31 maj, 2008

Ädelfiske


15 grabbar, 15 spön, och en damm fylld med regnbågslax. Och så lite öl på det.

Förresten!


Fredagsdrinken!

Packat och klart!



Här börjar svensexan!



29 maj, 2008

Berit, skälet till att jag frågade...

...var att Ove ringde från Mariatorget och sa att han längtade till amningsperioden.

Hörru! Berit!

Hur går det med graviditeten?

27 maj, 2008

Nya utdragningar

Men den här gången samlade jag bevis! Här kommer en radda:

I de här lägen känns det alltid som att jag är 20-80 istället för tvärtom.



Här är jag favorit när pengarna åker in och har en miljon outs. Får kanske vara nöjd med split, för vinna en pott verkar ju inte gå. Och hur fan hittar han synen? (HH-convertern hävdar att jag vinner potten, men det kan jag dementera...)



Här är jag ju också hyfsad favorit... Tur att han var shortstackad annars hade någon dött.



Ska man lägga här? Gräver ju gropen själv på turn, men satte honom på en K snarare än ett drag.



Ännu en idiot tar betalt.



Efter det här tiltade jag bort ett inköp. Som tur var fick några händer stå mot slutet, men det krävdes fan att jag floppade nötterna för att vinna, så jag backade bara $40 totalt. (Svettig river dock).



Måste skärpa mig med tilten, annars hade jag kanske plussat några dollar ikväll.

Gympass

Tränade som vanligt. Quadriceps fick sig en dust, byggde på mina Pectoralis Major ytterligare lite till och sen lite Latissimus Dorsi på det. Inga konstigheter alls.

26 maj, 2008

Catering från Stångebro-Grillen


Notera speciellt de nyttiga juicerna samt den lilla burken med frukt som helt neutraliserar fettet i tunnbrödsrullen.

Fast räksalladen är lite skum här nere i Linköping. Inte alls den där plastiga rosa guckan, utan mer en rinnigare typ av skagenröra. Med riktiga räkor och dill och grejer. Märkliga människor de där östgötarna.

25 maj, 2008

Satan, helvete, och jävlar så dåligt!

Som vanligt när jag får tid att spela mycket poker i lugn och ro, så går det pissdåligt. Jag har inga problem med att plussa om jag sitter 45 minuter och det är kaos runtomkring. Men i lugn och ro på ett hotellrum så backar jag 190 dollar. WTF!

Här får jag för mig att minbetta så han ska reraisa, men det gör han ju inte. Och klonkar på turn. Uselt spelat, men typiskt att han måste sätta sin 4-outare.



Här är jag lika smart och tror mig kunna locka fram en bluff, och det lyckas! Problemet är bara att han inte bluffar. För mesigt bettat på turn, och det är bara att betala.



Sätter honom på AK, AQ eller AJ preflop, och när han bara synar min reraise på floppen så vet jag att jag har rätt. Så jag fläskar på på turn för att slippa bli utdragen, men det är jag ju redan.



Ja, så här kan det gå:



Reraisar ett aggro, floppar guld, men åker dit ändå.


Spelade riktigt dåligt ikväll, men hade oförtjänt mycket otur vågar jag påstå. Hoppas raken blir bra...

24 maj, 2008

Plus

Svenska Spel bara måste vara sajten med flest fiskar. Jag backar aldrig där, bara att spela ABC-poker och casha in. Trots att jag hade AA sex gånger på 90 minuter och inte fick action en endaste gång, plussade jag 300 spänn utan att anstränga mig det minsta. Efter att ha plockat ut 5000 för att spendera på det här stället så får jag hålla till på lowlimit ett tag till, men om det är någon sajt man borde spela lite högre på så är det här.

23 maj, 2008

Fredagsdrinken


Vit Bourgogne av mästerregissören Leflaive, och sedan Zenatos Amarone. Båda löjligt prisvärda.

Ny image på Betsson

Undrar vad den här liraren skrev för notes på mig efter den här handen... Och vad ni skriver i analysen vill jag helst inte tänka på. Men bra gick det!





Och sen en lektion i hur ni får era raketer att stå mot pocketkungar:



Plus $100, undrar hur mycket mer det blir när jag börjar spela bra poker?

22 maj, 2008

Fågel eller fisk?

Kan/ska man spela den här på nåt annat sätt? Pusha turn tex? (Strunta i buggen att HH-convertern hävdar att jag checkar efter att ha raisat och fått syn preflop?!)

21 maj, 2008

Jag. En Tänkare.


Man kan få sin blogg analyserad på www.prfekt.se/typealyzer/ och enligt dom är jag av bloggtypen Tänkare. Med följande motivering:

De sanna tänkarna i ordets ursprungliga bemärkelse - ständigt sysselsatta med att studera, systematisera och bedöma idéer och möjligheter. Logisk analys av abstrakta idéer är mums för Tänkare! Särskilt de introverta Tänkarna kan ägna så mycket energi åt sina tankar att de helt glömmer bort både världen och den egna kroppen. De utåtriktade är ofta i full färd med att strukturera upp tillvaron eller andra människor istället. Tänkare är också ofta mycket intresserade av ord och språk - mästare på alfapet eller kunskapsspel. Och lika ofta riktigt jobbiga för andra genom att göra hårfin distinktioner mellan ord eller idéer.

Det som framförallt driver Tänkare är möjligheter - de kan därför ofta framstå som lite i det blå eller att tänka "för mycket". Vill du få en Tänkares uppmärksamhet - pröva "hmm... det här var verkligen ett klurigt problem.. eller har du nån smart lösning på det här problemet?.".


Vete fan vad de snackar om.

20 maj, 2008

Minne från helgen


En Grand Cru Blanc de Blancs för 299 spänn. Rena fyndet. Köp. Köp!

NL50

Här kommer några händer från första sessionen på NL50. Bra och mindre bra spel. Betsson och pokerhandreplays.com går inte riktigt bra ihop, det blir lite fel på 25c emellanåt men det blir hyfsat korrekt. Kom gärna med synpunkter!

Hur spelar man här? Ju mer jag tänker på det desto bättre läggning. Eller?






Här har jag i handen innan fått en tokbluff nedsynad av Kopfhoch. Det är därför jag överbettar turn för att få det att se ut som en ny tokbluff. Bra eller dåligt?





Den här är jag nöjd med! Jag är rätt säker på att ha bäst hand på river och tror mig kunna få honom att bluffa om jag checkar. Nu bluffade han ju inte riktigt, men bäst hand hade jag.






Sedan två skämshänder...

Här gör jag två fel (minst). Jag missar att UTG minraisar pre och lyckas på nåt sätt minraisa honom (kollade på TV samtidigt). Sen synar jag bara på floppen, vilket är fullständigt livsfarligt uselt med en spelare bakom som får hur bra odds som helst, vete fan hur jag tänkte där. På turn "visste" jag att jag hade UTG slagen, men var nu livrädd för vad BobbyKrull hade lyckats träffa...




Sista handen vet jag inte riktigt... Jag kände mig slagen när jag synade, och då kanske man inte ska syna...



Plus $10 totalt. Borde varit mer, men jag var tvungen att lägga många händer efter att jag fått syn på mina CB:ar när jag var tom. (Något som aldrig händer Ulrik!)

18 maj, 2008

OH MY GOD!


Jag passerade 1.000 dollar på Stars i natt! Alla tre målen är därmed uppfyllda!
Nu har jag SEK 11.000 på Svenska Spel, $1012 på Betsson, and a whopping $1.034 på PokerStars!

HOLY SHIT! Alla dessa timmar och äääääntligen i mål!

Ok, vad fan gör jag nu då?? Samlar ihop pengarna på en sajt och går upp i nivå? Går upp i nivå på alla tre sajter? Cashgame eller SNG?? Hjälp till lite här.

17 maj, 2008

Lite whine

Inte lätt att ta sig in the money med de här motspelarna. Vet inte riktigt hur han tänker när han reraisar min all-in med K8...



Och här är jag ju hyfsad favorit...

16 maj, 2008

Fredagsdrinken


Ultimate 77 sunset strip.

15 maj, 2008

Push or fold-mode

Mitt M är under 5 efter nästa hand och jag är i push eller fold mode. Väljer att pusha men får två syn. Och är ju hyfsat dominerad... Men skam den som ger sig!

13 maj, 2008

Gåshud

Zlatans klack mot Italien filmad från läktaren. Inte den bästa kvaliteten direkt, men vilket ös.

Några händer


Så kan det gå när man:
1. Inte reraisar preflop
2. Checkar ett set på en dragig bräda


Ska man dra ut så ska man göra det ordentligt!


Och slutligen en snygg kontring på rivern mot samma kille!

Bra och dåliga restauranger

Det är inte lätt att veta om en restaurang man aldrig varit på är bra eller dålig. Men det finns några kännetecken man kan vara uppmärksam på:

- En restaurang som serverar carpaccio tillsammans med anklever, sidfläsk och pumpapuré är en bra restaurang.

- En restaurang där öppnade vinflaskor av olika sorter står lite huller om buller på ett serveringsbord, på en bädd av is, eller i champagnekylare i närheten av matsalen har ett bra vinutbud. Och antagligen en avsmakningsmeny. Och är därför en bra restaurang.

- En restaurang som serverar rätter (oavsett vilka) "inkl 1 starköl eller ett glas vin" är en dålig restaurang.

- En restaurang som heter något med Peking eller Palace är en dålig restaurang. Och kinesisk.

- En restaurang som tillhandahåller Jack Vegas maskiner är naturligtvis en dålig restaurang.

- En restaurang där man kan upptäcka en av mina svägerskor i färd med att inmundiga en sjurätters, är en bra restaurang. Och antagligen ohyggligt dyr.

Här kommer en bild från en bra restaurang, som uppfyller såväl det första som det andra kännetecknet i listan. Däremot har jag aldrig sett min svägerska här, men det är nog bara en tidsfråga.

Biffcarpaccio med anklever, sidfläsk, päron, och pumpapuré.

Och vatten till det(!)
Efter ytterligare ett träningspass på gymmet(!!)
Ska nog lira lite highstakes poker ikväll, för nu verkar allt vara möjligt!

12 maj, 2008

Lite stretching...


...efter ett hårt pass på hotellets gym. Grymt seriöst! Grymt!

Handconverter

Spana in den här handkonverteraren! Bra va? Bara att klistra in en handhistory, klicka på convert och sen embedda på bloggen. Suveränt!

Finns här!



Så här kommer handen från Sunday Hundred Grand som ett exempel. (Jag lyckades inte med Betsson-HH från PT, vet inte om den är kompatibel med konverteraren än.)

Så nu blir det lite handanalyser från mina eviga SNG:er framöver!

11 maj, 2008

Tidigt i säng

Började med att lägga QQ preflop när en jättestack gick allin och chiptvåan synade före mig. Det visade sig att chipleadern hade ställt med K7o och chiptvåan synade med AJo! Flop Q88... K på river och dåren hade 10 ggr så mycket som någon annan vid bordet. Sen ställde han varannan hand under en halvtimme och med AJs tröttnade jag och synade. Han visade JJ och det var naturligtvis kört.

Inga fler Sunday Hundred Grand för mig, 22.000 deltagare är aningen för många...

Imorgon är jag rik. Om jag håller mig vaken.


Klockan är 21.25 och om några minuter börjar Stars Sunday Hundred Grand som jag så snyggt kvalade in till i veckan som gick. Just nu är det 18.122 deltagare anmälda, och antalet ökar med ungefär 25 pers i sekunden. Det här kommer att ta precis hela natten och frågan är hur jag ska hålla mig vaken. Möjligen kan jag be min fru ta över vid tre-rycket. Kan man prata, gå, och sms:a i sömnen, så kan man nog fan spela nätpoker sovandes också.

10 maj, 2008

Barndop


Sen V75, några järn och en rejäl grillning på det.

07 maj, 2008

Svenska Spels huvudkontor


Utsikt från mitt nya kontor. Vet inte hur jag ska tolka det sammanträffandet än.

05 maj, 2008

Bloggsammanfattning

Ni orkar bergis inte läsa de andra bloggarna jag länkar till, så jag kan sammanfatta lite vad som hänt där dom senaste dagarna! (Märks det att jag inte har så mycket göra ikväll?)

Fyra flickor i New York är nu tillbaka i Sverige. Med nästan 200 kilo bagage, och då var det antagligen inte plånböckerna som vägde mest. De lyckades dessutom tillbringa en massa dagar på Manhattan UTAN att beöka Venieros och äta deras cheesecake. En prestation i sig, men kul verkar de ha haft iallafall! Ett par dagar efter hemkomsten öppnade Christina dessutom sajten www.1318.se, en utmärkt sajt för tonårsföräldrar. Alltså föräldrar som har tonåringar, inte tonåringar som precis fått barn...

Articuno har ätit jättemycket mat och sedan recenserat bajs. Och så pratar vi inte mer om det.

Varken Low Limit Grind eller Pokergoja verkar ha spelat speciellt mycket poker, men Low verkar åtminstone ha vänt trenden och Gojan regerar i Svenska Spels turneringar.

Indi gnetar på och klonkar emellanåt. 8:a i Partypokers söndagsturnering och sedan tidigare har han ett WSOP-paket. Ska bli riktigt intressant att följa hans äventyr i Vegas i sommar, jag känner på mig att det blir en Västerås-skräll! Glöm inte var ni läste det först!

Eskil tjänar grova stålar på poker, tror jag, för han nämner aldrig några summor. Jag har förtvivlat försökt övertala min fru att fixa en middag med honom, hon känner hans fru, men hon vägrar såklart.

Maffe har jag sämre koll på men det verkar rulla på. Senast jag snackade med honom skulle han just käka middag med 20 st sjuttonåriga brudar, så han trivs nog med livet. Vi träffas väl i sommar hoppas jag.

Berit virrar på i vanlig ordning. Senaste inlägget handlade om Slemmet och Noffsetjofs. Misstänkte ett tag att jag var inblandad på nåt sätt, men jag har ju ingen båt. Förvänta er en recension av filmen Semi Pro på hennes blogg inom kort.

Gremlin, som är världens bästa bloggare för övrigt, vill ha lite levnadsregler, planerar ett bröllop, och dricker latte utan mjölk.

Ja, det var väl det ungefär.

Sunday Hundred Grand

Kvalade in till Sunday Hundred Grand på Stars igen. Jag var helnöjd ända tills jag såg att buy-in till den turneringen ligger på $11. Nästan så jag skulle ha råd med ett direktinköp till den turneringen...

Självdisciplin Fasching, självdisciplin!


Tillbaka i ekorrhjulet som snurrar t.o.r. Linköping. Jag var ledig torsdag till söndag och lyckades se till att vara bakis i stort sett hela tiden. Rätt värdelöst sett så här i backspegeln, men jag lärde mig en ny sak! Portvin måste vara den dryck som ger den "ohyggligaste" baksmällan. Tätt följt av en blandning av öl, champagne, vitt vin, rött vin och grappa som ger nästan samma resultat. Lite förkylning och feber på det and it's a wrap. Åtminstone om man är man, och därmed drabbas hårdare av sjukdomar än vad kvinnor gör. Igår var jag så sjuk att jag inte ens orkade spela poker, och då är det serious.

Enda trösten var i kommentarerna till förra inlägget. Tåggalningen var tydligen oxå bakis. Och när hon är bakis, då jävlar! En gång lyckades hon vara supertokbakis första dagen på nya jobbet, men det känns som att hon får berätta det själv nån gång. Som gästbloggare?

01 maj, 2008

Märkliga SMS

Följande SMS konversation utspelades i natt kl 3 mellan min fru och min dotter (som fått order om att höra av sig när hon kom fram till sin pojkvän):

Dotter: "Jag är framme nu. Godnatt!"
Mamma: "Ok, när då... master"
Dotter: "Vad fan snackar du om?"

Gå eller prata i sömnen har jag hört talas om, men hur fan SMS:ar man i sömnen?