15 december, 2010

Julklappstips

Om ni är som jag så bör ni framåt mitten av nästa vecka möjligen börja fundera på att överväga att kanske börja klura lite på det där med julklappar och vem som ska ha några. Och vad i så fall.

Som vanligt har jag svaret, åtminstone på vad man ska köpa.

Högst upp på listan står som alltid Kopi Luwak Kaffe. Jag har själv aldrig provat det men kilopriset 6.100 kr antyder ju att det nog är rätt så gott.

Produktionen av Kopi Luwak kaffe börjar med att en palmmård äter upp de allra godaste kaffebönorna på plantan. Bönorna fermenteras sedan i mårdens mage som sedan bajsar ut något som liknar en Snickers ungefär.Bönorna pillas varligt fram ur bajskorven som sedan steriliseras, rostas och mals. Bönorna that is. Kaffet transporteras sedan till lirarna på coolstuff.se som slutligen säljer det till dig. En utmärkt julklapp till vilken livsnjutare som helst.

Övriga julklappar handlar du på samma ställe, så slipper du flänga runt. Den här till exempelEller en uppblåsbar peruk, som säkert skänker en uppsluppen stämning till julbordet.Är man lite mer ängslig av sig, eller tänkte köpa en julklapp till mig, så kan man vända sig till Box Experience. Lite mer sansade upplevelser här, och eftersom jag redan har köpt allt som finns på coolstuff så undviker man också pinsamma dubletter.

Fast egentligen önskar jag mig inte så mycket i julklapp. WESC-hörlurar förstås, så jag kan lyssna på P3 Dokumentär men ändå se cool ut. Och en ny korkskruv. Och en Audi. Men det är nog allt, och snäll har jag varit hela året om någon nu undrar.

En blogaward behöver ni däremot inte köpa, för det har jag redan fått en. Från Författar Jenny, med motiveringen att hon gillar min humor. Vilket jag naturligtvis blev mycket glad för. Med utmärkelsen följer sedvanliga regler:

1. Tacka den du har mottagit priset av.

Tack Jenny!!

2. Kopiera prismärket till din blogg.3. Berätta vilka tre författare du räknar bland dina favoriter och nämn en favoritbok per författare.

Jag väljer Asimov, GW och Dan Harrington för de har alla tre skrivit trilogier, vilket tyder på ett rejält jävlar anamma om man frågar mig. Stiftelsetrilogin, trilogin om Palmemordet, och turneringspokertrilogin. Alla strålande alster.

4. Skicka priset vidare till fem mottagare som du tycker förtjänar det.

Chateau Latour
Agneta Sjödin
Brynt Vispat Smör
Coolstuff
Generalsnus

11 kommentarer:

Gökboet sa...

Det var verkligen galet coolstuff till julklappstips ;)

Dom där läbbiga kaffebönorna såg jag om i går kväll på TV, kanal 9 Gränsbevakarna Australien...
Fyttihelvete!

Blogawarden är du värd, med råge!!!
Kram!

Anonym sa...

Du upphör inte att förvåna mig. Du har ju läst flera böcker. När började du med det? Dessutom har Asimov skrivit fler böcker i trilogi-serien. Du kan få låna dem.
Farfar

Anonym sa...

Jag glömde: Nästa gång du bjuder på kaffe vill jag se ett oöppnat paker.
Farfar

Mångmamma sa...

Denna awarden den ska vandra...
Din lista var lite piffigare än min!
Jag leker seriös....

God jul också, med eller utan pissdyra bönor!

Kajsa sa...

Julklappar, ja du det börjar visst bli tid för att börja fundera på det. Jag vill tacka dig för allt du delar med dig av, och jag inser att humor är en viktig egenskap i livet, den har du, och en enorm styrka visar du oxå. Tack, nu ska jag handla julkaffe :)

Den hemska tvillingen sa...

Du kommer att öka besöksantalet hos Agneta iallafall och det kan hon väl vara värd!

Tack för kaffet! Nog fan var det dyrt men jag tror ingen har ätit de där bönorna innan vi förtärde den färdiga drycken.

Klankis sa...

Jag blir alldeles bestört, du har alltså fortfarande inte fått en ny korkskruv? Skandal.

Sanna Windh sa...

Jag har ett tips till: Systembolaget säljer en whisky från Highland Park i Skottland som är 50 år gammal och går till det facila priset av 120 000 kronor styck - men skynda, skynda, det finns bara 3 flaskor!

Anonym sa...

Sanna
Tack för tipset till Fasching om lämplig julklapp till sin gamle far.
Farfar

Fasching sa...

Hahaha!

Sanna Windh sa...

Ja tänk vad lite det krävs för ett par tindrande farfarsögon till jul Fasching... :-)

Farfar: kanske får du din önskan uppfylld, för jag hörde ryktesvägen att det bara finns två kvar...