31 oktober, 2010

Singapore Dag 2

Söndag. Brunchdag.

Det blev vare sig frukost eller middag idag, men brunch. Dagens brunch innehöll nämligen all energi jag behövde för hela dagen. Och för hela resan faktiskt, även om jag funderar på att äta något lätt på typ torsdag, man måste ju vara social också.

Energikällan för dagen var gåsen, och mer specifikt dess lever. En mousserad sak på grovt bröd var kanon, men höjdaren var den färska stekta, serverad på en liten sked med äppelkompott. Efter fjärde rundan dit fick jag onda ögat av kocken, och fick skamset gå vidare till den övriga buffén. Som inte heller var så pjåkig.

Det finns inte tillräckligt med bokstäver på internet för att beskriva allt jag åt så här kommer en massa bilder huller om buller istället, så får ni dra era egna slutsatser.


Man kan bara bära fyra sådana här i taget.Fullertons mosbricka. Gåslevern i mitten.Efterrätt med passionsfruktstema.Gåslever, gåslever, gåslever och två sashimibitar.Sushin fick vara. Ris kan man äta hemma.Fast det här riset funkar. Risotto som tillagas inuti en bautaparmesanost.Creme Brulée. Och även om den är felstavad så var den förjävla god.Ostron, pilgrimsmussla, hummer och en jätteräka. Och en citron full med C-vitamin.Varje gång han vände sig om så tog jag en gåslever till.Sashimi, med den gudomliga svärdfisken till höger.Något litet till kaffet.Allt som serveras med is är gott.

Och inte blev det speciellt dyrt heller, eftersom Ulrik betalade. Det kan jag således också rekommendera.


Ja, det var det hela. Eller det var det ju inte, men jag är för däst för att orka ladda upp fler bilder.

Ha nu en bra dag ni också.

4 kommentarer:

karibien sa...

Kära nån, vilken underbar festmåltid!

Den där Ulrik, han vill ha många nya vänner, visst?

Osloskånskan sa...

Gummibandsbrallor?

Gökboet sa...

En del saker ser ju inte ens aptiligt ut i mina ögon, men är säkert vansinnigt gott alltihopa.

Jag hade ju helt klart spanat in och fastnat vid efterrätterna och "något litet till kaffet" :)

Ha de!

Sanna sa...

Men pinfärsk, högkvalitativ, sushi som man kan få i Singapore är överlägsen allt jag någonsin hittat i Sverige! Jag avnjöt en sådan på Hyatt, Scotts Road, Singapore och kan få cravings efter den när som helst!

Resten på buffén såg också underbart ut, själv åt jag pyttipanna till lunch... ;-)