08 februari, 2011

Risottorapport

Jo tack, den blev alldeles utmärkt.

Fast nu är det slut på ätandet, för igår gav frugan bort vårt köksbord och alla stolar till sin syrra."Nu måste vi köpa ett nytt köksbord" sa hon när jag stod och tittade på tomrummet i köket. Och det var ju onekligen en logisk slutsats. Ännu mer logiskt hade det kanske varit att köpa det nya köksbordet först, innan man gav bort det gamla. Men det där är säkert ingenting jag begriper mig mig på, så jag ligger lågt.

Ikväll ska jag spela två pokerturneringar som anordnas av en eminent pokerklubb jag blivit inbjuden till. Den ena är en rankingturnering, och eftersom jag lyckades glida in på en tjusig fjärdeplats i den allra första turneringen förra veckan och därmed fick lite rankingpoäng så tänker jag definitivt inte missa den här. Om nu inte frugan skänkt bort datorn också.

Under tiden jag spelar poker tycker jag att ni ska läsa det här inlägget. Finare Vinare, en av Sveriges bästa vinbloggare, har försökt sig på Munskänkarnas tre-betygsprov och har skrivit ett alldeles utmärkt inlägg om hur det gick.

Den praktiska delen av tre-betygsprovet är överjävligt svårt, det genomförs bara vartannat år och bara ett femtiotal av Munskänkarnas 21.000 medlemmar kan stoltsera med tre betyg i vinkunskap.

Själv försökte jag tre gånger när det begav sig på 80- och 90-talet, men inte fan fick jag något tre-betyg. Även om det faktiskt var hyfsat nära åtminstone en av gångerna.

Och gillar man inte vin så kan man gå in här och kolla på några av min dotters bilder från Thailand. Hon kan fota hon.

Eller så gör man något annat.

9 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jomen, så kan man nog också göra...?
Fast jag hade nog sett till att det fanns nya matplatser innan jag hivade iväg det gamla!
Fast vad vet jag?

Anonym sa...

Jag förstår hustrun som försöker få grepp om dina matvanor. Kanske lite drastiskt men rätt inställning och utmärkt handlingskraft.
Heja hustrun.
Farfar

Sicily sa...

Fantastiska bilder dottern tagit.
Fördelen med att inget bord ha är att man måste gå ut och äta, om nu det är en fördel. Blir jobbigt att mingla och äta spagetti hemma.

Sicily sa...

Förresten:
Jag fick recept av Tony på The Passage på Roasted Duck Curry och en del andra av deras goda rätter. Vill du ha recepten så tjoa till.
Blir inte samma feeling att äta den maten här hemma i 8+ och snålblåst...men man kan ju alltid drömma sig bort.

Fasching sa...

Mångmamma: Precis, vad vet man? Jag resonerar på samma sätt, för säkerhets skul.

Farfar: Kanske lite drastiskt ja.

Sicily: Recept! Jaaa! Du har min mailadress!

Malde sa...

Håller med Farfar om Hustruns handlingskraft. Den är verkligen alldeles utmärkt. Hon vet vad hon vill!

Får jag länka till dig i min blogg?

Fasching sa...

Malde: Självklart får du länka. Trots att du håller med min fru.

Anonym sa...

Din fru är smartare än vad du är! Hade hon föreslagit att ni skulle ge bort köksmöblerna hade du säkert kommit med någon fånig invändning (i stil med "var ska vi då sitta och äta?") och så hade det inte blivit några nya.
Bra gjort, frun!
Nu ska jag gå och ge bort vår soffa!

Fredrik sa...

Ja djäklar vilka fina foton!