13 december, 2009

Fimpar min reader

Ulrika Good skriver här om hur hon märkt att antalet kommentarer hon får på sin blogg, och antalet kommentarer hon skriver på andras bloggar minskat rejält. Och att detta beror på att fler och fler använder sig av readers för att läsa bloggar. Reader är alltså ett verktyg som samlar alla dina favvobloggar på en sida med det nyaste inlägget överst och det är bara att scrolla sig nedåt och läsa, allt bekvämt samlat i reader-listan.

Det här menar Ulrika leder till färre kommentarer, men också ett mer slentrianmässigt sätt att läsa bloggar, slarvigt och nästan som ett tvång.

Och jag erkänner mig skyldig på alla punkter. Jag älskar kommentarer, och är faktiskt rätt bortskämd med läsare som kommenterar mycket, men kommenterar själv mycket sporadiskt på andras bloggar. Och vissa inlägg som passerar ögonen i readern skummar jag bara, för det är ju så många inlägg som ska läsas liksom.

Så nu skiter jag i readern, och kommer fortsättningsvis att manuellt klicka på länkarna till mina favoritbloggare. Som man gjorde på medeltiden.

Blir nog bra detta.

12 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Jag tror att december är lite speciellt kommentarfattig för man hinner helt enkelt inte. Det tar sej upp efter nyår, ganska säkert!

Pillargontanten sa...

Jag har aldrig fattat det där med Reader.... Men jag är väl inte så smart :o
Men, december är väl december... Tid till annat än att kommetera bloggar, men det är ju en prioriteringssak...
Hur har jag prioriterat?

Articuno sa...

Jag kommer inte att fimpa min reader men jag rensade ordentligt för några veckor sedan så att det bara blev fyra kvar.

Den hemska tvillingen sa...

Dom bloggar jag har länkade från min blogg läser jag varje dag. Sen har jag några i mina favoriter som jag läser då och då. Har också läst Ulrikas inlägg om kommentarer och har faktiskt tröttnat en smula på att skriva kommentarer och sällan få ett gensvar. Har mina trogna kommentatorer och det får väl räcka antar jag.
Mycket kommentarer blev det :-)

kapten Haddock sa...

Inga kommentarer.Höhö.

Skruttet sa...

Jag erkänner. Skyldig!

Ulrika Good sa...

Jag skummade visserligen bara förbi det här inlägget i min GReader-app i iPhonen, men jag tyckte ändå att det var så vällovligt att det förtjänade en kommentar.

Ulrika Good sa...

Jag skummade visserligen bara förbi det här inlägget i min GReader-app i iPhonen, men jag tyckte ändå att det var så vällovligt att det förtjänade en kommentar.

Ulrika Good sa...

Det funkar så där för mig att kommentera via iPhone. Upprepar mig.

Anonym sa...

Reader....??!! De e då jag helt oskyldig till :D /G

Fia sa...

Själv har jag inte ens koll på besöksstatistiken och kommentarer är det dåligt med så jag bloggar för mig själv i min ensamhet verkar det som. Men själv är bästa dräng har jag hört.

Anonym sa...

Haha, här får du en kommentar från en som läser i Reader. Det är nog inte hur man läser det sitter i, utan om inlägget är intressant och man känner att man kan tillföra något. Och så om det är en sida som ligger på Blogger förstås! Jag måste erkänna att jag drar mig för att kommentera Blogger-bloggar, det funkar så erbarmligt dåligt - ofta får man försöka både två och tre gånger innan det "tar". Det är snabbare och enklare att kommentera Wordpress-sidor.