18 november, 2010

Tack!

Vilket respons!

Jag vet nog mer om Thailand nu än vad thailändarna vet själva. För att inte tala om vad jag vet om Göteborgs uteliv! Herregud, jag har fått fler tips om bra restauranger i Göteborg än vad jag trodde fanns restauranger på hela västkusten. Jag vet till och med var jag ska gå om jag vill hångla med serveringspersonalen. Tack, ni är outstanding.

Tyvärr blev nästa veckas möte i Göteborg inställt vilket var lite jobbigt eftersom jag är så grymt sugen på den där Magasingatan. Hello Monkey står först på listan av restauranger att beta av i Göteborg, deras hemsida kan ju få vilken matintresserad som helst att gå ner i spagat. Bliss verkar bra också, och Basement.

Och Zozaki, Café Caprese, A Hereford Beefstouw, Kock & Vin, Fond, Swedish Taste, 28+, Thörnströms kök, Sjömagasinet, Klippan, The Cattleman, Musses, Wasa Allé, Björns bar, Magnus&Magnus, Ölrepubliken, The Rover, 7ans Ölhall (om man vill sänka en öl, och det vill man ju), På Hörnet, Fiskekrogen, SoHo, Caleo, Bon, Familjen, Lokal, Smaka, Etc Grande, Heaven 23, That's Amore (om man vill hångla med servitören), Skojarbacken, Feskekörka, Krakov, Haiku Sushi, Kalimera, Kometen och "en turkisk historia". Och så Le Petit Café förstås, till frukost. Eller Villekulla, man kan välja. Det borde ta max ett par tre år att ta sig igenom den där listan. Efter de par tre år det tar att spara ihop pengarna man ska betala med.

Nu ska vi sätta oss ner här hemma och surfa in på varenda liten ö, och varenda litet hotell i Thailand som ni tipsat om. Och drömma oss bort en smula, vilket är precis vad vi behöver.

Tack igen.

8 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Ja och fortare skulle det gå om du inte envisades med att lägga pengar på kornblåa slössen ideligen! ;-)

Mr Elway sa...

Magasinsgatan är faktiskt Göteborgs bästa gata.

(Askerup skrev ett repotage i Två Dagar (GP alltså) för nåt år sedan, kan vara bra att ha som guide när du kommer :)!)

Anonym sa...

Jag bodde några år i Haga.
Jag har inte en susning om var Magasinsgatan ligger.
Hjälp
Farfar

Katinka sa...

Allvarligt talat, ni tänker väl inte köra bil till Bangkok? In i Bangkok? Har ni varit där förut? Måste avråda på det bestämdaste. Det är illa nog att vara tvungen ta taxi där. Bangkok är underbart om man bor vid floden och kan åka båt+ skytrain. Men biltrafiken är helt outhärdlig, konstant infarkt. Vänliga varningar Katinka

Anonym sa...

....Thomas Carlsson ..en polare till mig driver ett erkänt jättebra dykcenter på KohLanta
www.lantadiver.com

sen givetvis köttbullemackan på david bagare frölunda torg...

va de än blir, ha de gott
stellan

Sanna Windh sa...

Instämmer helt med Katinka, och enligt min erfarenhet är det lika illa i resten av landet. Då jag var i Thailand åkte jag buss från flygplatsen i Surat Thani till kusten för vidare båtfärd till Koh Samui (eftersom det ännu inte fanns flygplats på ön då) och det tog nog c:a 1 timme innan jag insåg att det faktiskt är vänstertrafik i landet för bussen låg konstant i omkörning på höger sida och man har ju ingen större lust att möta en buss på fel sida vägen... Ta tåget!

kapten Haddock sa...

Har provat Hereford Beefstew. Kalasbra (kött) helt enkelt!

Själv har jag fastnat i två träsk: iPad-träsket och Facebook-träsket.... Hur fan gick DET till? Jag som är både teknikfientlig och skeptisk inställd till "håll-kontakten-med-dina-vänner-på-nätet-grejen" (utöver mail och läsa bloggar och...). Men det är rätt ballt faktiskt! Jag har precis frågat Jocke Ljunggren om jag får bli hans vän (en av drygt 3000 förvisso, men ändå) och det är stort, mycket stort.

När ska vi ses egentligen?

Sicily sa...

Nu är vi på Koh Samui, The Passage villa & resorts.
ett härligt ställe.
Jag har gjort lite små filmer till dig men de går ju inte att skicka här.
Om du tittar inpå min blogg så ser du min mailadress uppe till höger.
Skicka mig ett litet hej bara så skickar jag filmer och tips i retur.... om du vill förstås.
Kan även tipsa om Khao Lak (3 km norr om) En resort som heter Chong Fah resort...... underbart, vår pärla i Thailand. Dit åker vi på fredag och stannar i 2 veckor.