13 december, 2009

Överraskning

Jag fick ett nytt sovrum i överraskning när jag kom hem! Det är det ju inte alla som får. Frugan hade gjort om hela vårt sovrum, vilket jag tog emot med lite blandade känslor, eftersom hon fick samma sovrum som överraskning när hon hade varit borta ett par veckor för några år sedan.

Vi brukar göra så i familjen, den som är borta längre än två veckor får ett nytt sovrum som välkommen hem-present. Tydligen.

Det var naturligtvis jättefint, kolla bara:Någon slags stege-hylla, och ny grå fondvägg med vår fina kritvita 'Amor Vincit Omnia' tavla. Skitsnyggt.

Men.

Det är ju samma fondvägg som tidigare bestod av den bästa idé jag någonsin fått: Man och kvinna symbolerna ovanför huvudkuddarna, remember? Därav de blandade känslorna. Hon har alltså målat över min bästa idé genom tiderna med grå färg. Bara sådär.

Ok.

Men jag har också en överraskning i bakfickan. Kommer ni ihåg den där UEFA-cup tavlan som jag inte får sätta upp någonstans hemma? Titta noga på det här fotot från cheesecake orgien vi hade imorse och som lyxsvägerskan fixat.Ser ni där bakom? Där står tavlan, och där har den faktiskt stått i flera månader. För att vänja frugan liksom. I början tjatade hon om att jag skulle "bära ned den där jävla tavlan nån gång" och jag sa ja, jo, det ska jag naturligtvis göra.

Men nu har hon, enligt plan, vant sig vid att den står där och skräpar, och snart är det alltså dags för kuppen. Att helt enkelt skruva upp den på väggen där den står. Jag lovar att hon inte kommer att märka nåt.

5 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Fint tycker jag, att frugan passade på att göra om sovrummet. Henne ska du vara rädd om vilket betyder att du borde bära ner "tavlan" som står och skräpar vid matbordet.

Articuno sa...

Du kan alltid fundera på att klistra fast tavlan på väggen istället. Svårare att få bort den då.

Anonym sa...

Med tanke på att du nu avslöjat din ill-listiga plan så kommer frugan förhoppningsvis se till att denna anskrämliga tavla kommer att var "no more", basta! Heja frugan!
Att hon är bra vet vi ju, att hon ser till att fixa nytt sovrum när du är borta är ju bara ytterligare bevis på detta.

Sov gott!
/hon i Bryssel!

Christina sa...

Vafalls!? Har hon målat ÖVER de där? Hade inte jag en liiiten copyrightdel där eller?

Fasching sa...

DHT: Den tavlan går ingenstans. Den ska stå där tills den själv kryper upp för väggen och hänger upp sig. Det kommer i alla fall vara min förklaring när frugan undrar vad som hände.

Articuno: Tack. Äntligen någon som förstår.

Bryssel: Klart hon är bra, men va fan, en liten tavla kan man väl få sätta upp. I sitt eget hem dessutom.

Christina: Exakt! Mallarna som du satt i flera kvällar och klippte ut. Och som jag så nogsamt målade efter. Men det är så hon är, fullständigt hänsynslös.