17 september, 2010

Tio tips

Eftersom jag har ett möte på torsdag nästa vecka som jag måste förbereda så är jag alldeles för stressad för att skriva något vettigt i den här bloggen. Så hög är min stresströskel numera, ett möte om en vecka och allt annat måste läggas åt sidan...

Och vad ska ni göra under tiden undrar ni då. Jo det var det jag tänkte tipsa om.

Tio saker man kan göra medan man väntar på att Fasching har klarat av sitt möte på torsdag och börjar skriva såna där härligt spirituella inlägg som bara han kan, på sin blogg igen:

1. Man kan gå och se Blue Man Group på Göta Lejon. Det har jag gjort och det var sjukt bra. Det är en stor fördel om man gillar trummor, men man kan också sitta och fundera på om de där blå maskerna inte blir väldigt varma efter ett tag. Om man inte gillar trummor alltså.

2. Man kan läsa boken Hundraåringen. Det tipset fick jag av Kajsa här på bloggen, och det var ett riktigt bra tips det! Den är faktiskt så bra att jag köpte boken två gånger. Det har visserligen också att göra med att jag glömde boken på tåget till Göteborg senast, men hade jag inte gjort det hade jag nog fan köpt ett extra exemplar ändå. Så bra är den.

3. En annan sak man kan göra är att åka och hälsa på Ulrik i Singapore. Det ska jag göra i slutet av oktober, men jag kan redan nu tipsa om att det är en riktigt bra resa. God mat, goda viner och trevligt sällskap. Och gratis boende gör ju inte saken sämre direkt. Hälsa från mig bara, så går det säkert bra.

4. Man kan gå till Restaurang Bon Bon och äta smårätter. Det kan man göra. Den ligger dessutom mitt emot Råkultur, så då kan man börja dagen med sushi-lunch och avsluta med Bon Bon-middag. Och tiden däremellan kan man spendera på Divino och gå igenom deras italienska vinlista från A till Ö. Alla tre ställena inom armlängds avstånd, åtminstone om man befinner sig i korsningen Karlavägen/Kungstensgatan.

5. Man kan rösta. Förslagsvis på de lite mer trevliga och demokratiska partierna i årets utbud.

6. Man kan läsa bloggar. Men inte min då som sagt, jag är ju busy med mitt möte.

7. Om man har hyfsat gott om tid, vilket man uppenbarligen har om man kommit så här långt i inlägget, så kan man laga till Coop's asiatiska fläskkarré. Snablar vad gott, som Pellefant skulle ha sagt. Om han ätit kött.

8. Man kan snusa. Intensivt och koncentrerat.

9. Här kan man göra lite som man vill.

10. Man kan, slutligen, kolla alla avsnitt av Flight of the Concords, världens för tillfället bästa TV-serie.

Mitt förslag är annars att göra något vettigt. Det kanske låter tråkigt, men det är jävligt skönt efteråt.

12 kommentarer:

Ewa sa...

Boken om hundraåringen har jag också köpt. En gång dock!
Ha en fin vecka
Kramen

kokoo sa...

Inledning+punkt2,5,6,9+avslut passar mig bra! 8 byter jag ut mot röka Marlboro Ligtht 100 (långa)! Övriga förslag hoppar jag över.

KRAM!

Den hemska tvillingen sa...

Du, tack för tipsen...Här kommer mitt tips till dig; När du ändå bara håller på att stressa ihjäl dig över kommande möten så kan du väl jobba på att ta det lite lugnt va? Inte bra för hjärtat serru det där med stress!

Pillargontanten sa...

Måste bara skriva att det är underbart att få läsa dina underfundiga blogginlägg igen :O)
Lovely, jag tror jag tar tipset om hundraåringen, den ligger på mitt nattduksbord och väntar :O)
Lycka till med mötet!

Ulrik sa...

Jag kor pa 3. Det ar ungefar vad jag hinner med innan torsdag. Speciellt eftersom jag nu ska satta mig en 18h lang non-stop flight till Singapore for att halsa pa mig sjalv. Men jag undrar var jag ar. Speciellt pa lordag. Jag boardar fredag kvall i New York och landar sondag morgon i Singapore. Vem stal min lordag? Finns jag ens under lordagen? Men framforallt halsa ine pa mig pa lordag.

lena sa...

Eftersom du gillade Hundraåringen, så vill jag tipsa om en annan bok som är skriven med liknande sti & språk som Hundraåringen och som är himla bra och rolig (o lite hemsk också), den heter "Ers Majestäts olycklige Kurt", skriven av Lena Ebervall & Per Samuelson. Det är en helt osannolik sannsaga om stackars Kurt och hans förbjudna förhållande med Gustav V.

Monika sa...

Fniss!
Monika

kapten Haddock sa...

Jag har provat att snusa en gång i mitt liv. Jag minns det väl, jag och Kolan satt i Kolans kök och hade snott snus från hennes brorsa. Då var jag ca 14 och spydde som en kalv efteråt och avlade ett heligt löfte om aldrig mer. Det tänker jag hålla.

I kväll ska vi besöka ett ställe som kan komma med på listan över vettiga restauranger att besöka, nämligen Regissörsvillan i Solna. Jag återkommer med recension.

Fö verkar din lista vettig.

Susanne sa...

Haha, du ÄR verkligen rolig! Det är underbart att läsa dina inlägg. Alla tipsar om Hundraåringen, verkar vara höstens måste på bokfronten (förutom Christina Stiellis "Jag älskar dig inte" förstås). Ska skaffa den genast, Hundraåringen alltså, den andra är jag klar med för länge sedan.

Kajsa sa...

Tack för alla härliga tips, jag ler när jag läser din blogg, du är ju riktigt rolig! Dock kommer jag inte att snusa :)
Ha en härlig valsöndag, jag ska göra min röstplikt och även jobba lite.

Ettie Bee sa...

Tack snälla för alla tips! Vet inte hur jag skulle klarat det annars :-) Boken har jag läst, den är helt enkelt underbar :-) Stressa inte ihjäl dig nu!

Paula sa...

Du skriver så fantastiskt bra!

Antingen får jag mig ett riktigt gott skratt - som idag! Eller också blir jag väldigt berörd och fäller tårar. Som sagt - fantastisk!

Lycka till på torsdag ;)

//Paula