16 september, 2009

06:00

Vad i hela friden gör jag uppe så här dags kan man undra? Jo det kan jag berätta, eftersom jag vet. Jag ska ut och åka tåg igen. Men den här gången tänker jag åka FÖRBI Linköping! Jag kommer inte att gå av där helt enkelt. Och detta mina vänner är så pass unikt att jag faktiskt funderar på om jag ska trycka upp min bleka, men numera vältränade rumpa mot fönstret och moona Scandic City rätt upp i receptionen när tåget passerar.

Nu är det här med största sannolikhet en rätt dålig idé, dels för att jag gillar receptionen på Scandic City, men också för att risken är lite för stor att någon från projektet är med på samma tåg och upptäcker tilltaget från perrongen. Och sen står man där utan jobb, som någon annan Manihank.

Däremot passar själva ställningen bra resten av dagen, jag är nämligen på väg till Helsingborg för att bli rövknullad av en försäkringsmäklare. Jag har ju startat eget och till min fasa upptäckt att arbetsgivare tydligen betalar en halv förmögenhet varje månad i diverse pensionsavsättningar för sina anställda. Och har man ingen arbetsgivare så får man tydligen fixa det där själv, något man med fördel kan tänka på INNAN man sätter sitt timpris.

Men jag har som vanligt tur. Min gamla polare, helsingborgaren, hedersknyffeln och Gåsamiddaggeneralen Axel visade sig plötsligt vara just försäkringsmäklare, och har lovat att snickra ihop en förmånlig lösning. Hur vi nu ska få tid till det, för på schemat står också semifinalen mellan Helsingborg och Blåvitt på Olympia, middag på Lagmarks, en sväng till Helsingör och Inter-Barcelona på O'Learys.

Jag har således en mycket trevlig dag att se fram emot. Hoppas ni har det också.

5 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Mitt spontana uttryck denna morgon är "Den där Fasching - han är ta mig fan helt sanslös".
Menar du på fullt allvar att du inte visste att det skulle avsättas en eller annan sekin till pensioner och sånt?
Vet du vad skatt är? Hört talas om moms?

Ha det så kul i Helsingborg.

Knaada sa...

Det där var för mycket vuxeninfo för en gravid hönshjärna, men O'Learys lät trevligt tycker jag. Ha en trevlig dag!

OSLOSKÅNSKAN sa...

Ligg över.

Anonym sa...

Att "snickra ihop förmånliga lösningar" är väl Axels specialitet. Hälsa honom från mig!
/Hon i Bryssel

Fasching sa...

Skatt är något som är häftigt att betala´, men som alla gör vad som helst för att undvika. Utom jag, för jag är en laglydig medborgare.