20 februari, 2011

Jag, en dåre

Det verkar som jag samlar på vissa typer av livsmedel. Och det kan på inget vis vara ett bra tecken. Vilken del av hjärnan är skadad då? När man köper hem råvaror som man redan har hemma, gång på gång på gång.

Maizenamjöl till exempel. Varför tror jag varje gång jag står i butiken och behöver Maizenamjöl att jag inte redan har det hemma? Varför kan jag inte komma ihåg det?Eller Fiskbuljong? Det här är bara en del av all fiskbuljong jag äger. Jag har tillräckligt med fiskbuljong för att laga en kubikmeter fisksoppa.Risottoris likadant. Köper alltid ett paket när jag ska göra risotto, för säkerhets skull liksom. För visst var det slut?Men det där gäller bara vissa livsmedel. Inte ströbröd till exempel. För det har jag fan aldrig hemma, aldrig. För just ströbröd har jag fått för mig att jag redan har, och det vore ju korkat att köpa ett paket om man redan har det.

Jag har antagligen aldrig haft ströbröd hemma någonsin.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Du måste vara släkt med min man. Jag tror vi har 8 sirapsflaskor i skafferiet. Däremot har vi aldrig någon köttbuljong.

Pillargontanten sa...

Jag har paket efter paket, med florsocker och pärlsocker, hur troligt är det då på en skala, NON-Sockerätare som jag är.....
Men barna bakar ibland....

Red Scream sa...

Hahahaha! Själv är det vitlök och shallo som finns i överflöd hemma i mitt kök...

Den hemska tvillingen sa...

Ströbröd kan man vara utan förutsatt att man har skorpor eller hårdbröd hemma. Har du det lille Fasching?

Anonym sa...

Jag kör ketchupeffekten.

Anonym sa...

Här finns det gott om salt och kaffefilter.

Kristina sa...

Hela skafferiet fyllt av majsena mjöl och buljongtärningar... och lasagneplattor.
Kaffet däremot tar slut tittsomtätt, för det har man ju alltid hemma, tror man.

telefon sa...

Du är inte ensam. För ett tag sen hade jag slut på senap. Har nu minst fyra senapar (heter det så?) i olika former hemma. Tub, burk,söt, stark. skånsk, you name it. Senast var det curry. Står tre oöppnade curryburkar i kryddsåpet.

Sanna Windh sa...

Håller fullständigt med dig, Pillargontanten! Lustigt nog står det inte i receptet för kanelbullar att det krävs ett helt paket pärlsocker till ett bullbak, men det är så det brukar bli... Därför står det lika många paket pärlsocker i skåpet som antal bullbak genom åren (inte att överdriva mängden, men ändå...).

Marianne sa...

Haha, för min del är det Curry och Vitpeppar som det kryllar av hemma hos mig! Skönt att man inte är ensam om denna dårskap!

Sus sa...

Krossade tomater. Det har vi "aldrig" hemma.

Nu kan jag öppna en affär som bara säljer just det.

Miss 80's sa...

Haha, helt underbart! Gissa om man känner igen sig ... En ny app kanske (sade hon som inte ens har en Iphone)? En digital inköpslista med Big No-No på det man redan har? ;-)

Raggoparden sa...

Vid kökets senaste omorgansiering hittades en åtta paket kakao av tre olika sorter och tolv kilo pasta modell spagetti. Här blev den åtminstone temporära lösningen en särskild kakaohylla som SYNS väl, och inköpsförbud av pasta.

Klankis sa...

Kan du inte göra det - koka en kubikmeter fisksoppa? Här är det curry i överflöd, och jag kan inte ens minnas när jag lagade något med köpecurry senast. Curry gör man själv, så det så (men det förstår inte han jag bor med).

Miss 80's sa...

Nu har jag upptäckt att vi också måste vara släkt. Jag har hittat något jag "aldrig" har hemma: fiskbuljong. :-)

sezzan sa...

haha åh så roligt5, samma som jag brukar göra.. det där med inköps lista är en bra uppfinning;)

sezzan sa...

Haha gud så rolig blogg. Åh så härligt skratt framkallat:D

Jag känner igen mig! har numer börjat med en lista.. haha