28 mars, 2011

Måndag, still married

Frugan är hemma, korven är slut och gräsänklingsveckan är över, och det var lika bra det för i lördags gick DVD-spelaren sönder och jag fick ställa in all planerad verksamhet resten av helgen.

Och det där med Scandic är utrett. Eftersom jag har frikort på skånska försäkringsmäklare så var det inte så mycket att diskutera.

Så nu laddar vi för lökfestivalen i Barcelona, tillsammans med nämnda försäkringsmäklare och dennes fru. Schemat är fullspikat med njutning, allt från vingårdsbesök till ridning. Just ridningen ser jag mycket fram emot, världens minsta fru på en förhoppningsvis gigantisk häst kan ju bli hur kul som helst. Själv är jag naturligtvis lugn, kavallerist som jag är, det är bara ryggontet som kan ställa till det. Men med lite sangria i blodet och en Caballerohatt på huvudet undviker man antagligen de flesta malörer.

Efter Barcelona har vi konstigt nog ingenting inplanerat förrän i början av juli. Vilket är ytterst obra. Jag lever kortsiktigt numera och något måste planeras till maj. Har ni några bra idéer så har jag ett helt kommentarsfält här nere att fylla.

10 kommentarer:

Pulber sa...

Ta bilen och dra iväg på en hederlig road trip - norrut! Höga kusten - Umeå - Lycksele - Arvidsjaur - Jokkmokk - Gällivare - Kiruna (gruvbesök!) - Torne - Narvik - Norge ner - unt so weiter.

Det är mitt tips! Jag spenderade hela förra sommaren hos min förre pojkväns familj i Arvidsjaur och trakterna däromkring, och jag njöt av varje sekund. Strålande natur och osannolikt trevliga människor. Och våren lär väl knappast vara vackrare (kallare? ja, antagligen) än i norra Norrlands inland? Ni missar ju i och för sig flugfiskesäsongen om ni åker i maj, men ändå..

Weekend resor till Prag och Riga och Budapest och Moskva.. visst är det liksom redan gjort? Jag propagerar för Sverige-semester; det finns så mycket fantastiskt att se här! Herregud, nu låter jag skrämmande lik min sura faster som sällan lämnade Västergötland och trygga Ulricehamn - om det inte var julmarknad i Jönköping förstås.. men jag lovar, jag är bara 26!

Aaja, det blev ett himla tjöt detta.. Jag bidrar gärna med många fler och mer detaljerade Norrlandstips (och kontakter!) om det blir aktuellt!

Så var det med det!

Anonym sa...

Östervåla kanske? Lugnt & stilla med mat,vin och bad! //Maria

Catharina sa...

Jag tycker att ni väljer en solig helg och åker till Mariehamn och äter plåtbröd (pizza i folkmun) på Pub Niska. Där ska man sitta på kajen under seglet på en gammal trälåda. Vill man vara turistig går man ombord på Pommern, eller så tittar man på den från Niskas. Försök också besöka Tjudö vingård och prova deras Ålvados.

Anonym sa...

Ta bilen sydost, mot Västervik, och sen ytterligare typ tre mil söderut. Där väntar lugn o ro, havet, lite bad från bryggan eller i bubblet. Och med bubbel i glaset om man så vill.

I alla fall är ni varmt välkomna till oss när ni än önskar.

Familjen Lorentzson

Magds sa...

Kom till Jämtland och prova på årets matupplevelse (enligt White guide) på Magasinet i Fäviken. Fantastiskt! :)

http://www.favikenmagasinet.se/#

Anonym sa...

Tycker att du har pratat ganska länge om att du ska åka till Halmstad.Salt öppnar 14/5 http://www.restaurangsalt.se/
Kram S

Lyxsvägerskan sa...

Göteborg28+CasinoCosmopol

Anonym sa...

Varför åka bort? Turistande i hemkommunen är underskattat.

Föreslår en söndagspromenad till Karby Gård, därefter promenad hem igen, fast via Skänkstugan där man i lugn och ro äter söndagsmiddag.

Helgen efter en stadsvandring i Gamla Stan och därefter middag på stan, eller varför inte ett weekendpaket på Såstaholm?

Pulber sa...

Åh, herregud! Läste just igenom min förra kommentar och hittade en SÄRSKRIVNING! Mår lite illa. Shame on me!

Sanna Windh sa...

Och när du ändå besöker familjen Lorentzon 3 mil söder om Västervik kan du fortsätta ytterligare 5 mil till Påskallavik och den stående inbjudan till Lyckans Guesthouse!