03 februari, 2009

Fasching blir intervjuad!

Av en taltidning. Och gör ånyo bort sig.

Jag var på en stor vinprovning igår (jag är ju grym på vin, har jag nämnt det?) och i lokalen cirkulerade en mystisk kvinna med en stor mikrofon och hörlurar. Efter ett tag satte hon sig ned vid vårt bord och presenterade sig som kommandes från en taltidning i Stockholm som skulle göra ett reportage om olika fritidsorganisationer, och först ut var detta celebra vinsällskap.

Vi pratade länge och väl om hur och varför man provar vin, och jag var noga med att berätta att det här med vinprovning är en helhetsbedömning. Det går inte bara att sniffa och smaka, det är minst lika viktigt att analysera vinets färg och intensitet om man nu ska ha ut något av det här med vinprovning.

På tunnelbanan hem lyssnade jag av ett meddelande från Ulrik, som också var med under intervjun, där han fnissandes som en liten skolflicka förklarade att taltidningar antagligen produceras främst för blinda.

Blinda kan inte se.

Och de skiter antagligen rätt hårt i vinets färg och intensitet.

Jag har således, låt vara ovetandes och med trevlig ton, men i en taltidning bett alla synskadade i Storstockholm att fara åt helvete.

Nu: Ligga lite lågt resten av veckan

2 kommentarer:

Ulrik sa...

Alternativet var ju att säga att du hette Niklas Ekman, sket fullständigt i vinet och bara var ute efter att få hugg på någon av de småfulla damerna som var där? (Alla var 60+).

Men å andra sidan kanske vi garanterat slipper trängas med några synskadade på vinprovningarna framöver. Kunde ju blivut ett problem.

Bra jobbat!

Tysken från Lund sa...

Tycker gott att du kan be alla blinda och synskadade om ursäkt här på bloggen....