10 december, 2010

Vinovativa, lakritsglögg och the Big B


Det är helgens nöjen det.

Lakritsglögg kanske inte smäller så högt i de fina salongerna, men i casa del Fasching tänker vi inte på sådant, för där går allt hem. Speciellt om det är så gott som lakritsglögg. Lakritsglögg intages för övrigt bäst i en mjuk fåtölj framför Nobelprisutdelningen på TV, som jag just nu följer med stort intresse och immiga glasögon.

Och apropå Nobelfesten så har jag säkrat upp helgen med en flaska av Franck Bonvilles Grand Cru Champagne, som till skillnad från lakritsglögg faktiskt går hem i de fina salongerna. Vinimportören Vinovativa, som jag skrivit om så många gånger på bloggen att jag snart kommer att hävda att det var jag som upptäckte dem, har för andra året i rad fått det minst sagt hedervärda uppdraget att stå för de ädla dryckerna till Nobelmiddagen. Detta år med just Franck Bonvilles Champagne. Och antagligen just för att Nobelkommittén har den goda smaken att läsa min blogg.

För att slutligen säkerställa att jag i helgen inte gör avkall på min streetsmarta image har jag valt en öl från Brooklyn Breweries. Med en etikett minst lika snygg som jag själv.

Med denna helgardering kan således ingenting gå fel i helgen.

Ha det.

2 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Ja men du, Lakritsglögg va...har jag aldrig sett. Slå upp ett redigt glas åt mig är du snäll.

Eller, jag får nog skicka Närbo på ett uppdrag i morgon. Mmmm lakritsglögg...

Gökboet sa...

Jag tror jag satsar på den där Franck Bonvilles Grand Cru Champagne och snickarn skulle nog prova bärsen från Brooklyn Breweries!
Lakritsglöggen borde väl passa lillsyrran...

Skål, ta mig fan!