18 december, 2009

Julen

Om man bortser från ledigheten, julsnapsen, och glädjen i ögonen på små barn så är julen ett satans påfund. Vilket kan tyckas märkligt eftersom det är Jesu födelse vi förväntas fira.

Julen kan dra åt helvete. Utom ledigheten, julsnapsen och glädjen i ögonen på små barn.

14 kommentarer:

Articuno sa...

Jag håller inte med. Och så tycker jag att du är en jävla gnällspik.

Pillargontanten sa...

Julen behöver ju faktiskt inte va mer än ledigheten, julsnapsen och glädjen i små barns ögon....
Va gnäller du för?

Joakim sa...

Klockrent.

Den hemska tvillingen sa...

För en gångs skull håller jag med helt och hållet.

Fasching sa...

Articuno: Jaha, då kan ju du dra åt helvete också. Julen OCH Articuno kan dra åt helvete.

P-tanten: Enligt min fru består tydligen julen av väldigt mycket mer än ledigheten, julsnapsen och glädjen i små barns ögon. Bara jobbiga saker dessutom. Kan jag kalla dig P-tanten förresten? Folk kanske får konstiga associationer?

Jocke och DHT: Tack. Ingen av er behöver dra åt helvete för tillfället.

Anonym sa...

oj,oj mycket minus hos lyxsvägerskan! Om du hade varit smart hade du publicerat det här inlägget efter julafton...
/ Halmstad

viva-la-nina sa...

Jag kan faktiskt hålla med, det är mycket jobb och slit innan julen har kommit.

Anonym sa...

Jag håller inte med. Men jag försöker respektera din åsikt och har slitit bort etiketten på din julklapp och lagt paketet under min egen fantastiskt granna gran istället. Då slipper du det obehaget på julafton och jag kan se fram mot något trevligt under romjulen.
/Lyxsv

Den hemska tvillingen sa...

Fast jag ska ju just dra åt helvete, ett svinkallt Jämtland väntar på tvillingen...Brrr. Igår hade panget jag ska bo hos (dotter och måg) 14 varma grader INOMHUS! Fatta att helvetet har frusit.)
Men jag förstår det så att jag är varmt välkommen tillbaka in i värmen hos Fasching och tina upp med hjälp av julsnaps. Lovar att tindra som barnen.

Anonym sa...

Jag vet att du genomlider julhelgen och du ska veta att det uppskattas! (Jag hoppas att alla slutar att smöra, visst var det du som fick flest julklappar förra julen?) Men för att du ska ha ytterligare något att se fram emot - jag kommer att bidra med en av de bästa snapsvisor - som jag har hört. Och du ska få en kopia så att du kan briljera på alla julluncher, julmiddagar och övriga julsammankomster med snaps som väntar dig de år du har framför dig!
Den du!
Kram /svärmor

Fasching sa...

Som ni ser kan jag lita på min svärmor. Utan henne skulle julen vara ett helvete på riktigt. Ser fram mot den där jullunchen med skräckblandad förtjusning!

Osloskånskan sa...

Jo. Nåt sånt.

kapten Haddock sa...

Artar sig till ett fint jul-norén-drama hos familjen Fasching det här!

Johan sa...

Jesus föddes inte på julen, det är bara ett politiskt påhitt av Kyrkan för att få mer tyngd, genom att annektera en redan etablerad högtid.