07 juni, 2011

Gästbloggare

Så här ligger det till.

Två twitterkompisar, emfilus och ak_andersson, har nyligen besökt New York City. Med sig på resan hade de givetvis min ultimata guide till denna metropol, vilket tyder på gott omdöme, ett spänstigt intellekt, och en evig längtan efter att få uppleva den perfekta cheesecaken.

Så cheesecake har alltså ätits på Venieros, och till skillnad från Kapten Haddock och hennes hopplösa karl till Sjökapten så insåg dessa damer naturligtvis exakt hur perfekt denna bakelse var och vi är nu tre svenskar som skådat ljuset.

Där hade det gärna fått sluta, men inte. Emfilus och AK blev nämligen så styva i korken att de besökte MYCKET bättre restauranger, gick på MYCKET coolare barer, och bodde på ÄNNU högre hotell än vad jag gjorde när jag var där. Minst en av dom åt till och med lunch på Pastis, där jag inte ens kom in.

Efter att ha följt deras framfart via Twitter insåg jag snabbt att när de här stekarna kommer hem och börjar skryta så kommer min ultimata guide till NYC inte att vara speciellt ultimat längre, och goda råd var nu dyra.

Efter en kortare period av panik kom jag (dom) dock på den briljanta idén att låta dessa två vara gästbloggare på min blogg med uppdraget att ingående redovisa det senaste från NYC. Vilken mat som ska ätas och var, vilka drinkar som ska drickas och när, samt vilka hotell man ska sova på och hur.

Så snart jetlagen har lagt sig har de lovat att inkomma med snärtig text och vassa bilder. På detta sätt har jag alltså säkerställt att de bästa NYC-tipsen fortfarande kommer att finnas exklusivt på Faschings Eskapader.

Jag är så smart.

6 kommentarer:

emfilus sa...

Ja, du är så himla smart! Och eftersom det var du och ingen annan som tipsade om Världens Bästa Cheesecake så är det inte mer än rätt att vi betalar tillbaks i den valuta du önskar, dvs med våra egna NY-tips. På grund av diverse jobbresor kommer vi inte att vara på samma plats förrän ungefär till midsommar men jag lovar och svär på Världens Bästa Cheesecake att du ska få en utförlig redogörelse för allt ät- och drickbart av värde som vi har samlat ihop!

Den hemska tvillingen sa...

Då kanske vi äntligen kan få läsa nåt vettigt och med en gnutta substans även på den här bloggen!!

Anonym sa...

Och när du ska välja resmål för "mustaschresan" så väljer du Sundsvall... Hade inte NY varit bättre? Boston? Bryssel???

Undrar Hon i Bryssel

AK sa...

+1 på allt det som Emfilus skrev! Precis landat i Lyon dit jag flög direkt från NY och där jag nu ska vara i tre dagar på konferens, får väl se hur bra det går med min jetleggade kropp. Vi återkommer som utlovat med gästbloggsinlägg!

Anonym sa...

Haelsning fraan Mallorca. Vi vaentar att ni kommer och haelsar paa.
Catalina o Per

Fasching sa...

emfilus o AK: Topp, då säger vi så!

DHT: Precis! Lite win-win där. Jag slipper skriva och bloggen får det första rättstavade inlägget någonsin. Utan syftningsfel dessutom.

Bryssel: Du har aldrig varit i Sundsvall hör jag.

Catalina o Per: Hej! Det gör vi gärna! Har hört att maten är god och solen varm!