30 juni, 2009

Dagens vintips
Morone, från Vino Nobile di Montepulciano. Lite rundare och svalare än Chianti Classico, men med tanniner och syra i behåll. Balans var ordet.

75 cl flytande Toscana för sketna 169 kr.

Men skynda er! Systembolagets lagersaldo på följande strategiska orter är som följer:

Täby Centrum: 29 st
(Minus de 12 st som jag tänker köpa inom kort)

Saltsjöbaden: 21 st

Halmstad: 13 st

Västerås: 11 st

Sundsvall (Birsta): 7 st

Sölvesborg: 0 st

Timrå: 0 st

Aspudden: 0 st

7 kommentarer:

Articuno sa...

Det är okej, här i Aspudden gillar vi mer BiB-viner. Som passar till typ... mat.

Eller snarare, vi hade gjort det om inte systemet här hade slagit igen och byggts om till Willybutik.

Den hemska tvillingen sa...

Och jag rusar iväg och köper upp de 7 flaskorna i Birsta Sundsvall. Nåt ska man väl ha att skölja ner byggdammet med va?

Ove sa...

Bolaget i Sölvesborg tar inte in sånt billigt vin, vi har ju närmare till pråmarna i Tyskland och deras kvalitetsviner. Snygga bilder i brandmanna kalendern förresten...

Fasching sa...

Den hemska tvillingen: Va fan, är du också från Sundsvall? Jaha, då ses vi nästa år då, andra helgen i maj. Daltons, bordet längst in i hörnet. Två fyllon och en lattjo brud i röd klänning. Samtliga drickandes Minttu.

Ove: Så här kan vi (ni) inte ha det. Inga tyska viner på fredag, bara kvalitet rakt igenom. Och kanske en titt i brandmannakalendern om du är duktig och äter upp maten.

Tysken från Lund sa...

Lund: 11 st

Den hemska tvillingen sa...

Jorå, Sundsvall bor jag i men jag är inte härifrån. Och Daltons har jag aldrig bevistat. Vad händer där andra helgen i maj eftersom du kommer dit?
Berätta nu för tant!

Fasching sa...

Jo det ska jag berätta för tant! Andra helgen i maj nästa år så går Leffes och min årliga Sundsvallsresan av stapeln. Och merparten av tiden tillbringar vi på Daltons. Du kan läsa mer om förra årets planering här: http://faschingseskapader.blogspot.com/2009/04/sundsvall-spikat.html