25 september, 2007

Fasching suger i live-poker. Också.

Var i Göteborg med jobbet och passade på att spela lite cashgame på casinot på kvällen. Eftersom jag aldrig hört talas om någon bra pokerspelare från Göteborg, så var det i stort sett bara att sätta sig ner och raka in potterna. Inte.

När jag spelar live blir jag nästan löjligt tight. Och i kombination med ett uselt kortsnitt och hyperaggresiva motståndare så såg jag kanske 15 floppar på tre-fyra timmar. Var med till rivern 2 ggr och vann en. Och lyckades vinna en pott på turn. Minus 700 spänn totalt. Så fruktansvärt dåligt.

Eftersom nästan varje pott höjdes så tänkte jag slå om bara jag fick hyfsade kort en enda gång, men inte. Enda chansen jag hade var med ett par i åttor, kvällens bästa starthand, som jag limpade med från mitten bara för att se de två näst tightaste spelarna raisa och reraisa efter mig. Att lägga två åttor efter en raise till 140 (20/20 potlimit) och en reraise till 320 är naturligtvis inte helfel, men det var INTE kul att se åttan på floppen...

En annan hand jag spelade dåligt på riktigt var när jag checkade på BB (en av ytterst få gånger min blind överlevde) med Q8o och floppade topp två med två klöver på bordet. Jag checkade tvåparet (aja baja!) men tyvärr var det ingen av de tre återstående som ville betta, och givetvis kom det en klöver till på turn. Spelare 1 satsar 100, spelare 2 minihöjer till 200 och här måste det ju finnas en flush ute. Jag synar och hoppas på kåk-klonk och bra betalt, de andra foldar, och jag missar självklart klonken på rivern. Så jag checkar och funderar på hur stor riverbet jag kan tänka mig att syna när han checkar efter mig! Kastar glatt upp mitt tvåpar, men han har färg lik förbannat. Lite märkligt att han inte vågade betta sin knekthöga färg.

Kvällens rysarhand var jag inte med i, men den var rätt ball ändå:

Tre spelare ser en flopp efter en höjning från knappen och två synar. Floppen kommer A-10-7 i spader. Spelare 1 (A-10) bettar pott, spelare 2 (A-Q med damen i spader) pottar igen och spelare 3 sitter med J-9 i spader och har floppat färgen! Han steker bra länge, men väljer till slut att syna (all-in). Spelare 1 suckar och ställer in och alla är all-in. Spader kung på turn givetvis, och inga mirakel på rivern och spelare 2 som med sin A-Q låg sist vinner potten på 6-7000 spänn.

Nästa gång jag lirar 20-20 live ska jag fan i mig inte fega så mycket.

2 kommentarer:

Anonym sa...

om du vill ha fler chanser till livepoker s� tror jag du f�tt inbjudan till s�dant???
Men bangar???
/Ulrik

Fasching sa...

Misstänker att du kände till att jag hade förhinder, så du kan tråla fiskarna själv!