03 april, 2012

Mustaschkampen, och kanske lite för många löftenCancerfonden har valt att inte köra vidare med konceptet Mustaschkampen, som vi så sensationellt lyckades vinna förra året. Men vi på den här bloggen är ju lika glada för det, för det innebär ju bara att vi står som slutsegrare, är och förblir obesegrade, samt går till historien som de sista som vann denna världsberömda tävling. Min fru är också väldigt nöjd med att mustaschtävlingen blev inställd, men av helt andra orsaker.

MEN!

Kampen mot prostatacancer går vidare! Vi som tack vare ert och andras bidrag till cancerforskningen fick åka till Bologna med Kennet Andersson har bestämt oss för att köra en gemensam insamling i år till förmån för Kennet Cup (som i sin tur anordnas till förmån för forskningen kring prostatacancer). Kennet Cup är en fotbollsturnering som anordnas av Kennet Andersson i samarbete med Cancerfonden, och lagen (som vimlar av idrottskändisar) gör upp om segerpokalen den 2 juni i år på Heden i Göteborg. Du kan läsa mer om Kennet Cup här.

Alla vi som var i Bologna satsar givetvis på att vara plats på Heden i juni, och det tycker jag att ni ska se till att vara också. Utöver stor fotbollsunderhållning får ni ju också chansen att se när vi Bologna-resenärer stolt räcker över vårt förhoppningsvis rejäla ekonomiska bidrag till Cancerfonden i form av en sån där jättecheck som man bara ser på TV. (Och som någon av oss måste fixa, insåg jag just.)

Insamlingen har redan startat och eftersom ni med stor sannolikhet har sparat hela året för att göra mig till Mustaschmästare igen har ni alltså möjligheten, och mitt tillstånd, att skänka pengarna till Kennet Cup istället.

I år kommer jag visserligen inte att sporta en mustasch, tack gode gud för det, men det finns andra incitament att skänka pengar utöver det självklara incitamentet att hjälpa Cancerfonden att besegra prostatacancer, här kommer några exempel.

- Om insamlingen når sitt mål, 50.000 kr i gemensamt insamlade pengar, lovar jag att aldrig mer äta godis. Vad detta har med prostataforskningen att göra och på vilket sätt det skulle vara ett incitament för er vet jag inte riktigt, men det är ett djävulskt effektivt sätt för mig att gå ned i vikt. Insamlingen är uppe i över 2.000 kronor redan efter någon dag, så den här åker jag garanterat på.

- Om insamlingen når 100.000 kr så kommer Kennet Andersson personligen att skriva ett inlägg på min blogg där han berättar något unikt om VM-äventyret 1994 som aldrig tidigare publicerats. (Det här är ju inte direkt förankrat med Kennet än, men jag ska nog lyckas övertala honom.)

- Om insamlingen når 150.000 kr åker jag personligen hem till en bidragsgivare (som vi får dra i något slags lotteri på något sätt) och lagar en trerätters lyxmiddag för fyra personer oavsett var i landet vinnaren bor.

- Om insamlingen når 200.000 kr så cyklar Roberto Vacchi naken mellan Falun och Borlänge. Når den 250.000 kr så tar han även med sig sin bisittare på Eurosport, Anders Adamson. (Det här är VERKLIGEN inte förankrat och här tvivlar jag faktiskt lite på min övertalningsförmåga, så avvakta lite med att sätta in dina 250.000 kr tills jag har fått ok från grabbarna.)

Jag kommer att publicera fler incitament under tiden insamlingen pågår och ni får mer än gärna komma med egna förslag, så titta in på bloggen med jämna mellanrum för att se vilka lattjo grejer som ditt bidrag kan leda till.

Här hittar du insamlingen, ge gärna en gåva direkt så vi får lite sprutt på spektaklet, och länka gärna till insamlingen när du ändå är igång, det kostar ju ingenting! Som ni kan se har jag i vanlig ordning föregått med 500 goda exempel.

Tack!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Då kommer ni inte till Sundsvall, då - det var attans! Min gubbe har kvar samma mustasch som han odlade under mustaschkampen för tre (?) år sedan, tror jag det var....
Annelise

Fasching sa...

Annelise: Ja, den där mustasckampen kan leda till allt möjligt!

Anonym sa...

Förlåt, men vem ska bekosta lyxmiddagen du lovar laga? Det kan ju vara intressant.....

Fasching sa...

Den står jag för. Och eventuell resa. Men dryck får man ordna själv!

Hannah sa...

Åh, en vinst som man kan sitta på hemmaplan o få ta del av...jag håller tummarna för nakencyklingen då.....kom igen folket, bidra! ;)

Fasching sa...

Hannah: Precis! Håll koll från köksfönstret nån gång i juni! Och hälsa alla mina andra släktingar däruppe!