25 maj, 2008

Satan, helvete, och jävlar så dåligt!

Som vanligt när jag får tid att spela mycket poker i lugn och ro, så går det pissdåligt. Jag har inga problem med att plussa om jag sitter 45 minuter och det är kaos runtomkring. Men i lugn och ro på ett hotellrum så backar jag 190 dollar. WTF!

Här får jag för mig att minbetta så han ska reraisa, men det gör han ju inte. Och klonkar på turn. Uselt spelat, men typiskt att han måste sätta sin 4-outare.Här är jag lika smart och tror mig kunna locka fram en bluff, och det lyckas! Problemet är bara att han inte bluffar. För mesigt bettat på turn, och det är bara att betala.Sätter honom på AK, AQ eller AJ preflop, och när han bara synar min reraise på floppen så vet jag att jag har rätt. Så jag fläskar på på turn för att slippa bli utdragen, men det är jag ju redan.Ja, så här kan det gå:Reraisar ett aggro, floppar guld, men åker dit ändå.


Spelade riktigt dåligt ikväll, men hade oförtjänt mycket otur vågar jag påstå. Hoppas raken blir bra...

11 kommentarer:

Low sa...

Hand 1: Potta flop potta turn ställs om du får chansen.Skippa minbets NU.

Hand 2: Potta flop Potta turn ställ om du får chansenpå turn annars beta river. Missar du lugnar du ner dig på turn.

Hand 3: Vet inte hur jag skulle spelat den. EV bara synat och eval turn men jag är dålig på mellanpar så lyssna inte.

Hand 4: Minraise INTE turn, STÄLL om du ska höja Min-R ser löjligt ut.

Hand 5: Ok, igen då. MINRAISA INTE. INTE, INTE, INTE om du inte har en Specifik plan för det. Väldigt specifik. Ett aggro mongo synar där med vad som helst.
Potta flop. Turn pottar du helt plötsligt vilket är bra men varför inte på floppen? Hade du pottat den hade han kanske RRAI och du hade fått in som favorit.

Det ser bra ut ditt spel nu BTW, beta lite hårdare på floppen bara.
Vad har du för stats?
/Low

Fasching sa...

Tack för synpunkterna!

Jag tyckte spelet var halvhyfsat igår ända tills jag kollade igenom händerna i PT... Ska nog analysera händer lite oftare, man lär sig onekligen en hel del.

Är grymt revanschsugen och ska köra ett par timmar ikväll, och mer aggro på floppen, lovar!

Fasching sa...

Återkommer med stats BTW, har de på privatdatorn.

Fasching sa...

Statsen på NL50 hittills är 25/13 med en total AF på 2,5.

På NL 25 var det 27/10, 2,1.

Low sa...

Höj även fler händer Preflop. Du ska ha ett så litet glapp mellan Preflopraise och Vpip. Själv ligger jag på 24/18 vilket även det är dåligt. Det enda man ska syna med i princip är PPs och SCs med grymt bra odds. Resten ska vara en RR. Sedan tar du bort Minraisen också så blir det bättre.
Du skulle lätt kunna skippa alla Syner i dagsläger och spela 17/17 och få ett bra resultat. Det är ingen rekommendation men du fattar principen?

/Low

Low sa...

Ser gärna fler händer, jag älskar handanalyser!!!
/Low

David sa...

Hand 1. I avsaknad av starkare ord, horribelt flopminibet. Checkraisa floppen.

Hand 2. Horribelt flopbet, horribelt turnbet, horribel riversyn. Den enda gatan du spelade bra var preflop. Potta alla tre gator. Du inser här, att du gav han mer än tillräckliga odds att jaga sin rena 8-outare? Precis som Low säger lugnar nu ned dig på en hel del turns, synd att göra en showdownhand till en bluff.

Hand 3. Med reads är det här stundtals ok. Det är svårt att säga emot sättet du spelar din hand p.g.a. att såna här händer är enormt opponent specific. Personligen brukar jag föredra att syna flopp (och ofta syna fler gator mot aggressiva spelare). Keep him bluffing/du har showdown value (Sen så innebär inte detta att jag automatiskt synar tre gator med 66 hur brädan än kommer, men överlag tycker jag syn>raise på den floppen i väldigt många fall).

Hand 4. WP. Jag raisar lite större på flopp tror jag. Annars helt standard.

Hand 5. Jag ogillar preflop. Ifall man är riktigt duktig går det att väva in minireraises preflop i sitt spel, men det är sjukt svårt och inte något jag rekomenderar eller applicerar. På floppen bettar du alldeles för lite, och låter honom träffa sin 5outare (som i realiteten är en ~7outare till river p.g.a. running 2 pair-drag). Din motståndare spelade handen helt perfekt, och kunde profitera stort på att du inte spelade handen hårdare på floppen, framförallt.

Dina stats är inte bra någonstans. 25/21 är okej, men i ditt fall tror jag att 22/18 vore att föredra. Försök få upp din aggression factor ett steg, och betta större för värde. Du har ett visst mått av agression i dig, och inga direkt weaktighta tendenser, så det bådar ändock rätt gott och om du fortsatt jobbar på ditt spel är du nog vinnande på rätt kort tid.

Mvh David

Low sa...

David, Hand 4 tycker du minraisen är ok på turn? Ska man någonsin minraisea?
/Low

Low sa...

Oh, just det hans stats är 25/13/2.5 och inte 25/21 om det spelar någon roll.

/Low

David sa...

Det jag menade med att 25/21 var ok, var att 25/13 inte var ok. Turnminiraisen sätter ju den andra grabben all in, så det spelar ju ingen roll att han gör den. Det finns tillfällen då miniraises är bra, men de är ganska få. Som standardspel är det inte bra.

Mvh David

Fasching sa...

Ni är ju suveräna, tack! Fortsätt gärna kommentera så ska jag hålla bloggen fylld av handanalyser!