05 mars, 2009

Veckan från helvetet

Veckan som gått har varit mycket märklig, men nu är den snart slut och jag längtar inte tillbaka direkt. Min axel har pajat på nåt sätt och inte ens Voltaren eller min frus proffsiga, men ack så sällsynta, massage har hjälpt.

Vart vänder man sig när man har ont i en axel? Utan att kunna förklara vad man gjort med den, eftersom jag inte vet? Det enda jag vet säkert är att smärtan åtminstone inte har med överdrivet mycket träning att göra.

Veckan har naturligtvis gått i sorgens tecken med en plågsam begravning i tisdags. Fantastiskt vackert, men så oändligt sorgligt. Timos kompisar i yngre 20-årsåldern är tuffa killar såklart, men med en liten ros i handen framme vid kistan är de så tagna att mitt hjärta slits sönder. Jag hoppas att de fick tillräckligt med argument för att försöka gå en annan väg en Timos. Märklig, orättvis värld det här.

Hela tisdagen var för övrigt en riktig jävla skitdag.

Efter begravningen skulle vi samlas hemma hos mig. De närmaste hade jag tänkt mig, men hela följet kom med. Så mitt i mitt eget kaos fick jag se till att en hel folksamling fick kaffe, mackor osv. Och (för att det inte skulle gå för lätt) så hade Electrolux på morgonen varit och hämtat ytterligare en av sina produkter som gått sönder, diskmaskinen.

Slutligen, när allt äntligen var över och jag bara ville lägga mig ned och tvärdö av fysisk och psykisk utmattning så gick toalettdörren i baklås så till den milda grad att vi till slut fick ringa en låssmed för att få ut vår gäst, som (för att det inte skulle gå för lätt) inte pratar ett ord svenska. Någon som vet vad "Ta det lugnt, låset har gått sönder och det kommer en låssmed om en timme och släpper ut dig" heter på ett språk man inte pratar?

Men hon kom ut till slut, och alla fick kaffe, och Timo är begravd och i mycket ljust minne bevarad.

Så nu går åtminstone jag vidare.

8 kommentarer:

Low sa...

Låter jobbigt för er. Hoppas att det blir lite lugnare nu då.

/Low

Ulrik sa...

Var lite frestad att fråga hur sorgset det kändes med diskmaskinen från Electrolux, men det kanske inte är läge.

Jag har dock två Paul Sauer stående väntandes på dig. Men det är kanske en klen tröst

Fasching sa...

Inte då. Paul Sauer får den mest deppiga person på glatt humör. Dessutom har jag bestämt mig för att sluta deppa, punkt. Dags för en vinpokerkväll kanske? Och har du inte någon rulle kvar så kan vi ju alltid bygga på min...

kletskiten sa...

Harkel, harkel, gå till en kiropraktor. Kanske kan hjälpa mot din onda axel, dock ej mot trasig diskmaskin eler toadörr.

Fasching sa...

Kiropraktor! Perfekt!

Bokar man en tid direkt i din blogg?

Ulrik sa...

Jag har tittat på bilden på dig på din blogg. Jag tror inte problemet löses av en kiropraktor!!??

Vin och poker är alltid bra. Just nu dricker jag Bandol hemma och jobbar ihjäl mig. Men en tid ska vi hitta.

Vi kan ju alltid surfa på bilder på diskmaskiner om vi känner för det?

kletskiten sa...

Fasching: Ring frugan och boka en tid, vet ja!


Ulrik: Nu vet inte jag omvi kollar på samma bild, men jag vet faktiskt inte om det är just vin och poker som Fasching behöver...

Ulrik sa...

Tyst. Jag lurar honom med poker, medan vi egentligen ska ut på ett varv runt Kunsgholmen med höga knäuppdragningar.

ST Görans akut ligger på vägen.