Man kan till exempel koka goda grejor som går att mosa!
I det här fallet jordärtskockor och potatis, förslagsvis fördelat 30-70. Skala, koka (vill man fjanta till det så kokar man jordärtskockorna för sig, i grönsaksbuljong) och mosa sedan knölarna tillsammans med smör och grädde. Har du ingen midjemåttstävling att vinna så använder du vispgrädde. Salta, peppra och smaka av.
Sist blandar du i kantareller stekta i på tok för mycket smör. Klicka slutligen upp en rejäl portion av blandningen bredvid den perfekt stekta ryggbiffen och ge alltsammans till frugan. Garanterat resultat.
För extra njutning under processen ser du till att du alltid har nära till ett glas Amarone.
Trevlig helg på er.
🤎🧸🍂
3 år sedan
9 kommentarer:
Wow. Tack för receptet, det ska Söta halvan bums få så att han kan laga till denna läckerrätt.
Markattan
Blir e in´t i kväll blir e fäll aldrig.
De där lät godare än soppa/Nina
Markattan: Bra tänkt! Och så länge du inte hindrar Amarone-intaget så kommer det att funka.
Lars! Det var fan på tiden! Vad har du vart?
Nina: Det ÄR godare än soppa. Om det inte är jordärtkockssoppa. Inget slår jordärtkockssoppa.
Vad gör man om man inte har en fruga då?
Hindra intag av Amarone? Vem? Jag? Har aldrig hänt och kommer heller aldrig att hända. Om det räcker till oss båda alltså...
Markattan
Tvillingen: Då fixar man en, de är rätt mysiga de där frugorna. Alla borde ha en.
Markattan: Precis. Låter som en sund prioritering.
Men tror du inte att Närbo kan bli lite stött om jag fixar en fruga också liksom? Eller ska vi dela på henne?
Ha, nu kom jag på det, Närbo får langa krubb till frugan som städar, tvättar och tar hand om inköpen. Själv lutar jag mig tillbaka och sörplar Amarone och diskuterar livets väsentligheter on the netz!
Fick smaka den där guckan, och det smakade verkligen inte skit!
Skicka en kommentar