut ännu för att vi ska kunna vaccinera oss själva, dels så vet vi ganska lite om denna vaccin.. Men om vi nu tänker oss tillbaka lite så har det dött lite mer än 2000 personer i Sverige på ungefär 5-10 år av "vanlig" influensa, och det har dött mer än 3000 personer över hela världen av svininfluensan och de är dem som är sjuka sedan tidigare. Förstår du skillnaden? Om du skulle bli sjuk så håll dig hemma tills det går över, om du haft en annan flunsa förr så kommer ditt immunförsvar hantera detta galant. Men det är upp till var och en att vaccinera sig, om man nu inte vill smitta dem som är i riskzonen, sjukvården menar på att man ska ta sitt ansvar, för att inte smitta ner dem med dåligt immunförsvar.. Ta hand om dig/er och andra. Nina

Aggie sa...

På prikken der ja!