16 februari, 2009

Fasching startar eget


Snacka om väsentligheter.

Efter mycket förhandlande fram och tillbaka ser det ut som om jag borde starta eget. Egen firma i konsultbranschen. Hur vuxen är man inte då? Direktör Fasching.

Gick in på foretagsregistrering.se och började fylla i. Och fastnade direkt på frågan vad företaget skulle heta. Hur ska jag kunna veta det? Hämtade en kopp kaffe och började fundera och kom till slut fram till det briljanta namnet "En Utmärkt Konsult". Enkelt, finurligt och helt sanningsenligt. Men se det gillade inte min ekonomiska rådgivare tillika travbolagskompanjon. För oseriöst. Så det får bli något annat. Bästa förslag belönas med en påkostad representationsrunda på Daltons i Sundsvall.

Efter ytterligare ifyllande av diverse uppgifter fick jag ont i huvudet. Ingående moms? Betalar man det, eller är det vad mina presumtiva kunder betalar mig? Och varför vill de veta det redan nu? Rörelsens omsättning? Hur vet man det innan man börjar? Och är det taktiskt att ligga högt eller lågt? Och vad händer om kunderna tar slut? Semester? Pension? Hur registrerar man en hemsida, och vad ska jag med den till? Hur GÖR man en hemsida?

Det här kommer naturligtvis att gå åt helvete. Men hur länge kan man leva helt riskfritt, i en skyddad verkstad? Man måste väl hoppa någon gång i livet?

Så jag hoppar.

Gud bevare Fasching.

Och hans anhöriga.

11 kommentarer:

Stor underbyxa sa...

AH! Jag ska ha middagen, givetvis. Det första namnet som slår mig är "Martins bil & smek", men jag vet inte om du håller på med konsultation i mekvärlden. Så jag får fila vidare. Återkommer entusiastiskt!

Vinprovning sa...

Cool. Jag har själv startat en firma och brottats med dessa frågor. Svaret blev: Ulrik Svensson enskild firma. Fast jag har precis lagt ned det företaget.

Men du kanske kan ha Wååk Representaion och fylleföretag, Vinprovningsexperten AB, 45-årskris Inc.
Eller MW Konsult och vinimportör. MW är coola initialer. Vår ordförande har det. Och som vinoimportör kan du dra av resorna till Bordeaux.

Och ta du låga intäkter. Känns som ett ganska säkert bet.

Articuno sa...

Fan, vad spännande! Jag har inget förslag (och behöver inget heller eftersom du är ändå skyldig mig en middag. Ledsen för "misstaget" med datumet, förresten. Inte mitt fel, men det fattade du säkert redan).

Igen: Fan! Vad spännande!

mattsson sa...

Va? Namnet är väl redan klart? K&F Konsulting AB, det var vi ju rörande överens om!! Fast om du kör själv blir det ju bara K Konsulting AB. Inte lika klatschigt.

I dag har dom (eller för all del, de) sparkat folk på firman jag är anställd på. Jojjomänsan, lågkonjukturens snåla vindar börja vina in över Sverige och Stockholm, brrrrr. Jag klarar mig. Ett tag till iaf.

Bra tajming för firman! (Skit i det. KÖÖÖÖÖÖR!!!)

Hank sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Christina sa...

HURRA! Äntligen!!

Och inget med konsult eller namn med förkortningar!

Det ska vara ngt annat. Kolla latin. Välj ord som symboliserar det du vill, tänker, kan. Typ framgång, fantastisk, levande, vinst, bla bla bla. Och översätt till latin. Ååå det finns så många bra ord på latin. Min firma heter Punctum. Allt ryms i det namnet och om du plötsligt vill pyssla med vinimport i firman kan du göra det också.
Mitt första företagsnamn var Framgångarna :)
Eller varför inte ta wv här nedan: pillise. Kanske kan va nåt?

Hank sa...

Det var modigt. Mycket imponerad.

Jag tror jag aldrig sett dig misslyckas med något förut så varför skulle det inte gå bra denna gång.

Lycka till, Direktör Fasching.

(Sorry för "misstaget" med datumet, förresten. Inte mitt fel, men det fattade du säkert redan).

Anonym sa...

Shit vad kul! Ska genast sätta mig och spåna. Kanske borde jag börja med att komma på ett namn på min egen firma först... äh, skit i det, det är inte lika kul.

Anonym sa...

Gör om gör rätt AB?
Entusiasterna AB?
Upp som en sol AB?
Swankenstein AB?
In spe AB?
Dom AB?
Pokerface AB?
Kåkfararn AB?
Full hand AB? (funkar både för vinbusiness och spel)
Snäll och stark AB?
Snygg och kåt AB?

Fasching sa...

Anonym: Det där skulle du kommit med tidigare! Alla förslag var bättre än namnet jag registrerat...

Anonym sa...

MotherWhacker Projektkonsult?