15 juni, 2009

Tre företag


Idag har jag försökt utnyttja tjänster av tre företag: SL, SJ och Telenor. Nu vill jag mörda. Misshandla, lemlästa.

Det började imorse med att jag försökte ta mig från Täby till Kista med SL. Allting flöt på till Mörby där spåret tog slut pga banarbete. Jag är som en magnet för banarbete. Oavsett vilken sträcka jag väljer så pågår minst ett banarbete någonstans på vägen. Nu gjorde inte det så mycket eftersom jag faktiskt skulle kliva av i Mörby, problemet var bara att det var ju alla andra också tvungna att göra. Och eftersom min lilla buss till Kista blev kapad för att agera Ersättningsbuss för Roslagsbanan så var det bara att vänta. I 30 minuter.

Jävla SL.

Nytt försök på eftermiddagen, Kista - Centralen med tunnelbana. Kom till Rådhuset där tunnelbanan ersattes med buss. Pga banarbete. En buss vars dörrar inte gick att stänga dessutom, så det blev en 20 minuters promenad i spöregn istället.

Förbannade jävla hat-SL.

Nästa tjänst: Internet ombord på SJ. Hahaha, ja jävlar. Att SJ:s internet är långsamt, så där långsamt så att man efter ett tag bara vill skrika rakt ut, visste jag redan. Nu gick det inte ens att logga in. Eller det kanske det gjorde, om inloggningssidan hade gått att läsa in. Men nej. Så jag frågade konduktören men insåg ganska snabbt att jag lika gärna kunnat diskutera frågan med min snart femåriga guddotter. Inte för att det hade hjälpt, men jag hade åtminstone blivit trevligt bemött.

Piss-SJ. Självdö av skam era jävlar.

Men! Jag hade ett ess i ryggsäcken! Trådlöst bredband från Telenor! Powered by, eller åtminstone betald av, MW Projektkonsult. Pluggade in lilla USB-dolmen i datorn med två timmars blixtsnabbt internet för ögonen. Jovisst. "Hittar inte USB-enheten" meddelar Telenor. Nähe, det var ju jävligt konstigt, för det gör jag. Den ligger precis här, och blinkar och allt. Fan, fan, fan. Så jag gör vad Telenor ändå hade sagt åt mig att göra om jag hade valt att ringa deras support och väntat i telefonkö i trekvart, jag startar om datorn. Och vips så är USB-enheten hittad!

Nu letar Telenor efter ett nät, och det har dom gjort i en timme och 20 minuter snart. Men det verkar inte finnas nåt, åtminstone inte mellan Flemingsberg och Norrköping. Och det kan man ju tycka är lite märkligt, sträckan innehåller ju en del bebyggelse. För att inte säga tätorter. Jag tror Telenor har en enda mast för bredband i Sverige. En sjujävla mast, mitt i Lund. Så att Tysken från Lund ska kunna förklara sig med att "vadå, härnere funkar det".

Jävla Telenor.

Minsta lilla strul på Scandic nu och jag eller receptionisten dör.

(10 minuter före Linköping gick SJ:s internet igång. Telenor letar väl fortfarande.)

6 kommentarer:

mattsson sa...

Jag orkar inte ens beskriva min misärdag, men den inbegriper SL och SJ i allra högsta grad, avstängning av körfält på centralbron, sommartrafik (den som uppfann sommartrafik ska DÖ) och flyttade avgångar från centralen till GULLMARSPLAN!!!

Och ord som hata, lemlästa och mörda. Jävla förbannade SKIT SL! Och jävla förbannade sopkassa IDIOT SJ!

FAN vad dom är dåliga!!

mattsson sa...

Jo, btw, Telenor är så dåliga och har varit det så länge att jag inte orkar hata dom längre...

Hank sa...

Inte helt säkert att du skulle bli så vänligt bemött av din guddotter. Det är en ganska humörsstarke (=argsint) person.

Hank sa...

humörstarke, vad fan är det. Humörsstark menar jag så klart.

Jag ska inte skriva inlägg efter en kväll på krogen. det borde jag veta vid det här laget.

Och så denna förbannade ORDVERIFIERING. Kan du inte sluta med den.

Tysken från Lund sa...

Telenor tar bestämt avstånd från alla former av barn-arbete och spärrar alla tjänster för användare som återkommande uppsöker dylika arbetsplatser.

Mitt i centrala Lund har vi dock en jättemast som fungerar utmärkt vid alla typer av bar-arbete.

Välkommen hit!

Anonym sa...

Se det positivt! Idag fungerade i alla fall Electrolux-prylarna!