07 februari, 2011

Mera mat

Välkommen till Faschings matblogg!

I lördags var det stor galamiddag hemma med recept som jag snodde från Årets Kock-balunsen jag var på i torsdags. Alla rätter byggde på smetana som Arla lanserade stenhårt i Globen.

Nu hade min lokala ICA-handlare givetvis missat det, så inte fan hade han någon smetana. Så det fick bli det betydligt sämre alternativet Creme Fraiche istället.

Själva grejen var att provlaga de här tre rätterna och prova de på grannarna för att sedan bestämma vad vi ska äta nästa lördag när vi får finfrämmande.

Så här såg det ut:

Mandelpotatissoppa med chorizo



Biff Stroganoff



Fänkålslaw



(En riktig matblogg hade kanske valt att presenterat slutresultatet också, men det glömde jag fota.)

Mandelpotatissoppan var godast, sen kom fänkålslawen och sist Stroganoffen. Men den ordningen röstades ned av en enig fru, så på lördag äter vi Stroganoff lik förbannat.

Imorgon: Rapport om hur kvällens Sparrisrisotto avlöpte.

7 kommentarer:

Gökboet sa...

Heja eniga frun's beslut!

Den hemska tvillingen sa...

Vilken cliff hanger!

Red Scream sa...

Hahaha! Vilket nybörjarmisstag att glömma att fota slutresultatet! :-)

Anonym sa...

ja jag skulle GÄRNA vara din granne!

Ulrik sa...

Jag skulle gärna vilja vara de finfrämmande.

Men sist så skippade resten av familjen restaurangen och jag blev sittande bara med Fasching. Tala om nitlott.

Anonym sa...

Jag kan också tänka mig vara din granne och matkompis. Låter jättegott. Roligt att läsa din entusiasm för mat!
Och du - pratar vi ICA i Kyrkbyn är det många saker som fattas...

Anonym sa...

Jag såg idag att hemköp erbjuder mat för hundra dagar mot bloggning. Nog skulle väl det kunna var något för dig som är så matintresserad? Det skulle absolut vara intressant för mig att läsa din blogg om vad du gör med maten :-)

http://www.sasongsbloggen.se/fa-mat-i-100-dagar?utm_source=Hemkop&utm_medium=STARTSIDEPUFF&utm_campaign=sasongsataren