25 oktober, 2010

Ännu en framgång

I lördags fick jag utmärkelsen Guldkastrullen för "en utmärkt anordnad middag med exceptionell mat och perfekt matchade viner". Och det är ju alltid kul att bli uppmärksammad när man åstadkommit något utöver det vanliga!

Nu fick jag visserligen utmärkelsen av mig själv, men jag tycker ändå att det är viktig att notera hur bra middagen var och hur värd jag var priset. Jag är faktiskt rätt säker på att om det funnits ett riktigt Guldkastrullspris, med en sån där jury och grejor, så hade jag varit däruppe och fajtats om den.

Mitt hemliga vapen är nämligen Brynt Vispat Smör. Känn på den. Sånt äter man bara på riktigt fina restauranger, men nu har jag lyckats fixa det hemma och med det kommer matlagningspriserna, inbillade eller ej, att strömma in.

Och för att visa hur tacksam jag är för att ni läser min blogg så får nu alla mina trogna läsare ta del av det recept som en gång för alla gör er till matlagningslegendarer i era respektive bekantskapskretsar.

1. Bryn smör i en kastrull. När det börjar få lite färg och dofta svagt av kola så är det klart.

2. Låt svalna tills smöret har stelnat. (Det här klarar de flesta.)

3. Skrapa över allt utom den eventuellt lite för brända bottensatsen i en skål.

4. Vispa upp smöret med elvisp och strö på lite flingsalt innan servering.

5. Ätes tillsammans med bröd, eftersom det kan se lite äckligt frosseriaktigt ut om man äter smöret med sked som enda tillbehör. Påpekade min fru.

Jag hade gärna visat en bild på skapelsen men jag hann inte fota eftersom jag var alltför upptagen med att äta smör.

Makalöst gott.

17 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Tack, då kanske jag också får en Guldkastrull-utmärkelse vad det lider. Fast just nu äter vi mest blåbärssoppa och skorpor.
Vi tänkte vara friska på fredag då det bär av till hufvudstaden och en helg med trevligheter. Guldkastrullen och vispat smör får vänta ett tag.

Hanna sa...

Låter himmelskt. Och det borde funka till allt, väl? Kött, pannkaka, frukostgröt, kex, handflata?
Mmmm. Smör.

Gökboet sa...

Tur att frugan var med på noterna så det blev lite stil och finess över det hela, frossare där ;)

Marie-Louise sa...

Det låter faktiskt riktigt gott, ska testas tror jag. Grattis till din egenhändiga utmärkelse, jag är helt övertygad att du var väl värd den :)

Anonym sa...

Hmm...
Du har alltså fått (av dig själv) en utmärkelse för en smörgås. Grattis
Din äldre syster fick Coeur de File här i lördags. Som förrätt hade vi en fantastisk svampsoppa på kantarell, blek taggsvamp och strävsopp. Efterrätt: Vaniljglass med olika bär och chokolad.
Bättre än smörgås.
Farfar

Knaada sa...

Helt riktigt, man ska belöna sig själv när ingen annan gör det för det är då man behöver en guldkastrull som mest, Grattis!

Anonym sa...

Farfar är rolig!
/Tycker hon i Bryssel

Linda Brodd sa...

Martin, om du inte vinner guldkastrullpriset så vinner du mitt blogg-of-the-decade-price. Ditt sätt att formulera dig i text är så fantastiskt roligt och finurligt och med inslag av lite barnsliga fåniga uttryck ibland som du på nåt sätt väver in i smarta formuleringar. Jag är ditt fan!!! Du är så j************a kul!

Krama Ia från mig

Anonym sa...

Tycker oxå att farfar är rolig!

Frugan var kanske i behov av lite fet mat i lördags.....

Kram
Ingela

Anonym sa...

Hör upp allihop - lyssna på "hon i Bryssel".
Farfar

Tanten som har fullt upp sa...

Jag älskar ditt sätt att uttrycka dig. Hade jag inte gjort det så hade jag slutat läsa vid "bryna smör" då jag inte gått brynakursen och vet hur man gör. Jag är snart klar med lägga-kallt-vatten-i-blöt-kursen. Men kastrullpris tror jag nog du ska ha, det låter så iaf.

Fia sa...

LCHF i ett nötskal

Markattan sa...

Farfar, Vi lyssnar och väntar spänt på ett gästinlägg.

Fasching, stort grattis till priset. Det är du värd.

Markattan, fick nyss guldmedalj i fjäsk...

Hanna sa...

Hahaha, det jag gjorde mig av med var karln som ägde alla de sakerna på den översta bilden.
OH-apparaten behövde han av någon ännu okänd anledning mer tid på sig att flytta härifrån.
Och så tycker barnen den är rolig. Att sitta under.

Änglar finns dom? sa...

Haha, kul inlägg. Ska absolut testa smör(jan)...

stort och smått sa...

Låter jättegott! Hur mycket smör ska man ha? Så mycket man känner för antar jag, men eftersom det ska vispas med elvisp.... (ja, jag är rätt så kökshandikappad. Men jag älskar smör!)

Fasching sa...

Hanna: Tveksam till smör på frukostgröten faktiskt. Bättre att byta ut själva gröten mot smör helt och hållet, det borde funka. Mjölk, lingonsylt och brynt vispat smör. Delicious.

Stort och smått: Jag använde 250 g till 4 pers och det var lagom (eftersom jättemycket är lagom när det handlar om brynt vispat smör). Det ser kanske mycket ut i kastrullen men mycket av vätskan kokar ju bort.