19 februari, 2011

Fredag

Igår fick jag framåt lunch ett sms av min granne där det framgick att jag kl 19.00 samma kväll var utmanad i risotto. Jag log lite överlägset för mig själv eftersom det var alldeles uppenbart att han inte hade en aning om mina skills i risotto, och dessutom kände han inte till den tanke som grott i mitt huvud en längre tid om att kombinera risotto och jordärtskocka.

Jag antog givetvis utmaningen och stod klockan 19.00 utanför hans dörr med den mest fantastiska risotto ever made, och med en liten skål laxtartar smaksatt med vanilj. Som en liten bonus liksom, och som för att säga att jag inte bara hade gjort en världsberömd risotto utan även samtidigt grejat ihop en liten tartar, som vilken Årets Kock som helst.

Och som jag fick stryk. Fråga mig inte hur det gick till, men på något sätt hade han lyckats laga en risotto, enligt egen uppgift endast på köpekycklingfond, som fullständigt utplånade min risgrynsgröt. Och inte nog med det, han hade svängt ihop TVÅ carpaccio, en på oxfilé och en på tonfisk. Så där stod min lilla skål med tartar och skämdes i ett hörn till höger på bilden.Den slutliga förnedringen kom när han bar in en liten skål med Brynt Vispat Smör som var bra mycket bättre än jag ens varit i närheten av. Fastighetsmäklare är den jäveln också, inte proffskock.

Så nu sitter jag här, fullständigt chockad, och funderar på hur jag ska kunna upprätta min heder. Antingen så hyr jag in nåt proffs i smyg som får laga något ytterst komplicerat, eller så kissar jag i hans brevlåda. Ska fundera på det hela dagen idag.

8 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Förnedringen Fasching, förnedringen!
Lika gott att lägga ner bataljen, erkänna dig besegrad och kräva hemleverans av grannens mat varje dag! En win-win således!

Ulrik sa...

Men en risotto är ju alltid en risotto.

Lina sa...

Dagens skratt! Du är helt otrolig på att skriva!

Anonym sa...

Vilken glädjespridare du är när du författar dig i din blogg
En hemlig läsare som fängslats av dig...

Kramis
Marre

Mångmamma sa...

Fastighetsmäklare sa du.
Hm, ännu en lömsk sorts människor man bör akta sig för!
Förstår att förnedringen var total!

Anonym sa...

Måste få veta hur jordärtskocka smakade i risotto (utan att jämföra med den dära grannens variant).
Det låter fantastiskt gott!

Fasching sa...

Tack alla för sympati. Eller nästan alla...

Anonym 1: Tack och välkommen!
Anonym 2: Det var asgott, åtminstone fram till kl 19. Men jag tror jag ska ha lite mer jordärtskocka och koka den i buljong separat nästa gång, så man kan mixa den och sedan blanda i riset. Då jävlar!

Miss 80's sa...

Helt underbart skrivet! Kan trösta dig med att du säkert skulle slå min risotto i alla fall. Befinner mig fortfarande på nybörjarstadiet.