02 februari, 2009

11 st "det visste ni inte"

Gremlan föreslog att alla som har tid skulle anta ännu en utmaning. Jag har inte alls tid, för jag befinner mig ju mitt i en livskris och behöver fort som bara fan uppfylla alla mina livsmål. Steg 1 borde vara att lista dom. Eller vänta, steg 1 borde faktiskt vara att komma på några. "Få barnbarn" känns ju inte så utmanande, och inget man kan påverka direkt. Och eftersom äldsta dottern inte ens är myndig hoppas jag verkligen att det dröjer.

Funderar ett tag och kommer på att livsmål borde ha nåt med lycka att göra. Kommer lik förbannat inte på några vettiga livsmål, men då drar jag mig plötsligt till minnes Denis Leary's odödliga ord från No Cure For Cancer:

"Happiness comes in small doses folks. It's a cigarette butt, or a chocolate chip cookie or a five second orgasm. You come, you smoke the butt you eat the cookie you go to sleep, wake up and go back to fucking work the next morning, THAT'S IT! End of fucking list!"

Och plötsligts ser jag ljuset! Jag skiter i den där töntiga livsmålslistan. Och min inbillade livskris också för den delen. Och ägnar mig åt det jag borde gjort direkt, nämligen den här listan.

11 saker ni inte visste om Fasching:

1. Fasching är en travhäst, inte en jazzklubb i Stockholm.

2. Jag är en jävel på att jonglera. Kan till och med Mills Mess, som är lika jobbigt att lära sig som det är att föda barn. Eller kanske inte, men det tog 9 månader i alla fall.

3. Jag har ett grymt sifferminne. Ser jag en siffra så kommer jag ihåg den! Jag kan 14 decimaler på Pi (3,14159265358979), och den här listan består av 11 punkter. Ja, ni hör ju själva.

4. Min snarkgräns går vid exakt 87 kg. Väger jag mer än så så snarkar jag, annars inte. Just nu snarkar jag väldigt mycket och väldigt högt.

5. Men det är jag som sover med öronproppar! Detta pga att min fru har en genetisk missbildning (eller nåt) i halsen som gör att hon utstöter ett närmast ljudlöst litet *klick* varje gång hon andas ut. Det är så ohyggligt irriterande att öronpropparna är det enda som hindrar mig från att kväva henne i sömnen med kudden.

6. Jag har spöat J-O Waldner i pingis. Han var fem år och jag var åtta, allt enligt min far. Det innebär att det finns en överhängande risk att det här är en "Lars Ohly" och att det aldrig inträffat. Jag har dock valt att tro på det, och det tycker jag ni ska göra också.

7. Jag är makalöst duktig på vin, och kan sätta en Bordeaux på rätt sida av floden alla dagar i veckan. Nästan.

8. Jag har varken läst eller sett vare sig Harry Potter eller Sagan om Ringen böckerna/filmerna.

9. Jag saknar all form av lokalsinne och går vilse vart jag än befinner mig. En gång när jag skulle hem från Upplands-Väsby, som ligger 15 km från mitt hem, lyckades jag köra fel så till den milda grad att jag var tvungen att ringa hem och försöka få någon att klura ut var jag var någonstans.

10. Jag är antagligen svensk mästare i cheesecake. Både på att baka dem och på att recensera dom som andra bakat.

11. Bonus. Jag vet inte skillnaden på dem och dom.

3 kommentarer:

Trosa sa...

Jag är helt fascinerad! Snacka om man för sin hatt, jag förstår inte hur man ens kan tänkas lära sig att jonglera. Det är något i hjärnan, något genetiskt. Kul!

Anonym sa...

Hahaha!!! Vissa saker förändras aldrig - du är en av dessa!
/Miss European Military Acquisition Diplomat Chief Manager Officer

Tysken från Lund sa...

Jag är också en jäkel på att komma ihåg siffrpr. Sist jag sågen 4 (fyra) så kom jag ihåg den jättelänge...