02 september, 2007

FAQ och en del pokerlagar

1. Varför är det så lätt att slå ut småstackar i SNG? Är jag ohotad chipleader träffar jag alltid något om någon shortstack panikställt.

2. Varför är det stört omöjligt att slå ut en shortstack när man inte är chipleader? Är jag trea med fyra spelare kvar spelar det ingen roll vilken starthand jag har, jag blir alltid utdragen av shortstacken och hamnar själv till slut på bubblan.

3. Varför kan man aldrig sätta en färg på rivern om man har färgdraget redan på flop? För sätter du färgen på turn verkar det vara hur enkelt som helst att få det jävla färgkortet en gång till på rivern vilket naturligtvis innebär att man plötsligt är uppe mot nötflushen som spelat A3o hela vägen.

4. Floppar man nötstegen så parar sig bordet 9 ggr av 10. Antingen på turn eller river, men parar sig det gör det minsann alltid.

5. Floppar man nötstegen den enda gången av 10 som bordet inte parar sig ligger det alltid minst 4 kort av samma färg på bordet när alla korten är ute.

6. Set kan bara floppas om floppen består av en trekorts straightflush.

7. Ju dyrare turnering du spelar desto större chans att någon av ungarna plötsligt behöver skjuts till fotboll/streetdance/pojkvän.

8. De få gånger du lyckas med en omöjlig mirakelupphämtning är det bara för att bli tokutdragen strax före pengarna.

9. Man kan inte bli disconnectad om man inte samtidigt är inblandad i en jättepott och sitter på nötterna.

3 kommentarer:

Ulrik sa...

10. Om du floppar ett tvåpar med din SC, så ligger det en färdig stege på bordet, eller så träffar någon stegdraget på river när nästan alla pengarna är inne så du måste betala av honom

Fasching sa...

Hahaha, ja listan kan nog göras hur lång som helst...

Ulrik sa...

och när det gäller #9, skaffa en ny stol. Sitta på nötterna låter obekvämt?