08 september, 2010

Den ultimata guiden till New York

På allmän begäran, från Kapten Haddock, kommer här allt man behöver veta om New York. Som den erfarne New York resenär jag är, jag har varit där flera gånger, så vet jag nämligen allt man behöver veta om New York.

Börja med att checka in på The Standard. Coolt hotell på Washington Ave vid 13th Street. Du befinner dig därmed i übercoola stadsdelen Meat Packing District, och där ska man bo.

När man är klar med det, och har fnissat färdigt över upptäckten att rummet är utrustat med en peek-a-boo dusch så är det dags för cheesecake. Det är dags för cheesecake rätt ofta i New York men det här är den första. Ge dig således iväg med taxi, för det har man råd med, till Venieros som ligger på 11th Street mellan 1:a och 2:a avenyn. Beställ en plain cheesecake utan någon som helst topping samt en kopp kaffe med sprit i, Venieros har nämligen fått utskänkningstillstånd efter 108 års väntan, och då är det inte direkt schysst att beställa något alkoholfritt. Ät din cheesecake och notera att deras slogan "It is the creamiest and yet finest cheesecake that will ever approach your lips" stämmer.

Hälsa alla så gott från mig och åk hem och sov middag.

När du vaknar på hotellet framåt sjusnåret upptäcker du antagligen att du är ruggigt hungrig eftersom du bara ätit en bit cheesecake på hela dagen. Och då vet jag precis var du ska gå, du ska gå till Bills Burger som ligger på 9th Avenue/13th Street. Och det var ju tur, för dit är det bara en minuts promenad. Beställ med fördel deras Fat Cat och en öl från Brooklyn Breweries. All öl som dricks bör förövrigt komma från Brooklyn Breweries, det finns liksom ingen anledning att dricka något annat.

När du ätit upp din hamburgare tycker jag nog att du kan gå ut och ha lite roligt någonstans. Problemet är att det ballaste stället att ha roligt på är roof-top baren på hotellet du bor på, och det kanske inte är så kul att komma hem och berätta att du stannade på hotellet under hela New York vistelsen. Så du får väl gå någon annanstans, inte fan vet jag.

Nästa dag är Turistdag. Allt som ska ses måste ses idag, så att du resten av tiden helt kan fokusera på mat, dryck, cheesecake och shopping. Shopping är ju för tjejer, men du kan som kille komma undan med det under förutsättning att du bara handlar kepsar, gympadojor och obskyra t-shirts. Men det är sen, nu är det sightseeing.

Det finns tre saker man bör se i New York. The Dakota Building där John Lennon blev skjuten, Venieros, samt Meg Ryan. The Dakota Building är ju lite historiskt sådär, dessutom ligger det nära Central Park och där kan man ju passa på att ta en kort promenad om man nu måste. Till exempel ned mot Columbus Circle för att sedan fortsätta Broadway ned mot Times Square, för då kan man se studion där de spelar in Letterman som ligger på höger sida. Lämna sedan Times Square så fort som möjligt, det får finnas gränser för hur turistig man är.

Venieros har du ju redan sett, och Meg Ryan bor väl i Kalifornien så det bör man heller inte lägga alltför mycket tid på även om det vore häftigt att få syn på henne, hon verkar ju så charmig liksom. I och med det har du en massa tid över, så då kan du åka upp i Empire State Building så har du sett stan en gång för alla.

Resten av tiden är det fest. Alla festligheter bör genomföras i Meat Packing District, och när du inte festar så hänger du på Chelsea Market som ligger ett par minuters promenad från hotellet. Ser du den här fontänen så är du på rätt plats.Roliga affärer, små restauranger, välsorterad vinbutik och pubar som serverar öl från Brooklyn Breweries.

Brunch äter man på Pastis. Som också ligger precis vid hotellet.

Ja, det var väl ungefär det.

Man kan visserligen äta ostron på Grand Central Terminal, och så kan man åka till Pier 17 och välja och vraka bland seafoodrestaurangerna också. Men sen får det fan vara bra, du måste ju åka hem nån gång.

11 kommentarer:

Simmelimaka sa...

Jag älskar också New York.
Mycket!
Tack för en underbar snabbguide:)

XXX sa...

Ok, ska lägga det här på minnet. Men jag vill ha en korrekt länk till det här Meg Ryan-upplägget innan jag åker!

Tack!

Smilla sa...

Ja dit vill jag åka. Bara cheesecaken i sig hade varit nog anledning.

Veronica sa...

Åh vad jag önskar att jag hade läst det här för typ ett år sedan, innan jag var i NY, nu är det ju alldeles försent. (För nej, med tanke på hur många ställen man kan resa till så är det orättvist mot alla andra platser att besöka det stora äpplet två gånger innan jag hunnit med resten av världen åtminstone en vända.)

Ulrik sa...

Är det den typen av schema som passar herrn?

Jag kan upplysa om att avståndet mellan Shangri-La och dess brunch, till härbärget är 250m. Och en dag att kolla och skicka vykort kan klämmas in. Om så önskas.

Sjömannen sa...

Man tackar för den grundliga genomgången.
Ostkaka, check.
Burgare med frittar, check.
Någon oklar utflykt, check.
Shopping, som shoppingdyslektiker känner jag mig "kränkt" men wtf; check.
Så det skall vara allt? Ingen Bibendum-hyllad Porterhouse? Här skall det ätas kött och potatis...
Hur som är allt bokat och klart nu, förutom att packa tandborste, kallingar och skjorta i bolagskassen, men det går blixtefort när man är så resvan som jag är.

När skall ni förresten ta era sorgliga kroppar till våra sydliga breddgrader för en ordentlig köttmiddag. Eller måste vi ta med oss slaktbutiken med slaktare och allt upp till er, är det så? Är det så?

Agneta sa...

Vilken underbar reseguide!
Och gissa om jag är sugen på cheesecake nu.

JP sa...

Underbart! Att redan ha en plan fö resan som ska ske först i april känns nästan lite crazy men wtf - nån gång ska man väl vara ute i god tid.

Klankis sa...

Hörrudu det här var ingen dålig reseguide! Funderar på att åka dit för första gången i höst.

grindsson sa...

Håller fullt med. Vill bara tillägga Washington square park. Helt fantstiskt om man vill befinna sig i en miljö som trodde fanns på film...... men där händer det; folk dansar, ser galna ut, brister ut i sång. Och ja. Det är häftigare än Sergels torg.

kapten Haddock sa...

Som Sjömannen redan varit inne på: tack för guiden! Nu kan vi skicka dom där bok-guiderna på soporna, who needs them, liksom när man har Fsching?


..och Fasching har ju varit på gym flera gånger så han måste ha en riktigt vältränad kropp vid detta laget? Att frugan spöar vilken 20-årig brutta som helst är ju känt sedan länge.

Luftmadrassen är redo närsomhelst!