13 maj, 2008

Bra och dåliga restauranger

Det är inte lätt att veta om en restaurang man aldrig varit på är bra eller dålig. Men det finns några kännetecken man kan vara uppmärksam på:

- En restaurang som serverar carpaccio tillsammans med anklever, sidfläsk och pumpapuré är en bra restaurang.

- En restaurang där öppnade vinflaskor av olika sorter står lite huller om buller på ett serveringsbord, på en bädd av is, eller i champagnekylare i närheten av matsalen har ett bra vinutbud. Och antagligen en avsmakningsmeny. Och är därför en bra restaurang.

- En restaurang som serverar rätter (oavsett vilka) "inkl 1 starköl eller ett glas vin" är en dålig restaurang.

- En restaurang som heter något med Peking eller Palace är en dålig restaurang. Och kinesisk.

- En restaurang som tillhandahåller Jack Vegas maskiner är naturligtvis en dålig restaurang.

- En restaurang där man kan upptäcka en av mina svägerskor i färd med att inmundiga en sjurätters, är en bra restaurang. Och antagligen ohyggligt dyr.

Här kommer en bild från en bra restaurang, som uppfyller såväl det första som det andra kännetecknet i listan. Däremot har jag aldrig sett min svägerska här, men det är nog bara en tidsfråga.

Biffcarpaccio med anklever, sidfläsk, päron, och pumpapuré.

Och vatten till det(!)
Efter ytterligare ett träningspass på gymmet(!!)
Ska nog lira lite highstakes poker ikväll, för nu verkar allt vara möjligt!

Inga kommentarer: