31 mars, 2009

Hemma hos Fasching!

Ett hemma hos-reportage kan väl aldrig vara fel? Frugan kommer hem från Spanien i natt så jag får passa på nu ikväll, för det här skulle hon aldrig någonsin gå med på. Och hon skulle definitivt ana oråd om hon såg mig gå runt och fota i huset. So here goes!

UtanförVerandan. Förra året var det mitt sommarprojekt, men den som spar han har! Så sommarens projekt är fortfarande att få lite fason på själva ingången till huset.Räcket knäcktes redan 1989, innan vi ens flyttat hit. Då bodde mina föräldrar här men jag hade lånat huset för en mindre tillställning. Och på den vägen är det. Inte mer än rätt att jag får ta hand om det. 20 år senare.

VardagsrumVardagsrummet är riktigt trevligt sedan svägerskans nyfunna kärlek visade sig vara målare! Notera speciellt tavlorna som är mitt bidrag till inredningen: Kartor över Bourgogne! Närmare bestämt Cote de Nuits (nedan) och Cote de Beaune (ovan).Intensiva, irriterade och infekterade förhandlingar om detta val av tavlor fördes under flera år och förhandlingarna strandade gång på gång, men för en gångs skull vek jag inte ned mig. Klass och stil präglar nu detta rum.

UteplatsenUtanför vardagsrummet ligger vår winter-neglected uteplats, och hela områdets skamfläck. Dynorna köpte vi förra året eftersom de tidigare dynorna legat ute hela vintern. De nya har som ni ser också legat ute hela vintern, lite oklart varför.

KöketDet är här jag kreerar mina mästerverk på helgerna, med ett glas Amarone inom armlängds avstånd.Köket består i övrigt av mina två hatobjekt, diskmaskin och kyl&frys som sammanlagt gått sönder sex gånger på sju år. Inte illa.Kökets riktiga skräll är kaffemaskinen, som aldrig gått sönder trots att den är från Electrolux. Gott kaffe blir det också! Kvalitetschefen måste haft en dålig dag.

SovrumInnanför köket ligger sovrummet och min Hästens säng (nämnde jag att jag hade en sån?). Passande namn för övrigt, eftersom den är finansierad genom en travvinst. (Ni som gjorde kopplingen Hästens-Hingst-Fasching får ett halvt rätt.)Observera de osannolikt festliga vita figurerna på väggen ovanför sängen. Japp, det är jag som har kommit på det! En kvinna och en man, som på toaletter liksom. Till vänster en kvinna (frugans plats) till höger en man (min plats), ja ni fattar. Jag ryser när jag tänker på hur fiffigt och innovativt detta är. Och snyggt.

KällarenI källaren har vi dusch, bastu och tvätt. Icke en enda produkt från Electrolux gör detta rum fullt fungerande.

VinkällarenHjärtat i huset, vinkällaren. Med ett allt färre antal flaskor i hyllorna. De få jag har kvar är, enligt min mening, så hyperexlusiva att de helt enkelt inte går att öppna. Jag menar hur många har en flaska Jacques Selosse Origine Brut, köpt på vingården och signerad med fräsig silverpenna av självaste druvtramparen Anselme Selosse? Men jag ska skärpa mig med inköpen, det finns lite väl många tomma platser här.

GrabbrummetHusets före detta paradrum, Grabbrummet 'Vinnarcirkeln'! Det här rummet var tidigare ett förråd med skrot från golv till tak innan jag gjorde slag i saken under två dagar och tömde det på allt. Baxade in ett kylskåp fullt med öl, skinnsoffa, piltavla, pingisbord (donerat av frugan) och en tavla på världens bästa travhäst, Lukas Galant.Nu är det åter ett förråd fullt med skit, och jag håller min fru personligt ansvarig för förfallet eftersom hon vägrade acceptera att vi inte längre hade ett förråd. Och tog, som alltid, saken i egna händer och fyllde mitt grabbrum med gamla kartonger igen. Och ställde en jävla adventstjärna på pingisbordet, i väntan på nästa jul antar jag. Skamligt.


Mjaha, det var väl det. Badrummet på övervåningen har trogna läsare av denna blogg redan sett och ungarnas rum vill ingen kräsmagad läsare se.

Fundera nu själva på om det här inlägget kanske skulle kunna tolkas som en utmaning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men kom igen.

1) Om Electroluxprodukter gått sönder är det för att du pulat dem fulla med snus i stickkontakten. Prima grejer.

2) Ser jag rätt i att det är en Cylinda-maskin? Ska jag nämna att det bolaget just nu är under en konkursförvaltare som förgäves försöker få ngn stackare att köpa något. Jag hoppas du inte får ngra problem, för servicetekninker kan du ju leta efter. Ring inte någon på Electrolux bara.

3) Sist jag kollade gick Bourgougne-dalen i nord syndlig rikting. Dina tavlor har fått dem att gå i öst-västlig. Grattis!!?

4) Vinkällaren är ett skämt. Kom igen. Det är nästan så jag borde göra Boef Bourgignon på två obetalda Paul Sauer som står här. Av ren barmhärtighet så de inte kommer få lappsjuka i ditt tomma vinförråd. Phew!

5) Jag har träffat din fru, och jag skulle inte behöva ha någon bild ovanför sängen för att se att hon är en kvinna.

6) Nämnde jag att Electrolux gör bra saker?

7) Hingst. Tillåt mig småle. Du har avlat fram dina tre barn. Du är klar nu. Du är närmare nödslakt än "hingst". Sälj din hästens och köp en fonus

/Ulrik

Fasching sa...

1. Men hur fan kan kaffemaskinen funka då? Den proppas ju full med snusliknande substans varje gång den används!

2. Jag är förföljd av vitvarukoncerner. Bara att acceptera antar jag. Men jag ringer inte någon på Electrolux, jag lovar.

3. Beror på hur man tiltar huvudet när man kollar.

4. Just det! Och dom har du inte fått betalt för heller! Hur mycket är de uppe i nu efter kärleksfull omvårdnad på Kungsholmen?

5. Jag har inte glasögon i sängen. Och man vill ju gärna vara på säkra sidan.

6. Jo du nämnde det. När kommer de prylarna ut i handeln?

7. Rätt cool idé faktiskt. Passar min "snart dör man-ålderskris". En kista som säng. Why not liksom. Och så kan frugan smälla igen locket om jag snarkar för högt.

Ulrik sa...

En kaffemasking är gjord för kaffe. En diskmasking är inte gjord för whatever dina döttrar stoppar in i den när du är bortrest. Eller ditt snus. Hur svårt kan det vara att fundera ut?

Säg till dina döttrar att deras MC-killar till pojkvänner inte får tvätta sin tatueringsutrustning i diskmaskinen så kommer det gå fint.

Och nu förstår jag hur du kunde sätta ett Sydafrikanskt vin i St Estephe - vänstra stranden. Det handlar ju bara om hur man lutar huvudet! Jag misstänker att du även drack det ståendes på händer.

Jag klarar mig med dina Sauer. Flaskorna ber om lite sällskap, vilket de ju inte får i din ödsliga vinkällare. Jag har dem ovanpå kylen, är det OK?

Du visar inte bilder från din Fritzl-källare? var det för mörkt och blixten funkade inte?

Ronny S sa...

Jag tvättar fan mina tatto-prylar i vilken jävla maskin jag vill! Skit du i det. Spana in lillflickans ljumske så får du se ett läckert motiv