21 mars, 2011

Helgen i bilder
En komplett helg således.

Sällskapet var det inget fel på heller, the best of the best. Det var också synnerligen lämpligt att fredagssällskapet till vardags arbetar som kiropraktor, så nu är ryggen räddad. Tyvärr jobbar hon även med akupunktur och envisas därför med att sticka in nålar i min kropp. Långt in som fan. För att nå den där muskeln som krampade fick hon gå rakt genom levern, ta till höger vid mjälten och slutligen runda bukspottskörteln. Kändes det som. Men jag tog det som en man, och skrek rakt ut.

Lördagen spenderades också i bästa tänkbara sällskap, även om den där sista whiskyn som vanligt var aningens onödig. Men tack vare lyxsvägerskan och hennes leverans av The Office säsong 4 blev söndagen trots allt uthärdlig. Och nej, den amerikanska varianten kommer inte i närheten av Ricky Gervais original men duger definitivt för lite lätt disträtittande samtidigt som man försöker få tre stjärnor på de nya Ham 'Em High banorna som Angry Birds gänget släppte för några dagar sedan.

Vin drack jag också. Bland annat en riktigt bra chardonnay, Oak Valley från Sydafrika:Det kan inte vara mycket oak kvar i den där valleyn, för det mesta verkar finnas i flaskan. Men med friska syror blir det väldigt gott, åtminstone i min mun.Champagne fick jag också, vilket påminde mig om att se till att min cigarrökare till granne får tummen ur och realiserar den där resan dit som vi planerat till i vår.

Och apropå vin. Missa inte det här klippet med Sveriges största vintomte Bengt Frithiofsson som Ostersund tipsade mig om. Direkt från nattens kartongvinsprovning blir han inslängd i Nyhetsmorgons direktsändning, bra på arslet och med sedvanlig parkbänksfrisyr. Favoriter i klippet är den diskreta hickningen 0:57 in i klippet, och när han presenterar det röda vinet från Italien med "Det här är Sauvignon Blaaanc, med generööösa mörka körsbärstoner".Sauvignon Blanc är en grön druva som man gör vita viner på. Det vet till och med Bosse Ringholm.

Jaha, sedan blev det måndag. Och lunch i vår exklusiva personalmatsal. Ostgratinerad falukorv, som jag misstänker har tillagats á la Jackass, där man äter upp alla ingredienser och sedan kräks upp dem i stekpannan innan servering.Men, men. Ingen fara, otur bara, och snart är det ju helg igen.

8 kommentarer:

Mångmamma sa...

Urk, om sista bilden! :)
Resten fnissade jag gott om!

Valterego sa...

Jävlar vad bra Fritjofson var. Ingen parodi i världen skulle göra originalet rättvisa.

//Erik

Pretamarelo! sa...

Men tack du, här scrollar man och tänker åååh bolly, bubbel, hmmm sen får man se på en sista underbar bild:/

Charliesprak sa...

Jag tycker du fick fram akupunkturkänslan riktigt bra.
Kopia av min mans känsla o upplevelse. Fast han syr ett flertal stygn också, efter behandlingen. (??)
Men bra i ryggen blir han. När han pratat av sig det hela.

Malde sa...

Tack vare dig lyckades jag skratta såpass att jag inte ens kunde tala om för Maken i ett svep vad du skrev. Än en gång Tack!

I övrigt är denna dag inget att tala om. Idag fem månader.

Osloskånskan sa...

Hårt liv, du! ;-)

Tillas sa...

Ännu ett suveränt inlägg.Jag småskrattade, tack för det!
Impad över vilka dyra viner ni dricker, själv håller jag mig till under hundralappen eller gör som Fritjofson, tar till dunken.
En annan grej du som är berest, vad är värt och gott att ta med sig hem från Ryssland(maken ska dit)? Må så gott
Kram Eva

Fasching sa...

Tillas: Livet är på tok för kort för att dricka dåliga viner. Oak Valley är alldeles utmärkt och väl värd sitt pris, prova en gång och jämför med en box-chardonnay så får du se.

Och maken ska definitivt ta hem rysk kaviar. Eller en fru, men det har han ju en redan. Ätes med sked tillsammans med isande kall vodka, ljuvligt lyxigt. Han får gärna köpa en till mig också. (Kaviar alltså, jag har också en fru redan).