02 februari, 2011

Vin och matDet här vinet ska ni omgående försöka lägga vantarna på! En Bordeaux-kopia från Sydafrika och Kanonkop's flaggskepp, Paul Sauer. Släpptes på systemet igår och för 279 kr är det ett superfynd. Första gången jag provade det var hemma hos Ulrik och jag var 100% säker på att det var en Bordeaux, och 95% säker på att det var en Cos d'Estournel (vilket jag tyvärr hann meddela honom innan han avslöjade vinet). Detta kan antingen betyda att det är ett riktigt kanonvin, eller att jag är riktigt kass på att prova vin, eller naturligtvis både och. Jag väljer det förstnämnda och köpte min ranson igår. Men skynda, skynda, snart är de slut.

Och när ni ändå går på systemet kan ni ju kolla efter sån där tryffel-brie i någon närliggande mataffär. Eller surfa in på den här nya ost-online-butiken och kräv att de börjar sälja Brie med tryffel. Passar utmärkt till ett glas Paul Sauer.En annan bra sak man kan göra är att gå på Årets Kock 2011 i Globen imorgon, det ska jag göra, med Stielli. Och försöka sälja in konceptet Brynt Vispat Smör. Nu är kockarna bergis jätteupptagna med att laga sina tävlingsrätter, men kanske kan jag få chansen att visa hur det går till i någon paus kanske, vi får se. Annars tänkte jag ägna tiden åt att gå runt och proppa i mig gratisprover och drömma om att vara en stjärnkock.

Ja, och sen är det helg igen.

14 kommentarer:

Klankis sa...

NÄhä, på Systemet nu alltså!?!! Jag har beställt det tidigare, det är en riktig hit.

Osloskånskan sa...

Jag tyckte det stod "KANONKÖP" på flaskan! Man läser som man har vett till...

Den hemska tvillingen sa...

Snyggt där med ostlänken. Det tackar släkten för.
Hur går det med tipsen?

Markattan sa...

Nu snodde Osloskånskan min kommentar!

Markattan, nog därför vi trivs ihop

Fasching sa...

Klankis: Jajemen, i ordinarie sortiment. Men inte många flaskor tyvärr, i Täby bara 12 st.

DHT: Du åkte ju inte till Koh Samui! Hur ska jag kunna ha några tips då? Sola, bada och må bra är bra tips. Och Chang har högre alkoholhalt än Singha. Och slössen köper man i Singapore, bara en timmes flygresa!

Den hemska tvillingen sa...

Fasching; Ja men de där tipsen hade jag redan gett mig själv. Och nog sjutton går det att köpa slössen även i Thailand!
Det alkoholhaltiga tipset var ju däremot bra, tack för det! Man måste ju tänka på "pocenten" har jag lärt mig på bio.

Ulrik sa...

Kanonkop finns inte i odinarie sortimentet - det släpptes några hundra flaskor i det tillfälliga släppet första februari. Så köp nu, eller vänta ett år när de kommer nästa gång.

Eller beställ från någon site i europa - för att slippa ha med Systembolaget att göra.

Gott nytt År!

Suzan sa...

ha en trevlig helg! kram!

Fredrik sa...

Välkommen hem:) Jag har också varit i Thailand och det var toppen! Tack för tipsen också!

Sicily sa...

Jag skickade idag sambon till bolaget. Så nu sitter vi här och avnjuter vars ett glas av ditt rekommenderade vin. Det blev 3 flaskor av den, Kanonkop, Paul Sauer. Blev också 2 st Kanonkop, Pinotage 2008. Den provar vi i morgon.
Tack för tipset

Fredrik sa...

Brieosten smakad och djävlar vad gott det var!!!

Ulrika Good sa...

Jag litar så mycket på ditt omdöme att vi köpt några flaskor att ge en kompis som fyller femtio.

Fasching sa...

Ulrika: Det gjorde du helt rätt i, din kompis kommer inte att bli besviken. Tror jag, för jag har faktiskt inte provat 2007:an än. Men med tanke på hur bra 2006:an var så har jag svårt att tro att jag har gjort bort mig. På lördag vet jag mer!

Fasching sa...

Fredrik:

Den är ohyggligt god. Nästan så den borde vara förbjuden.