06 december, 2009

Hög standard

Va fan e hög standard? Som Peps frågade på grötig skånska.

Jo det kan jag berätta! Det är när skjortorna ser ut så här när de kommer från tvätten. Vikta, med en liten fluga av papp i kragen och en orkidé ovanpå.Så tycker jag att det borde se ut hemma också, när jag lämnar in tvätten genom att kasta ned den för källartrappan. Men se det gör det inte. Jag tror det får bli lite skärpning på den punkten, ska ta upp det med Frugan när jag kommer hem.

Or maybe not.

Sista rundan i rummet nästa vecka, och packning står på schemat för kvällen. Shoppingen har som vanligt spårat ur och jag har faktiskt ingen aning om hur jag ska få med mig allt hem när det blir dags. Risken är att det blir dryga böter för övervikt på flygplanet. Eller värre, med den här vikten finns nog fängelse med i straffskalan.

Så vi hörs, kanske.

10 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Några tips inför hemkomsten då du INTE, jag upprepar INTE, bör ta upp standardhöjning av skjortvikningen med frugan.
1. Lär dig tvätta skjortorna själv.
2. Se till att kontakta tvätteriet innan du åker hem och gå en snabbkurs i konsten att stryka, vika och dekorera skjortor efter tvätt.
3. Ta hand om all tvätt när du kommer hem och vik den enligt instruktionerna du fått på kursen.

Pillargontanten sa...

Jag håller med den hemska tvillingen, bry dig inte om att ta upp den diskussionen! ICKE SA NICKE!
Det blir konstigare än det blev med diskmaskinen!
Och följ trepunktsprogrammet enligt ovan :O)
Fin skjorta!

Osloskånskan sa...

Överviktsshopping? Måste vara din feminina sida.

Anonym sa...

Kan det bero på skjortvikningen som somliga skaffar sig importerad fru

kapten Haddock sa...

Jag tycker du definitivt ska ta upp det med frugan. Bästa tajmingen är ungefär när du klivit innanför dörren och släppt alla väskor, kramats och pussats med frugor och barn, hängt av dig kläderna och ska börja baxa in väskor och så. Då inleder du med: "jo, det var en sak...."

Kommer att gå galant. Kanske blir en smula svårt att plocka upp dina utslagna tänder med din brutna näve, men det går nog bra.

Anonym sa...

Öhm, låt bli. Gå till dig själv, tänk på hur du själv skulle reagera om någon kom med denna förslag och du var offret som ska utföra ärendet.. Nja, om Kapten Haddock känner din fru? och beskrev hur det skulle sluta. Så skulle jag nog låta bli.

En fråga bara som har snurat länge i mitt huvud. Är Kapten Haddock en HAN eller HON??? Nina..

Markattan sa...

Fast jag tyckte det var fint. Att få sina skjortor så där med en blomma på och en pappfluga i kragen.
Undrar om maken kan lära sig hur en slipsten ska dras i den här frågan? Kan man skicka honom på kurs tro, när Fasching piggat på sig efter fruns reaktion?

Markattan

Fasching sa...

Ok, jag skippar det där. Det lät ju direkt hälsovådligt.

Nina: Ja du Nina, det är en jävligt bra fråga. Jag är inte helt hundra själv faktiskt, och då har jag känt henne/honom sedan mitten av 80-talet. Hadddock får svara själv. Haddock! Man, kvinna, Shemale?

kletskiten sa...

Ska du in i finkan så ser för tusan till att få en cell med internetuppkoppling! Vem ska jag annars tracka?

kapten Haddock sa...

Mitten på 80-talet? Tok, då var jag ju typ 5 år. Nu fantiserar du. Mitten av 90-talet ska det väl ändå vara!?? Då hade jag strax gått ut 9:an och börjat jobba.

Och vad det beträffar om jag är man eller kvinna, kan jag bara säga att somliga tvivlar, andra tvivlar inte. Som jag, jag tvivlar inte.