16 maj, 2010

Långhelg

Istället för att blogga har jag övat mig på en massa andra saker i helgen istället. I fredags hade vi vänner hemma på middag för första gången på fyra månader och det var riktigt riktigt trevligt. Redan på morgonen visste jag ATT jag ville och VAD jag ville laga för mat och det höll faktiskt hela vägen. Inklusive jag själv, så det ser jag som goda nyheter och ett litet steg framåt.

Igår var jag också vid poolen hemma hos svärföräldrarna. Poolen ligger bara några meter från olycksplatsen och tåget dånar förbi flera gånger i timmen. Det gick väl sådär, men det gick. Får öva mig lite mer på det, Malin ska ju ha sin studentskiva där i början på juni.

En stor del av helgen har jag också spenderat framför datorn och "Mauro och Pluras kök" på tv8.se. Något av det bästa som gjorts på TV faktiskt. Att dricka vin tillsammans med vänner samtidigt som man lagar god mat med bra råvaror är något jag uppskattat länge, och jag får nog lite smak på livet igen när jag tittar på det där. Längtar dit på något vis, och även det måste vara positiva nyheter.

En fika med några av Linus kompisar om ett litet tag, och sedan hockey på det och det kan bli den bästa helgen på rätt länge!

17 kommentarer:

Markattan sa...

Det låter fint det här. Fast det är lång väg än så börjar du hitta småstigarna som leder dit. Det glädjer mig. Och hörde jag om reseplaner västerut? Varmt välkommen, för du hör väl av dig när du är på väg??

Markattan

Articuno sa...

Och idag är det bröllopsdag, Martin! Vi skulle (som vanligt) hitta på något skoj, men valde (som vanligt) hockey istället. Eller, World of Warcraft egentligen, men det är lite för pinsamt att säga.

Anonym sa...

Värme gott i hjärtat att läsa dina ord.
Kram från mig i Bryssel

kokoo sa...

Oh vilken härlig läsning! Det smyger sig på så sakterliga. Det nästan vanliga ovanliga livet..
En bra helg för er att minnas och tänka tillbaka på med glädje när dom svåra tankarna dyker upp.
KRAM PÅ ER!

Fasching sa...

Vi gav också fan i den där bröllopsdagen. (Eller åtminstone jag. Frugan kanske väntar på någon slags överraskning fortfarande...)

Och alla reseplaner västerut kommer att publiceras här på bloggen i god tid!

Anonym sa...

Linus finns kvar i sina kompisar, i er, i alla ham mötte som tog intryck av honom.
Under cykelfärden hem från dagens bastu och havsbad funderade jag över detta: " Vore det bättre att aldrig ha fått den värdefulla gåvan som så brutalt rycks ifrån en när man mister ett barn? Hade livet varit enklare om detta älskade barn aldrig levt sin stund på jorden?

NEJ, blev svaret, de finns kvar hos oss alltid, deras väsen försvinner aldrig, den tid de fick var värdefull! MEN, sorgen över den livstid de förlorade, de erfarenheter de aldrig fick uppleva, allt som bara togs ifrån dem, den smärtan är tuff att bära.


Annika, filosofiska funderingar på velociped genom Limhamn en mulen söndag i maj, min födelsedag

beccagrodan sa...

Jag har inte skrivit förut men jag blir så glad av det här inlägget, i vanliga fall strömmar tårarna när jag läser. jag förstår att du är långtifrån okey, eller förstår kan jag väl inte som inte varit i din sitts men ändå. Det måste va ett rent helvette att mista ett barn men det känns fint att du får lite ljusglimtar i allt det mörka ibland iaf.... Ta hand om dig och familjen

Markattan sa...

Ja men då så, då är jag lugn och nöjd :)
Och så har du samtidigt säkrat åtminstone en återkommande läsare... Som om det skulle behövas.

Markattan, igen

Pillargontanten sa...

Lovely, att lievt har tagit en vändning, trots ett tomrum som du med all säkerhet kommer att ha kvar...
Fyll tomrummet med massor av kärlek, minnen, vin och god mat!
Och vad kan va bättre att avsluta helgen med än en fika med Linus vänner, det är säkert lika uppskattat av dem som av dig :O)
kram!

Kajsa sa...

Martin, vill säga tack igen. Alldeles för snabbt och oväntat, fick jag användning för alla dina goda råd som du delat med dig av, till oss som möter någon i sorg, och du ska veta, att alla dina ord ekade i mitt huvud, när vi i dag var hos vår vän, som har fått sorgen hem till sig.

Tack
/Kajsa

Den hemska tvillingen sa...

Gott!

Lola sa...

Va gott att höra =0)
Kram

Anonym sa...

Undrar just vad du lagade för mat. Jag blev så sugen.
Kram från moster i GBG.

Anonym sa...

Hej.... känner varken dig eller Linus men läser din blogg flitigt. Och måste säga att du gör rätt stora framsteg i livet. Blev nu väldigt nyfiken på vad du lagade för gott till dina vänner och jag antar att du bjöd på något gott vin till så nu hoppas jag du vill avslöja vad du bjöd och drack till....
Kramis Marre

Fasching sa...

I fredgas blev det asiatisk rostas helstekt på grillen, med glasnudelsallad och fyra sorters lök. Utmärkt gott. Och det drack vi faktiskt öl till.

Stärkt av framgången gjorde jag en laxtartar i söndags, svårt inspirerad av Mauro och Pluras kök. Receptet är från första avsnittet och finns på tv8.se. Ohyggligt gott.

Anonym sa...

Drack du ÖL till? Har du helt tappat stinget eller kom du inte iväg till systemet?
Kram o en hälsning från Töcksfors och minst 1 miljon norrmän.
Farfar

Anonym sa...

Ett leende kommer här från Ljungsbro!! :-)

Middagarna lät otroligt spännande. Varken jag eller maken kan konkurrera med dig i köket.
Du/ni är hjärtligt välkomna hem till vårat kök och dricka vin o laga mat. När som helst faktiskt!

Kram!