30 juli, 2009

Bäst just nuGetosten.

Inte nödvändigtvis den där syrliga rullen som kallas Chevré, utan ännu hellre de lite hårdare ostarna Monte Enebro och Caprinelle.

Och lyssna inte på proffsen när de föreslår en Sauvignon Blanc till det. Kronstam är lysande, men här är han ute och cyklar. Portvin är det enda rätta och sanna. En Amarone funkar också om det kniper, eller en Cognac om man vill vara lite extra punkig.

På andra plats på listan över saker som är bäst kommer lite förvånande 'True Blood', vampyrserien med Skarsgård i en av rollerna. Vi slukade första säsongen på tre dagar.

Idag: Snabb visit på kontoret följt av några drinkar med besökande kusin och moster från Orust, som jag inte träffat sen eldkvarn brann. Därefter middag med frugan på hemligt ställe. Mycket bra dag detta.

6 kommentarer:

Articuno sa...

Saga och jag har varit lätt febriga sedan första säsongen av True Blood slutade. Snart börjar den andra (på Canal+) och jag kan knappt vänta.

Melker sa...

Grattis till frugan idag!!! :-D

mattsson sa...

"Snabb visit på kontoret"? Öh, trodde du hade kontoret på fickan, typ. Har du skaffat ett "riktigt" kontor menar du, utan invigningsparty?

Eller ännu värre, du har skaffat ett kontor och haft ett invigningsparty utan oss!?

DEN planteringen får du i så fall svårt att backa ur....

Fasching sa...

Men, ditt korkade skrälle till västgötaspektakel. Jag menade såklart kundens kontor. Nu har du sådär mycket tid över igen, har inte du en sjökapten att hångla upp?

mattsson sa...

Det har du rätt i, din gamla Täby-get!

Men vad säger du om det här då: först lite hemlagat potatismos, gjort på egenodlade potatisar, en stor klick smör och en rejäl kvist av hemodlad dill, på hemlagat tunnbröd (gjort av grannfrun dock, uppe i Västerbotten, som tack för att jag vattnar hennes blommor), och på det en Sibyllakorv med stark senap och lite ketchup. Till det, ett kallt glas med möjlk! Mums!!

snowflake sa...

Åh, ost! Min största kärlek. Och dessutom True Blood, ja den vill man gärna klämma i lika stora bitar som osten. Skönt att se att dte finns folk som vet hur man roar sig härute. :-)

@mattson Om du lyckats få fatt i riktigt västerbottniskt tunnbröd så är du en lyckans ost. *avundsjuk*